Vzdrževanje elektro trima
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
To sem hotel slisat... Zdaj grem na PM, vprasat skrivno pomoč v katero smer je treba zavrteti...
Zakaj, ker imam tako zje... vijak, da niti ne vem kako bi ga lahko odvil, zato bi na tem mestu prosil za pomoč, namreč glava tega ventila je požrta, poleg tega je poleg še nekaj kamna in se kaj... Skratka, smo ze probavali pa ni slo.
Ali pomaga, ce bi pogrel? Ali sploh lahko?
Hvala se enkrat za pomoč!
Zakaj, ker imam tako zje... vijak, da niti ne vem kako bi ga lahko odvil, zato bi na tem mestu prosil za pomoč, namreč glava tega ventila je požrta, poleg tega je poleg še nekaj kamna in se kaj... Skratka, smo ze probavali pa ni slo.
Ali pomaga, ce bi pogrel? Ali sploh lahko?
Hvala se enkrat za pomoč!
kocka napisal/-a:Ko sem želel preverit nivo in stanje olja v el. trimu je pri vijaku za kontrolo začelo sikat-pritisk, seveda sem takoj zašravfal nazaj da ne bi kaj "zrihtal". Sedaj me zanima ali je normalno če je tak pritisk v posodi za olje in kako se preveri brez da ti pritisk celega vrže ven. Je pa prvi motor z el. trimom tako da nimam izkušenj z njim. Trim drugače deluje bp.
Ko je noga spuščena dol je v posodi visok pritisk (opozorilna nalepka na trimu), zato se šraufa za dolivanje olja v tem položaju ne odpira. Nogo dvign na maximum potem piskanja in pritiska ne bo več, pa dolij olje dokler ne teče ven oz do roba odprtine.
To so moje izkušnje z Mercury-jem in njegovim trimom.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Micka ponavadi je ta vijak na "šravfenciger" in ne na ključek, lahko pa je pri tebi drugače. Špricni malo solne kisline da požre kamen.
ttomi ja saj, če je noga spuščena sploh zraven ne prideš, vsaj jaz ne. Bom probal še enkrat, trim sicer dela bp ampak sem ziheraš pa bi rad sam videl če je ok.
ttomi ja saj, če je noga spuščena sploh zraven ne prideš, vsaj jaz ne. Bom probal še enkrat, trim sicer dela bp ampak sem ziheraš pa bi rad sam videl če je ok.
Nazadnje spremenil kocka, dne Pe Jun 17, 2011 14:24, skupaj popravljeno 1 krat.
kocka napisal/-a:Micka ponavadi je ta vijak na "šravfenciger" in ne na ključek, lahko pa je pri tebi drugače. Špricni malo solne kisline da požre kamen.
ttomi ja saj, če je noga spuščena sploh zraven ne prideš, vsaj jaz ne. Bom probal še enkrat, trim sider dela bp ampak sem ziheraš pa bi rad sam videl če je ok.
Znorel bom... Se je odločil, da bo ostal tam in se ne pusti premakniti...
Poročam dalje drug teden, čez vikend ne bo časa.
mamaMicka napisal/-a:Tako, trim je popravljen. Ventil je ostal tam, kjer je bil. Ne gre stran.
Nekako nam je uspelo zbiti bolcen na glavni sveči, da smo na roke dvignili motor in naredili prostor za doliti...
Zadeva DELA in tesni. Upam, da lahko uradno potrdim, da sem prisparal 1500€
300€
Mene pa nekaj drugega zanima: Kako odzivni so tile vaši elektro trimi ob premiku stikala gor ali pa dol, a to prime na milimeter al ga je potrebno dalj časa priganjat da prime. Namreč imam občutek da je trim stikalo včasih potrebno dalj časa držat, včasih pa prime takoj. Sploh če je v max zgornji legi(transport) včasih kar traja da prime in spusti nogo.
Micka zaradi trima ne boš ostal na morju, saj ga lahko premakneš na roke, problem nastane, če neha ropotat zadaj.
Micka zaradi trima ne boš ostal na morju, saj ga lahko premakneš na roke, problem nastane, če neha ropotat zadaj.
Tole na roke moram pa tut jaz še na suhem probat. Mislim da je tapravi en velik plastični šrauf, ki se zavrti kolko?
Men trim v vseh položajih prime takoj. Ali ti motorček takoj zaropota, ko stisneš gumb? Če ja je lahko predpriprava pritiska v cilindru ali pa imaš znucan kontakt.
Men trim v vseh položajih prime takoj. Ali ti motorček takoj zaropota, ko stisneš gumb? Če ja je lahko predpriprava pritiska v cilindru ali pa imaš znucan kontakt.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov