hitrost
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
hitrost
Lep pozdrav!Evo sem danes bil na testni vožnji v ankaranu z mojim kličkom...Imam eno ali dva vprasanja za malo bolj izskušene morjeplovce.Zanima me sledeče kliček potegne po gpsu 63,2km/h,z tomos 18ko,ko sem sam gor ko pa se spravi dodatnih 80kg gor pa samo 31km/h,ali je mogoče takšna razlika,kaj bo ko nas bo štirje gor?kaj se da v takih primerih popravit ali z nastavitvijo motorja na drugo luknjo kaj dosežeš ker se mi zdi da preveč dvigne sprednji del ko nisem sam...Ali pride v poštev zamenjava propelerja iz 250mm na 225mm vzponom.za letos me zanima ugodnja resitev naslednjo leto pa itak dam nov motor gor 40km...hvala vsem za odgovore...
ja sory res je sem zdele gledu najvecjo gitrost pa se je tud men zdela velik pa sem se spomnil ko sem dal gps v avto da je bil se przgan do izvoza na glavno cesto pa mi je zabeležil največjo hitrost...ja je bilo nekje 40kmh ko sem bil sam po spominu ko pa smo bila z ženo ter otrokom pa veliko manj skoraj polovico....zanima me kako prepoznaš drugi propeler imam namreč na drugem motorju sivo tlele pa rdečo kera je kera?
ČE SO PA OBRATI FUL PRENISKI KO JE NALOŽEN KO SEM PA SAM PA NORMALNI...A NEBI Z 225 BILI SLABŠI POSPEŠKI PA VEČJA HITROST AL KAKO JE TO NAMREČ PREJ JE BIL DRUGI MOTOR GOR Z SIVIM PROPELERJEM NA TEM ČOLNU SEDAJ SEM PA ZAMENJAL MOTOR KI IMA DRUGAČEN PROPELER RDEČI...BOM JUTRI POGLEDAL OZNAKE....jonyyy napisal/-a:ko daš tisti plastični del propelerja dol, je zakovana oznaka v propeler. in propeler 225 ti nebo pravi, ker bodo obrati previsoki, čoln pa bo počasen.
od 18ke nemoreš pričakovati na kličku več kot si dobil sedaj.
lp jan
jonyyy napisal/-a:ko daš tisti plastični del propelerja dol, je zakovana oznaka v propeler. in propeler 225 ti nebo pravi, ker bodo obrati previsoki, čoln pa bo počasen.
od 18ke nemoreš pričakovati na kličku več kot si dobil sedaj.
lp jan
Ni nujno, na Kvarneplastiki Opatija (G-370), je propeler 225 primernejši za vse obremenitve, razen za vožnjo z eno osebo.
jst sem mel gor eliso 225 (beri zelo iskana in draga),ter dodatna zakrilca do 40 konjev pa je z dvema odraslima in dvema otrokoma skupne mase 200 kg dosegel končne vrtlaje , čoln ni nikoli dvigovalo v nebo in rinilo po morju ,ampak je hitro izglisiral,ko pa sem bil sam pa sem takrat zamenjal eliso za 250..
lp ure
lp ure
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov