IZPODRIVNE - DEPLASMANSKE BARKE
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
IZPODRIVNE - DEPLASMANSKE BARKE
Spoštovani morjeplovci!
Hitrost življenja v mestu, brez da bi kam hiteli, dosega machovo število 0,98 in v kratkem bo počilo. Da bi se temu izognil, sem se začel poslušati. Slišal sem to in ono, ampak vsake toliko se mi je prikazala barka in en fejst fant k je nekej na trnk natikal. Ker barke nikoli nisem imel in tudi sicer na morju nisem preživel več kot 20 ur, temu nisem pripisoval prevelikega pomena, potem pa se je tip enkrat obrnil proti meni in videl sem sebe.
Vsako leto se peljem z veliko piknik barko po Kornatih in z eno vožnjo moram potem zdržati vso leto. TAKO NE GRE VEČ.
Želim si 8 do 10 metrov barke s katero se želim še veliko let voziti s max. 6 do 8 vozljev hitrosti. Bolj kot hitrost mi je pomembno, da lahko na barki praktično živiva oba z ženo, da lahko sprejmeva še vsaj dve do tri osebe za vikende in da (kot sem napisal v forumskem razdelku FOTOGRAFIJA) WC zna poservisirati 120 kg možaka. Če zna to storiti tudi kuhinja pa še toliko bolje.
Že nekaj mesecev gledam po internetu in poskušam ugotoviti kaj me zanima, tako da sem do danes ugotovil da me zanimajo izpodrivne barke in da vidim da za njih ni prav veliko interesa, saj jih praktično ne delajo več. V tujini sem zasledil tip plovila TRAVLER vendar so za moj žep nedosegljive. Všeč mi je bila tudi SASANKA COURIER 1300 pa sem misel na njo iz istega razloga opustil.
Prosim pomagajte mi izbrati barko, ki bi izpolnjevala naslednje pogoje:
slovenska zastava, lahko rabljena, 10 metrov, do 80 kw diesel, opremljena za plovbo, cena okoli 50-70k€
Videl sem barko Huber in Adria - drugih cenovno dosegljivih nisem našel.
Za pomoč se vam najlepše zahvaljujem.
BoBi
Hitrost življenja v mestu, brez da bi kam hiteli, dosega machovo število 0,98 in v kratkem bo počilo. Da bi se temu izognil, sem se začel poslušati. Slišal sem to in ono, ampak vsake toliko se mi je prikazala barka in en fejst fant k je nekej na trnk natikal. Ker barke nikoli nisem imel in tudi sicer na morju nisem preživel več kot 20 ur, temu nisem pripisoval prevelikega pomena, potem pa se je tip enkrat obrnil proti meni in videl sem sebe.
Vsako leto se peljem z veliko piknik barko po Kornatih in z eno vožnjo moram potem zdržati vso leto. TAKO NE GRE VEČ.
Želim si 8 do 10 metrov barke s katero se želim še veliko let voziti s max. 6 do 8 vozljev hitrosti. Bolj kot hitrost mi je pomembno, da lahko na barki praktično živiva oba z ženo, da lahko sprejmeva še vsaj dve do tri osebe za vikende in da (kot sem napisal v forumskem razdelku FOTOGRAFIJA) WC zna poservisirati 120 kg možaka. Če zna to storiti tudi kuhinja pa še toliko bolje.
Že nekaj mesecev gledam po internetu in poskušam ugotoviti kaj me zanima, tako da sem do danes ugotovil da me zanimajo izpodrivne barke in da vidim da za njih ni prav veliko interesa, saj jih praktično ne delajo več. V tujini sem zasledil tip plovila TRAVLER vendar so za moj žep nedosegljive. Všeč mi je bila tudi SASANKA COURIER 1300 pa sem misel na njo iz istega razloga opustil.
Prosim pomagajte mi izbrati barko, ki bi izpolnjevala naslednje pogoje:
slovenska zastava, lahko rabljena, 10 metrov, do 80 kw diesel, opremljena za plovbo, cena okoli 50-70k€
Videl sem barko Huber in Adria - drugih cenovno dosegljivih nisem našel.
Za pomoč se vam najlepše zahvaljujem.
BoBi
Is much better to travel hopefully than to arrive
Haha, ko sem začel tole brati, je zvenelo malo nadnaravno, s tistim dečkom, ki se obrne in vidiš da si ti...
No šalo na stran. Za ta denar, je verjetno res edina pametna izbira Adria 1000 ali Adria 1002. Razlika je samo v motorizaciji, 1000-ka ima samo en motor, 1002 pa ima dva.
Vse ostalo bo predrago, bi bila pa zate po moji oceni zelo primerna barka kakšen jekleni Linssen. Vendar pa je tam problem ceeeeeeeeeeeena.
LP
No šalo na stran. Za ta denar, je verjetno res edina pametna izbira Adria 1000 ali Adria 1002. Razlika je samo v motorizaciji, 1000-ka ima samo en motor, 1002 pa ima dva.
Vse ostalo bo predrago, bi bila pa zate po moji oceni zelo primerna barka kakšen jekleni Linssen. Vendar pa je tam problem ceeeeeeeeeeeena.
LP
Si pa pogumen
,da takoj za prvo barko si kupiš takšno dolžino
.Moraš vedeti,da na morju nemoreš zategniti ročne
,in izstopiti na tla,se pretegniti itd
.Na morju ni kažipotov,semaforjevin odstavnih pasov
.Na kopnem te vreme načeloma ne moti,na morju pa lahko iz pravprijetnega toplega vetriča nastane kajkmalu neurje
Nebi te rad prestrašil ali kaj pametval
,vendar premisli dvakra predno narediš naslednji korak.Sam sem sicer navtičar cca10let,pa ti priznam,da me vsako leto kaj novega preseneti
in se kaj novega naučim.Glede tvoje barke ti neznam kajdosti svetovat,ker sem sam bolj doma v gliserjih
in gumicah.Zapomni si to,da na morju boš sam z svojo posadko
,veliko ljudi(nerečem da si tudi ti) dejansko kupijo izspit,potem so pa katastrofe na morju
. želim ti mirno morje in čimanj živčnih pri petljajev
L.P.
Ure dnevi leta tečejo....
S tem kar pravi bolid bi se strinjal, vendar največ 10 do 15%. Res je, da morja ne smemo precenjevati in da je dobro počasi zrasti s plovilom, vendar je na morju precej bolj nevarno z malim gliserjem in prepogumnim skipperjem, kot pa s pošteno 10 in več metrsko izpordrivno barko. Taka barka prenese praktično vse na Jadranu, seveda ob obilni meri izkušenj.
Kot drugo je plovba z večjo barko precej lažja kot z malim gliserjem. Na veliki barki dejansko res "zategneš ročno". Pristajanje je mirno, počasi, za vse je čas za razmislek. Pri manjšem gliserju pa se mora vse zgoditi v trenutku in hitro, saj ti v nasprotnem veter krepko ponagaja...
LP
Kot drugo je plovba z večjo barko precej lažja kot z malim gliserjem. Na veliki barki dejansko res "zategneš ročno". Pristajanje je mirno, počasi, za vse je čas za razmislek. Pri manjšem gliserju pa se mora vse zgoditi v trenutku in hitro, saj ti v nasprotnem veter krepko ponagaja...
LP
z zapisanim se še kako strinjam in se zavedam svoje odgovornosti na morju. Z veseljem bom odigral vlogo vajenca na svoji barki in se učil in učil. Tu in tam bom tudi poškilil kako ravnajo pri sosedovih. Ker nisem več rosno mlad in prepogumen mi z veliko in težko barko ne bo hudega, saj bom sigurno leto dni v vaših rokah
Kaj res ni druge izbire kot adria 850 in 1001
Poskusi preveriti še kakšno internetno stran, zgolj zaradi občutka in primerjavo cen, na primer v EU ali Hrvaški...
Tudi iz Amerike se že uvažajo in uredijo vse papirje... Kaj pa motorsailer? LP
Link
Link
44bobi44 napisal/-a:z zapisanim se še kako strinjam in se zavedam svoje odgovornosti na morju. Z veseljem bom odigral vlogo vajenca na svoji barki in se učil in učil. Tu in tam bom tudi poškilil kako ravnajo pri sosedovih. Ker nisem več rosno mlad in prepogumen mi z veliko in težko barko ne bo hudega, saj bom sigurno leto dni v vaših rokah![]()
Pozdrav.
Pri nas ne boš našel tega kar iščeš. V razmišljanjih o plovilih( vrstah) sva si zelo blizu. Predlagam ti, da se obrneš na sever, pri iskanju plovila. Nemčija ima teh vrst precej. Poglej tukaj www.boatshop24.com
Klikneš na Motorboote, nato vpišeš dolžino, diesel, Kajütbot, in se ti odpre ponudba. Velika izbira lepih plovil in za to ceno, katero si pripravljen vložit, dobiš prave mlajše lepotice. Tudi uvoz je brez problema. Dva papirja in konec.
Kar bom napisal sedaj , bo verjetno koga razjezilo. Ne bi ti svetoval kupnje iz USA. Malo preglej Morjeplovca, kjer so opisani primeri in problemi kupcev. Obilo sreče pri iskanju.
Pa še to. Precej več nesreč doživijo ali povzročijo nedisciplinirani oz. neiskusni voditelji hitrih manjših plovil. Tvoja izbira je dobra. Plovilo za uživat, pa tudi za vožnjo v valovitem, kjer boš ti prehiteval gliserčke.
LP
PREHOD V FAZO RAZCEPLJENOSTI
Najlepša hvala za pomoč, se že pasem po skandinavskih in nemških zbirkah bark, ki si jih ne morem privoščiti, pa tudi nekaj takih za katere bi napraskali sem našel.
Človeški um je res nekaj zanimivega. Bolj kot se približuje čas morebitnega nakupa, bolj palček na desni govori: TI KAR KUP NEKI, SEJ JE USEEN, ČE JE SAM 6 METROV DOUGA, PA ČE ŽRE 30L GORIVE NA URO, VAŽN, DA TI POBEGNEŠ IZ MESTA.. in že brskam po razdelku polizpodrivnih bark, ki ga je začel u r o s, se vselim izgleda Grašotov, Nerezin in MF 655, ko se oglasi palček na levi: TI S NOR, A ZDEJ BOŠ PA ŠE PO VOD HITEL, KAM BOŠ PA KAKAT ŠEL, KJE BOŠ PA ZA 4 OSEBE "LA PAELLO" SKUHAL... A ZDEJ BOŠ PA SAM ŠE ZA NAFTO U SLUŽBO HODU...
Tko... zdej se una dva u men kregata kdo ma bolj prou, js pa LINSSNE za pol miliona gledam in razmišljam, kdo bi me v tečaju za voditelja čolna "zares kaj naučil" in ne samo v petih urah 200€ pokasiral in me na vodo v morebitno smrt poslal.
LP, A.
Človeški um je res nekaj zanimivega. Bolj kot se približuje čas morebitnega nakupa, bolj palček na desni govori: TI KAR KUP NEKI, SEJ JE USEEN, ČE JE SAM 6 METROV DOUGA, PA ČE ŽRE 30L GORIVE NA URO, VAŽN, DA TI POBEGNEŠ IZ MESTA.. in že brskam po razdelku polizpodrivnih bark, ki ga je začel u r o s, se vselim izgleda Grašotov, Nerezin in MF 655, ko se oglasi palček na levi: TI S NOR, A ZDEJ BOŠ PA ŠE PO VOD HITEL, KAM BOŠ PA KAKAT ŠEL, KJE BOŠ PA ZA 4 OSEBE "LA PAELLO" SKUHAL... A ZDEJ BOŠ PA SAM ŠE ZA NAFTO U SLUŽBO HODU...
Tko... zdej se una dva u men kregata kdo ma bolj prou, js pa LINSSNE za pol miliona gledam in razmišljam, kdo bi me v tečaju za voditelja čolna "zares kaj naučil" in ne samo v petih urah 200€ pokasiral in me na vodo v morebitno smrt poslal.
LP, A.
Kaj pa motorsailer?
Z največjim možnim spoštovanjem zrem v jadralce. Stik z naravo je tam največji. Vzporedno s tem gre zavedanje o lastni neznatnosti in nepomembnosti.
Iz teh razlogov se mi zdi nekje v moji navtični prihodnosti to zelo možno.
Za zdaj pa menim da sem za motorsailer še prezelen, pa še nisem prepričan, da sva z ženo s tako barko sposobna sama upravljati oz. da je na njej precej dela.
PS
brez poetike povedano... ':lol:'
sm tak stiskač, da zaradi cenovno ugodne plovbe na daljše razdalje tudi o tem razmišljam, samo ne še zdaj
Kot je napisal admin, če kupiš Adrio 1002, ne moreš faliti prav ničesar,razen na WCju bo tesno
Za tako ceno ni boljšega plovila, odlično prostorna barka,zadaj,ko se boš pozibaval na sidru z 6 prijatelji brez problema, žena pa se bo sončila na krasni ležalni ploščadi spredaj z še dvema prijateljicema brez problemov !
Spali boste nekako na komot 4je, sprednja kabina, je prostorna, bočni malo manj. ( sploh desna pod krmilom,ki je malo nižja(ponavadi še najbolje izkoriščena za potovalke), za silo pa prespita 2 še v salonu ! Torej, če je nuja jih lahko spi v ladji 8 ! Nekako normalno pa 4-5, ravno to kar iščeš ! Na platformi zadaj, naštimaš še roštilj, in tudi kuhinja bo odlična !
Kar se tiče manevriranja, mislim,da morata biti 2 motorja ! Poraba pri 2x 75ps Perkinsih je 15litrov na uro .
Potovalna hitrost 7-8kn- maks pa 10-11kn.
Torej ne izgublaj časa, in si poišči Adrio 1002 ne bo ti žal !
lp.Tex
Za tako ceno ni boljšega plovila, odlično prostorna barka,zadaj,ko se boš pozibaval na sidru z 6 prijatelji brez problema, žena pa se bo sončila na krasni ležalni ploščadi spredaj z še dvema prijateljicema brez problemov !
Spali boste nekako na komot 4je, sprednja kabina, je prostorna, bočni malo manj. ( sploh desna pod krmilom,ki je malo nižja(ponavadi še najbolje izkoriščena za potovalke), za silo pa prespita 2 še v salonu ! Torej, če je nuja jih lahko spi v ladji 8 ! Nekako normalno pa 4-5, ravno to kar iščeš ! Na platformi zadaj, naštimaš še roštilj, in tudi kuhinja bo odlična !
Kar se tiče manevriranja, mislim,da morata biti 2 motorja ! Poraba pri 2x 75ps Perkinsih je 15litrov na uro .
Potovalna hitrost 7-8kn- maks pa 10-11kn.
Torej ne izgublaj časa, in si poišči Adrio 1002 ne bo ti žal !
lp.Tex
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov