Prevoz

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » So Sep 10, 2016 12:02

V Slo je nad 2.55 potrebno dovoljenje za izredni prevoz, na HR pa nad 2.55 dovoljenje in spremstvo.
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » So Sep 10, 2016 13:06

Hvala.
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Ne Sep 11, 2016 10:10

Iz DE gre brez problema . Cena je od 1500€ do 2200€ če gre za SLO prevoznika, DE prevoznik minimalno 3000€. Smo letos pripeljali našo barko brez problema iz DE v HR. Največji problem je prav naša lepa državica, vsi ostali DE,AT,HR niso problematični. Pri nas potrebuješ spremstvo za vse kar je preko 2.5m.Vendar pevozniki se znajdejo.Pa ne pozabi na zavarovanje prevoza, preveri pri prevozniku. Sicer pa traja kakšnen dan in pol da pride na cilj zaradi postankov itd.. Sicer pa opažam da nekateri tujci (predvsem iz DE ) vozijo takšne čolne kar sami . Prikolica 3 osna čoln cca 7.5m širina sigurno preko2.5m pa brez problema. Po moje so v prekršku pa vendar se vozijo. Zgleda da naši to tolerirajo sicer ne vem če bi si upali kar tako voziti takšna plovila po naših cestah.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Ne Sep 11, 2016 12:54

Vse si lepo in prav napisal, samo zmotil si se pri tocki kjer pravis da na HR ni problema. Ce gledamo cisto po PS-u je ravno HR problematicna ker edino oni zahtevajo spremstvo nad 2.55 in to spremstvo se placuje po prevozenem km. Za Slo, DE, AU ne potrebujes spremstva do 3m, ampak samo dovoljenje za izredni prevoz.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Sep 11, 2016 12:57

r1150r napisal/-a:Pri nas potrebuješ spremstvo za vse kar je preko 2.5m.

Nikakor ne drži :!: :!: :!: Tisti ki ti je to rekel, te je pošteno nasral :roll: :oops: :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Ne Sep 11, 2016 12:59

Joj, v zadnjih 10 letih sem prepeljal mnogo preko 100 bark iz ZDA, po celi Evropi, Srbiji in Crni Gori, tako da hudicevo dobro vem kako to gre.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Sep 11, 2016 13:32

mi nismo nikoli rabli spremstva do 3 metre širine, edino čez karavanke smo imeli spremstvo ali pa so nam dali uro zapore.

Lahko pa da si višino presegal

https://www.uradni-list.si/1/content?id=84586

izredni prevoz I. kategorije je prevoz z vozilom, ki samo ali skupaj s tovorom ne presega 44 ton skupne mase, 3 m širine, 4,2 m višine, dolžine za več kot 25% od največje dovoljene s predpisi ali odrejene na cesti s prometnimi znaki ter osnih obremenitev, dovoljenih s predpisi ali odrejenih s prometnimi znaki.

Za tega ne rabiš spremstva

Samo mislim, da je jozko pisal R1150r uporabniku, ne tebi bojan11 :)
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Ne Sep 11, 2016 13:41

Tocno to jaz pravim. V DE, AU, Slo med 2.55 oz 2.59 in 3m ne potrebujes spremstva, ampak samo dovoljenje. Na HR pa med 2.55 oz 2.59 in 3m potrebujes spremstvo ki je hudicevi drago 😀 Samo za info. Samo spremstvo od mejnega prehoda Rupa do Bakarca-Rijeka stane 300 €.

Znanca je Italijan ustavil pri Genovi ko je peljal 2.99m barko brez dovoljenj. Takoj za mrezo, kazen 1700€, potem je pa mene poklical, da sem mu opravil/zakljucil prevoz.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Sep 11, 2016 13:44

najbolš dol firmo odpret pa zaprosit za dovoljenja za izredne transporte. Tako kot se sliši, bi se investicija kmalu vrnila :)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Sep 12, 2016 10:36

kr3mn1 napisal/-a:najbolš dol firmo odpret pa zaprosit za dovoljenja za izredne transporte. Tako kot se sliši, bi se investicija kmalu vrnila :)

Lepo se vidi, sliši, toda prit zraven, biti uspešen v tem v poslu je pa,

Slika

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
sopkjura
Desetnik

OdgovorNapisal/-a sopkjura » Po Sep 12, 2016 14:48

V kolikor kdo potrebuje kakrsnekoli informacije v zvezi z izrednimi prevozi po celotni EU naj pise na zs, rade volje pomagam (to ni misljeno kot reklama). Lp, Matej
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Po Sep 12, 2016 19:20

Da ne bo pomote , te navedbe sem dobil od vseh prevoznikov ki sem jih kontaktiral, tudi nemških . Vsi so v eno trdili da je SLO najbolj problematična kar se tiče prevoza takšnega plovila. Kje je bil točno problem nisem raziskoval, povem samo kakšne so moje izkušnje. Meni je bila važna cena in zavarovanje prevoza, ter prevoz na določen datum. Na koncu je vozil naš prevoznik , kolikor vem nikjer ni bilo spremstva , prevoz je bil v dolžini 1400 km . Del poti ( do polovice SLO ) je bil pripeljan na kamionski prikolici, vlečno vozilo kamion , nato pa na triosni prikolici do končnega cilja v HR, vlečno vozilo osebni avto ( velik enoprostorec ). Koliko je kdo tvegal ali ne me ni zanimalo, jaz sem imel tovor kasko zavarovan in vse je bilo OK. Prevoz sem sproti spremljal preko tel. povezave s šoferji , tako da sem zmeraj vedel kje je tovor in kaj se z njim dogaja. Zadeva je bila stresna , ker nisem imel možnosti biti prisoten v vozilih prevoznika ( moja časovna omejitev ) , prevoznik pa ni imel nič proti da bi šel zraven kot spremljevalec. Torej rezime , plovilo smo pripeljali za 1500€ 1400 km daleč čez štiri države v 38 urah brez praske ali kakršnega koli drugega zapleta.
janezsko
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a janezsko » Po Sep 12, 2016 19:47

dobra cena za prevoz ni kaj,sploh plovila izven serijskij dimenzij..pa da je se zavarovano potom trasporta...lahko tudi izdate prevoznika če ni skrivnost...lp
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Po Sep 12, 2016 19:52

r1150r napisal/-a:Da ne bo pomote , te navedbe sem dobil od vseh prevoznikov ki sem jih kontaktiral, tudi nemških . Vsi so v eno trdili da je SLO najbolj problematična kar se tiče prevoza takšnega plovila. Kje je bil točno problem nisem raziskoval, povem samo kakšne so moje izkušnje. Meni je bila važna cena in zavarovanje prevoza, ter prevoz na določen datum. Na koncu je vozil naš prevoznik , kolikor vem nikjer ni bilo spremstva , prevoz je bil v dolžini 1400 km . Del poti ( do polovice SLO ) je bil pripeljan na kamionski prikolici, vlečno vozilo kamion , nato pa na triosni prikolici do končnega cilja v HR, vlečno vozilo osebni avto ( velik enoprostorec ). Koliko je kdo tvegal ali ne me ni zanimalo, jaz sem imel tovor kasko zavarovan in vse je bilo OK. Prevoz sem sproti spremljal preko tel. povezave s šoferji , tako da sem zmeraj vedel kje je tovor in kaj se z njim dogaja. Zadeva je bila stresna , ker nisem imel možnosti biti prisoten v vozilih prevoznika ( moja časovna omejitev ) , prevoznik pa ni imel nič proti da bi šel zraven kot spremljevalec. Torej rezime , plovilo smo pripeljali za 1500€ 1400 km daleč čez štiri države v 38 urah brez praske ali kakršnega koli drugega zapleta.

Razen malo je burja nagajala ker nismo mogli dostavit do Šila, ampak smo odpeli v Bakarcu. Drugace pa ja, preko mene je šel ta prevoz, in vse lepo gladko in tekoče. Se je pa opravljal prevoz z dovoljenji in polno zavarovan, brez skrbi. Še vedno pa sem dolžen kakšno kilco belega, kot sem obljubil 😀
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » Po Sep 12, 2016 20:00

Prevoznika ne bom navajal , da ne bo hude krvi med vsemi temi ki so prisotni na forumu. Morda se prepozna pa se ti javi. Je pa res , da je večina bila pripravljena prepeljati plovilo, vendar ne takrat kot sem hotel jaz, ampak bi oni določali datum . Tu se je v večini primerov zalomilo. Tako da načrtuj zelo zelo naprej .

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov