katerega priporočate

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Če Okt 13, 2016 12:25

Sosed je letos na morju mel novi honwave in mu je na spoju začel puščat...
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » Če Okt 13, 2016 14:22

zaradi tega kar sta napisala kr3mn1 in salesky imam pomisleke.
Tyson sigurno ne naklada, ko pravi da je njegov čoln ok.
bi pa znal ravno jaz imeti "srečo" in kupiti jajca.

kako je z razliko med leseni in napihljivo kobilico?

Piko
igor11
Kontraadmiral
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a igor11 » Če Okt 13, 2016 18:13

Maestral 40 ima leseno kobilico, mi smo ga imeli 7 let, naš je bil letnik 90. in imeli smo gor Yamaho 30. Čoln je težek 100 Kg, zato smo ga imeli na prikolici, ki nam jo je naredil po naročilu lok, bil pa je na sankah. Leseno kobilico je po sezoni kar težko raztavit , ker se les napije in vijaka gresta s težavo ven. Je pa ta gumenjak v oglasu star 35 let in ima po videzu še original tubuse, lahko da ne bo več dolgo pri življenju.
morje, morje...
plagiator
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Pašman

OdgovorNapisal/-a plagiator » Če Okt 13, 2016 18:34

Seveda nekaterim čolni razpadejo po dveh letih, ampak ko kupuješ hitro vidiš na gumenjaku ali je lastnik mislil čoln imet ali ga je imel samo za prehodno obdobje. V kolikor je zložen skupaj samo pri prevozu nato pa pravilno skladiščen, po končanem morju očiščen premazan s kakšnim preparatom, lahko doseže življensko dobo 20-30 let. Ko sem jaz iskal sem mojega našel v Poreču pri lastniku iz LJ., je dejansko bil BP a star 10 let. Po mojih dveh letih uporabe, na njem ni bilo videti kakršne koli deformacije ali popravil. Vse te debate so na tem forumu že razjasnjene, zato ni PVC bav bav, lahko pa tudi gumenjak iz Hypalona hitro razpade.
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Okt 13, 2016 20:17

moj hypalonar ima 23 let za seboj, in bo letos dobil nove tubuse, ker se je začel razslojevat materijal. Še mojstri (Svarun in Gumar) sta se čudila da toliko časa dela. Tako da če mojstri take od sebe dajejo, ravno ne verjamem, da bo 15 let star PVC kitajc držal prav dolgo. Žal je tako, malo denarja malo muzike. Pri tem da moj PVC čolniček nikoli ni puščal, in od novega je bil napihnjen ter spravljen na hladnem in brez svetlobe, pa je vseeno samo od sebe začelo padat dol z njega.

Ni spustil po spojih, samo vse kar je bilo nalimanega je začelo odstopat - bočne letve, napopke za vesla, zrcalna guma....kupil ga je en za 20% cene novega (nov je bil 900) ker je mislil kako bo zmagal ko bo malo polimal pa drmal dalje. leto in pol po nakupu je končal na smetišču.

Honwave mi je pa Tadej (Svarun) sam povedal, da imajo blazne probleme in da jih nosijo nazaj na Hondo, ker puščajo po spojih.

a se boš nategnil ali ne...pa piše v zvezdah :)
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Okt 13, 2016 20:27

Največja razlika je tudi v uporabi, en čoln vidi sonce tistih 14 dni na leto, drugi 2-3 mesece letno in največji sovražnik je sonce. Če bi se sam odločal za PVC bi šel na Zodiak-a. Tudi cena nekaj pove o kvaliteti.
Tomy6699
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tomy6699 » Pe Okt 14, 2016 23:52

kocka napisal/-a:Največja razlika je tudi v uporabi, en čoln vidi sonce tistih 14 dni na leto, drugi 2-3 mesece letno in največji sovražnik je sonce. Če bi se sam odločal za PVC bi šel na Zodiak-a. Tudi cena nekaj pove o kvaliteti.

Kake pa so kaj cene takih zadev? Sam tudi razmišljam, da bi si kdaj omislil kaj takega :) MOgoče kdaj - morebiti za hobi...

Tomaž
Damijanz
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Damijanz » So Okt 15, 2016 13:42

Pozdravljeni,

še moje dve izkušnji, imel yam 380 prodal leta 2010 starega cca 14 let, delal
ok, cca 3 tedne na leto. Na servis sem ga enkrat peljal v Radovljico ker mi je eno leto čiso malo spustil spredaj, popravilo 100 Eur, in to je to, imel pa gor Evinrude 20. Nato kupil Suzumar 420, in vozil 6 let, z istim motorjem, letos prodal in še vedno čoln kot nov, res da rabljen cca 25 dni na leto pa vseeno. Z obema zelo zadovoljen. Pa še da priznam , čolna vedno zložena v vrečah pa se ni praktično čisto nič poznalo, al pa sem imel res srečo.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » So Okt 15, 2016 15:50

Tudi sam imel Suzumarja in bil s kvaliteto zadovoljen, res pa sem ga crkljal. Drugace pa cene teh boljsih PVC, vsaj rabljenih ne odstopajo prav dosti od hypaloncev, tako da je potem skoraj boljse vzet hypalon.
Uporabniški avatar
valen
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a valen » So Okt 15, 2016 16:34

Tudi jaz lahko potrdim da Honwawa zelo rad se raztegne na spojih in spusti in to že kr nov.Spoj se je sposoben tudi za več kot 5 mm raztegniti tako da vidiš lepilo in le malo manjka da se potem odlepi.
Izredno dobre uzkušnje imam za Viamare 380, po skoraj 5ih letih še vedno kot nov, če ga malo operem.Čudo od kitajca, res!
plagiator
Kontraadmiral
Kraj: Maribor - Pašman

OdgovorNapisal/-a plagiator » Ne Okt 16, 2016 10:22

Je pa res, da smo za določene stvari krivi tudi lastniki. Ko sem jaz mojega kupil, mi je lastnik praktično pokazal koliko naj bi bil napolnjen, saj pri preveč napolnjenem se pri segretju poleti na soncu dogajajo stvari katere določeni opisujejo. Material se mora prekomerno raztegniti zaradi pritiska segretega zraka v njem, kar lahko povzroči odpadanje držal, raztegnitev pri lepljenih spojih, odpadanje znakov, razpad itd. Se pa da kupiti tudi merilec pritiska v tubusih, jaz ga nisem imel sem pa bil dejansko pozoren na nihanje materiala zjutraj ter nato po žgočem soncu, zato sem zjutraj pogosto malo zraven napolnil tubuse, katere sem pri močnejšem soncu nato malce spustil. So pa nekateri gumenjaki res slabše kvalitete, zato kakršne koli mahinacije ne pomagajo!
Če ni v moji moči da ti pomagam, ti tudi slabega ne želim

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost