nova jadrnica
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Re: nova jadrnica
Pa je šla B 40. 3.7.20 so jo začeli prodajat. Danes so mi jo speljali pred nosom. Ali kdo ve za kaj pametnega?
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
A lahko vprašam zakaj gledaš tako velike krave?
Velika družina? Vas je 5 oz. več? Sam bi se vseeno vprašal, kako bo to šlo na dolgi rok - ker otroci odrastejo, občasno sicer mogoče prosijo za barko v uporabo, vendar jih gor ne bo cela vojska.
Na koncu vedno pride tako, da jadraš sam ali v dvoje; in za 2 para rok ali celo en sam par - je 40 ft že težje obladljivo na tesnih mestih v res vetrovnih ali drugače težkih razmerah.
Tudi vzdrževanja je kar nekaj več, kot na kakšni 20 - 35-tki.
Glede samih bark pa tako - sam bi veliko raje kupil kvalitetno robo, pa čeprav staro. In tisti Ovni, na na prejšnji strani ponujenem linku - zgleda biti zakon! Če je le vse OK in v dobrem stanju.
Velika družina? Vas je 5 oz. več? Sam bi se vseeno vprašal, kako bo to šlo na dolgi rok - ker otroci odrastejo, občasno sicer mogoče prosijo za barko v uporabo, vendar jih gor ne bo cela vojska.
Na koncu vedno pride tako, da jadraš sam ali v dvoje; in za 2 para rok ali celo en sam par - je 40 ft že težje obladljivo na tesnih mestih v res vetrovnih ali drugače težkih razmerah.
Glede samih bark pa tako - sam bi veliko raje kupil kvalitetno robo, pa čeprav staro. In tisti Ovni, na na prejšnji strani ponujenem linku - zgleda biti zakon! Če je le vse OK in v dobrem stanju.
Rok-11 napisal/-a:A lahko vprašam zakaj gledaš tako velike krave?
Nekako se na 33-ki počutim utesnjeno. In če pomislim kaj vse bom navlekel. Od potapljaške opreme, ribiške palce, mogoče še kompresor....Včasih bo še kak obisk. Drugače je meni večja bolj sedla glede upravljanja in tudi v močnejšem vetru se nama zdi, da je lažje obvljadljivo. Bolj stabilno, manj skače, da imajo na težjo barko vetrovi manj vpliva....Nekako bi 38-42 čevljev. Saj veš: vsako tele svoje vesele
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
krojac123 napisal/-a:https://www.devalk.nl/en/yachtbrokerage/670004/VAN-DE-STADT.html
Kaj pa na tole rečete?
Fantastična in idealna dolžina 11,99m
moje pripombe:
- salonska klop je prekratka na levi strani ne zaobjame enega konca mize
- miza se ne raztegne do klopi na desni v salonu
- čuden štedilnik ali pa manjka še kakšna slika
- ne vidi se krme tako, da težko komentiram vsekakor pa slutim, da je premajhna za sredozemlje ampak nekje moraš pač sklenit kompromis.
- skladiščni boxi se mi zdi, da niso ravno dovolj veliki za kompresor
Zelo težko je najti barko, ki bi ti popolnoma ustrezala. Redki smo, ki smo za SVOJE potrebe našli prav to kar si želiš in potrebuješ.
Najprej izberi tip oziroma model barke in se šele nato odloči za nakup ko boš točno vedel, kaj vam odgovarja kot družini.
VZEMI SI ČAS IN NE HITI !
@Rok Tu se motiš kajti do 12m ni bistvene razlike v stroških.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Nikola T. napisal/-a:@Rok Tu se motiš kajti do 12m ni bistvene razlike v stroških.
Glede stroškov - mogoče sem nerazumljivo zapisal, a nisem mislil predvsem na denar. Bolj na fizično obvladovanje - kot so npr fizično zadržanje barke z lastno močjo (pristajanje), sile v vrveh pri jadranju, potrebno silo za dvig sidra ali zategovanje sidrne verige v močnejšem vetru, itd.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pri napačno nastavljenih jadrih, ko me je z Elan 31 ujela nevihta, sem se komaj rešil, ker skoraj nisem mogel držati krmila. Pri dobro opremljeni jadrnici so sile, ki jih moraš premagat manjše. Sidra pa ne boš na roke ob 70kn vetra pospravil niti pri 5m čolniču. Osebno mojo 12m barko upravljam enostavneje kot bi si kdo mislil. Pred nekaj leti sem nekaj morjeplovcev peljal na ribičijo. Ko smo se vračali je bila nevihta. Vse sem prosil, da naj ostanejo v kabini, ker se varneje privežem sam, kot pa da mi pomaga neizkušena posadka, ki ponavadi naredi še kakšno napako.
Po končanem manevru so mi ploskali iz kabine ker je šlo vse mirno, brez hitenja in zelo suvereno.
Po končanem manevru so mi ploskali iz kabine ker je šlo vse mirno, brez hitenja in zelo suvereno.
- 1stofficer
- Admiral
Kot sem ze v eni drugi temi napisal. Razsiri iskanje na NL, BE, morda Nemcija. Tam je kultura jadranja drugacna kot tu, s tem pa tudi odnos do plovil. Vec majo tudi denarja, posledicno so barke zelo lepo negovane in redno servisirane.
Moja je od Flamca, parkirana je bla najprej v jezeru pol pa na Nizozemskem. Kot nova, gor nimajo ravno navade nategovat ljudi. Morda je treba bit sam mal bolj previden s francoskim delom Be
Moja je od Flamca, parkirana je bla najprej v jezeru pol pa na Nizozemskem. Kot nova, gor nimajo ravno navade nategovat ljudi. Morda je treba bit sam mal bolj previden s francoskim delom Be
1stofficer napisal/-a:Kot sem ze v eni drugi temi napisal. Razsiri iskanje na NL, BE, morda Nemcija. Tam je kultura jadranja drugacna kot tu, s tem pa tudi odnos do plovil. Vec majo tudi denarja, posledicno so barke zelo lepo negovane in redno servisirane.
Kako je potem s transportom do nas. Ste pripluli? Prevoz francoskih plovil do nas je cca 9t€. Od gor mora bit še dražje. Plovbe je pa tudi za kake 2 meseca.
Prosim ne zaidite v osebne debate. Lepo prosim za nasvete: Brend, letnik, motor, na kaj paziti. Vem, da so barke s centralnim kokpitom bolj namenjenjene jadranju. Bolj me privlači odprt kokpit. Se bom bolj prilagajal vremenu. Nama osebno velikost barke ni predstavljala kak večji problem. Tudi v visoki vodi in vetru. 37 vozlov vetra z elanko 344 inpresion. Bolj sva bila zadovoljna v podobnih razmerah z SO 49.
Mislim, da je res boljša izbira rabljenih plovil na severu EU. Druga kultura. Kako barko spraviti do nas?
Mislim, da je res boljša izbira rabljenih plovil na severu EU. Druga kultura. Kako barko spraviti do nas?
- 1stofficer
- Admiral
Vozil sem jo sam, je 2,48m sirine. Odlocil se, da barko vzamem skup s prkolo ker sem zanjo dal priblizno tolk kolkor bi me prisel prevoz. Za vecje je seveda treba najet ustrezen prevoz, spraseval sem pred tem tu na forumu in dobil dobre informacije in ponudbe.
Sem pa dobil ocutek, da so gor ugodnejse cene, tut glihat se da, tako da se ti cenovno nekako poklopi kot ce jo kupis tu, le izbira je boljsa in barke so res dobre !
Namig: das v googla 'te koop beneteau oceanis 30' oz kar isces in ti najde vse zivo. Tako sem jaz nasel svoj model, samo 2 sta bila takrat v evropi, enden se je takoj prodal v Franciji se za visjo ceno.
Sem pa dobil ocutek, da so gor ugodnejse cene, tut glihat se da, tako da se ti cenovno nekako poklopi kot ce jo kupis tu, le izbira je boljsa in barke so res dobre !
Namig: das v googla 'te koop beneteau oceanis 30' oz kar isces in ti najde vse zivo. Tako sem jaz nasel svoj model, samo 2 sta bila takrat v evropi, enden se je takoj prodal v Franciji se za visjo ceno.
1stofficer napisal/-a:Vozil sem jo sam, je 2,48m sirine. Odlocil se, da barko vzamem skup s prkolo ker sem zanjo dal priblizno tolk kolkor bi me prisel prevoz. Za vecje je seveda treba najet ustrezen prevoz, spraseval sem pred tem tu na forumu in dobil dobre informacije in ponudbe.
Hvala. Pogledam. R.
kupi nimas kaj studirat,aluminij vecna barka
Pozdrav vsem.
Zahvala vsem za vsa mnenja izkušnje..... Sem pa malo skeptičen. Imam 1270 ogledov, pa še ne 30 komentarjev. Res bi bil hvaležen lastnikom jadrnic, da mi malo svetujejo na kaj naj bom pozoren pri nakupu rabljene barke. kaj je šibka točka posameznih brendov.
L.p.
Robert
Zahvala vsem za vsa mnenja izkušnje..... Sem pa malo skeptičen. Imam 1270 ogledov, pa še ne 30 komentarjev. Res bi bil hvaležen lastnikom jadrnic, da mi malo svetujejo na kaj naj bom pozoren pri nakupu rabljene barke. kaj je šibka točka posameznih brendov.
L.p.
Robert
to je tako,vsi ti bomo nekaj svetovali in na koncu bo narobe tisto kar ne bos pogledal,vse se lahko popravi in uredi ok pustimo razne strukturne poskodbe verjetno se taka barka tezko proda.pozoren bodi na stanje instalacij,raznih ventilov,olje okrog motorja,voda v kaluzi,sladka ali slana,vonj na barki,stanje jader in verjetno je najbolj zanesljiv indikator nekaksen tvoj obcutek ko bos stopil na barko ce ti je vsec jo kupis in ce ti je vsec bos lazje prenesel napake,sicer osebno menim da je alubarka na linku lepa in dobra,kupis kar ti je vsec prevec cincanja se ne izplaca
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti