Viamare 380 + motor 9.8??
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Re: Viamare 380 + motor 9.8??
Obstaja kaksna 10ka, ki ima vecjo prostornino motorja (nad 300 ccm) ki bi sla boljse kot Tohatsu 9.8?
Ja, obstaja. Suzuki DF 9.9 (327ccm), ki ima tudi elektronsko vbrizgavanje goriva (kar pomeni nižjo težo in porabo).
Yamaha, Honda in Mercury imajo še fergazerje in manj, kot 300ccm.
Yamaha, Honda in Mercury imajo še fergazerje in manj, kot 300ccm.
Obstaja opcija, da se ta Tohatsu 9.8 odpre na 15? Ce da, kje in za koliko eur? 
Ne obstaja. Ker je MFS 9.8 povsem drugačen motor, kot MFS 15. Pa MFS 9.8 je že odprt iz 8 na 9,8 konjev.
Na 15 konjev bi lahko odprl MFS 9.9, ki je enak motor, kot MFS 15, ampak bi bilo to verjetno dražje, kot kupit MFS 15.
Zakaj tako vztrajaš na MFS 9.8?
Na 15 konjev bi lahko odprl MFS 9.9, ki je enak motor, kot MFS 15, ampak bi bilo to verjetno dražje, kot kupit MFS 15.
H2O napisal/-a:Ne obstaja. Ker je MFS 9.8 povsem drugačen motor, kot MFS 15. Pa MFS 9.8 je že odprt iz 8 na 9,8 konjev.
Ker ga dobim po zelo dobri ceni - 400 eur ceneje kot drugje
Te 15KM p pod 2.500 skorajdda ni...kar mi je že dosti
numerouno napisal/-a:H2O napisal/-a:Ne obstaja. Ker je MFS 9.8 povsem drugačen motor, kot MFS 15. Pa MFS 9.8 je že odprt iz 8 na 9,8 konjev.
Ker ga dobim po zelo dobri ceni - 400 eur ceneje kot drugje![]()
Te 15KM p pod 2.500 skorajdda ni...kar mi je že dosti
Tohatsu MFS 15 je cca. 2.700 eur...ne vem edino če se bi dalo še kaj "shandlat"...
Če ti je cena najbolj pomembna, potem se boš pač moral sprijaznit, da boste slabo glisirali, pa vsak malo višji val vas bo ustavil. Kolikor denarja, toliko muzike 
numerouno napisal/-a:Tohatsu MFS 15 je cca. 2.700 eur...ne vem edino če se bi dalo še kaj "shandlat"...
Vprašaj g. Ermana na Seawave Marine, če imajo kakšnega po akcijski ceni. Zdaj je pravi čas, ker na žačetku leta jih ponavadi imajo.
Bolje 380, ker boš pol, ko boš menjal motor že mel večji čoln. Tehnično je vseeno, če boš lahek boš glisiral z obema. Jaz sem s T4 glisiral z Maestralom 40 pa sem imel cca 70+ kil takrat davno nazaj. In maestral 40 je precej težji kot te sodobne različice zložljivih čolnov.
Xilinx Vivado HLx trainee
kasaudio napisal/-a:Bolje 380, ker boš pol, ko boš menjal motor že mel večji čoln.
Btw, mene je kontaktiral na zs, pa sem mu svetoval, naj raje takoj kupi močnejši motor, da ga ne bo že naslednjo sezono menjal.
numerouno napisal/-a:Bi pri Tohatsu 9.8 bilo bolj smiselno kombinirati s Honwave T35 (350cm) namesto Viamare 380?
Zdravo, jaz imam na t35 tohatsu 20 efi teža 43kg in je idealen za t35, tudi za težje kalibre , torej 15ka bi bila za vas ravno prav ampak je pa cena in teza se mi zdi skoraj enaka 20ki, zato potem raje 20ko. Bo pa verjetno tudi 10ka čisto OK, če ne bi jemali večjih in posledično težjih motorjev, mislim da 10PS 4t tehta okrog 35kg.
Venturer napisal/-a:15ka bi bila za vas ravno prav ampak je pa cena in teza se mi zdi skoraj enaka 20ki
Ni skoraj enaka, ampak do grama enaka, ker gre za enak motor. Razlika je samo v elektroniki. Pa tudi cena se razlikuje samo za 70€.
Tako kombinacijo smo imeli mi, 3,8m + mercury 9.9. Mu je kar manjkalo moči, sploh če smo bili v čolnu trije. Drugo sezono menjal za tohatsu 15 2t, razlika kot noč in dan. Hitreje iz vode in glisira z dobre pol gasa.
Zdravo, sem nov na forumu. Da ne odpiram nove teme, bi kar tukaj dodal.
Sedaj imam viamare 380 in mercury 5km. Motor je precej švoh, zato razmišljam o nakupu močnejšega. Sem pa v dilemi, ker si čez leto ali dve želim zamenjati gumenjak tam do 4,5 metra s trdim dnom. Na viamare gre motor do 20km. Sedaj me pa zanima, kateri motor bi mi priporočali, da ga bi lahko odprl na več km ob nakupu večjega gumenjaka? Oz gumenjak katere dolžine s trdim dnom bi bil še primeren za 20km motor, odprt na kolikor se da... Želim pa motor na katerega se namontira daljinske komade. Hvala
Sedaj imam viamare 380 in mercury 5km. Motor je precej švoh, zato razmišljam o nakupu močnejšega. Sem pa v dilemi, ker si čez leto ali dve želim zamenjati gumenjak tam do 4,5 metra s trdim dnom. Na viamare gre motor do 20km. Sedaj me pa zanima, kateri motor bi mi priporočali, da ga bi lahko odprl na več km ob nakupu večjega gumenjaka? Oz gumenjak katere dolžine s trdim dnom bi bil še primeren za 20km motor, odprt na kolikor se da... Želim pa motor na katerega se namontira daljinske komade. Hvala
-
stangarbojan
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: TURJAK
Ta tvoja kombinacija res "ne pije vode".Ko se boš tega naveličal in bo " pujs" poln oz finance zmogle,si omisli neka večjega in močnejšega( nikoli pa ne bo dovolj).Pa veliko sreče.
Coastliner
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov