Prečkanje meje

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Maj 05, 2007 20:52

Temo sem na željo "anzija" razrezal na dve temi. Kar se je tukaj nadaljevalo je sedj v temi "Prenočevanje na barkah" na tem linku
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=82

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Maj 21, 2007 13:06

evo morda eno neumno vprasanje...ce se s poreca odpravim v slovenijo...kod naj se javim v CRO in kod v SLO...tako da bi bilo najenostavneje...in koliko od obale naj vozim ko preckam mejo?
anzi
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a anzi » Po Maj 21, 2007 13:56

racman napisal/-a:evo morda eno neumno vprasanje...ce se s poreca odpravim v slovenijo...kod naj se javim v CRO in kod v SLO...tako da bi bilo najenostavneje...in koliko od obale naj vozim ko preckam mejo?

Javiti sem moraš na Hrvaškem, kjer se odjaviš in potem ko prideš v Slo. pristaneš v najbližjem Piranu na carinskem pomolu, kjer spet pokažeš dokumente.

PS.: Če sem svteoval napačno, naj me kdo popravi.
LP anzi
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 21, 2007 18:04

Popolnoma pravilno "anzi"! :wink: Odjaviš se v Umagu, ki je najbližje, potem pa v Piran...

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Maj 21, 2007 21:52

hvala! k nekako so mi govorili da lahko kar v porecu in podobno ampak jaz sem kar za takole sigurno zadevo...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 22, 2007 00:06

Ponavadi ni bilo problemov niti v Poreču, smo pa v tej temi že govorili o tem in so nekateri imeli "sranje", ker niso šli v Umag...

LP
anzi
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a anzi » To Maj 22, 2007 18:58

Mislim, da je dobro da se odjaviš čim bližje meji. Saj veš kako nas, Slovence "ljubijo" Hrvati :wink: .
LP anzi
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Avg 04, 2007 22:35

Če čoln peljem na prikolici na Hrvaško in že imam urejeno plovno dovoljenje ali se moram ob prihodu na dopust prijaviti na najbližji kapitaniji? Plovno dovoljenje sem uredil na Krku, zdaj grem pa v Šibenik.

Lp, Dule
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Avg 05, 2007 10:03

ni potrebno,če ga imaš ti velja za celo HR,razen če boš še kakšno osebo vpisal
LP
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Po Avg 06, 2007 08:01

Popravite me, če se motim....
Pliovno dovoljenje je ena stvar, prijava dokumentov na policiji oz. uraden prestop meje je pa nekaj drugega, kar je obvezno v vsakem primeru!?

Torej, ne glede na to, da imamo veljavno vinjeto, se moramo javiti z dokumenti v najbližji izpostavi kapetanije / policije.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Avg 06, 2007 17:34

Normalno se moraš javiti v Umagu, če greš po morju. Takrat nima veze, če je vinjeta še veljavna. To je prestop meje. Greš na policijo in carino, kjer urediš papirje! Ne pozabit, da HR ni EU in je tukaj tudi carina. Sicer pa je v praksi postopek zelo enostaven.
Če pa prideš po kopnem (na prikolici) pa mejo prestopiš kje??? Ja kakor se jaz spomnim je to v Jelšanah ali Vinici, Dragonji... kamorkoli že pač greste. Papirje ti pogledajo že tam (tvojo osebno, mogoče tudi od čolna, da vidijo če ni ukraden). Komu bi se potem še javljal ko prideš na dopust??? Če greš z avtomobilom, se komu javiš?
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

prehod Hrvaške meje- izognite se Umagu

OdgovorNapisal/-a morski volk » Če Sep 06, 2007 09:51

Če imete le možnost ne zavijte v Umag. Sado mazo uradnica je že marsikateremu Slovencu zagrenila prehod meje in ga poslala nazaj.
Sam sem bil v Umagu zavrnjen, ker nisem imel pooblastila v Hrvaškem jeziku (dva lastnika čolna) in overjenega pri Hrvaškem notarju. Z istimi papirji sem zadevo v Novigradu uredil brez problema. Vedno več navtikov se pri prehodu meje izogiba Umagi in izbira za prijavo Novigrad. Prijazna gospa na luški kap. v Novigradu uredi vse brez panike, in pije čaj, ki ga zanjo naročite v sosednjem lokalu.
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Če Sep 06, 2007 12:33

Kapetan Marine v Umagu je Lasan Viktor, ki je koncal Srednjo pomorsko solo v Portorozu in govori tekoce slovensko. Ze veckrat sem se obrnil na njega, ko sem pripravljal dokumente za transferje bark na hrvasko in mi je vedno znal svetovati. Se pa strinjam, da je gospa na pomolu v marini neprijetna.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Sep 06, 2007 16:53

Nimam izkušenj z osebjem v umaški marini. Do sedaj sem vedno šel na carinski pomol v mestu. Na kapitaniji so bili vedno prijazni, "zgaga" je bil enkrat policist na pomolu.
Pridem v njihovo "kancelarijo" in povem, da prihajam iz Pirana, seveda z vsemi papirji v rokah. Frajer me ne jeb*, tisti drugi, ki pa je stal, me malo čudno gleda. Jaz se ne dam motiti in lepo mirno čakam, nakar se frajer za pultom malo razpizdi in pove, da ima polno dela in naj pridem čez 15 min. Seveda se lepo odstranim do svoje barke in pridem nazaj čez 25 min. Takrat pa je popiz***. Reče mi, da kaj jaz mislim, da je reku da 15 min ne more, jaz pa težim že čez 5 minut. Še enkrat sem se odstranil in mu dal na razpolago njegove 3 minute oziroma mojih 15. :D Ko sem šel tretjič noter sem se pripravil, valda me tip spet nažre, jaz pa nazaj na polno v minutah in urah od kar sem že tam. Kar naenkrat se je omehčal in rekel naj mu dam papirje in rekel samo da se te rešim. :D
Očitno sem bil moralni in tudi fizični zmagovalec... Je pa res, da bi mogoče lahko bil še danes tam...

LP
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

prehod meje

OdgovorNapisal/-a morski volk » Če Sep 06, 2007 19:40

Fantje dajte probat Novigrad. Me pa čudi da še nobeden drugi ni tega predlagal moja kompanija, 7 bark vsi koristijo samo Novigrad.
In prav vsi so imel probleme v Umagu.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta