Pa smo zopet nasedli
Moderatorji: moderator2, moderator
Kakšen izpit lepo vas prosim.. tale ki je to naredil je visoko usposobljen mornar.. kdo bi si sicer upal nasest na tak način? je kdo od vas, ki ste tu gor, ki ste prevozili Adriatik počez in po dolgem, sposoben nataknt tako barko povsem na suho?.. ajde..nehajmo se sprenevedat...
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Ne vem kaj se je dogajalo,vendar da greš z polno zavestjo direkt na otok, pa dvomim
Tukaj so še drugi potenciali,se meni nebo zgodilo nič kritičnega,kako bo moja žena,otroci če se meni kaj zgodi,kaj če bom pristal na invalidskem vozičku......Mogoče gledam na vso zgodbo preveč pošteno,ali pač 
Ure dnevi leta tečejo....
Mislim da gledaš tako, kot je prav. Kakorkoli, letos je bilo kar nekaj jaht na suhem a nobena se ni nabila v kak klif, vse so za nasedanje izbrale lepe položne obale.. če bi taka jahta direkt uletela v klif naprimer nekje pri Stoji v Puli, bi bil tisti ki jo je tja parkiral precej časa v kliničnem centru ali pa kratek čas v kaki vežici na Žalah...torej? Upam res, da zavarovalnice nasedajo kot naši vrli pomorščaki.. 
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Kolikor jas vem do sedaj še niti en lastnik plovila ni šel lastnoročno nabirat šparoge na kopno s svojo pregrešno drago in neizplačano bano. Vedno si je vsak poiskal kekakšnega trala la hopsa sa mornarja, ki mu je delal nekakšen transfer v drugo marino. Haloooo zakaj pa ne, tukaj sem vam na voljo za dober dnar vam jo tudi potopim pri Palagruži, Jabuki ali Blitvenici...
Ponudbe na ZS ali na naslednjem srečanju
lp papap
Ponudbe na ZS ali na naslednjem srečanju
lp papap
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Za vse te modele plačujemo mi vsi tako visoke zavarovalne premije.
Enako je pri avtih. Na eni od naših velikih zavarovalnic mi je nekdo povedal, da 90% zavarovancev plačuje za lopove, ki živijo samo na ta račun goljufij ostalo pa ponuca sama zavarovalnica da se vzdržuje. Je tu pravica?
Enako je pri avtih. Na eni od naših velikih zavarovalnic mi je nekdo povedal, da 90% zavarovancev plačuje za lopove, ki živijo samo na ta račun goljufij ostalo pa ponuca sama zavarovalnica da se vzdržuje. Je tu pravica?
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Ne bom komentiral o tem kaj se je zgodilo, ker nisem bil zraven, mislim pa, da bi bilo bolje, da se tudi ostali vzdrzijo komentarjev v stilu " pijan, pa zaspal", "kupil izpit" itd. Fantje, to niso heci, ne verjamem, da se kdo od vas upa celo 17m jahto ponoci zapeljat na otok, za lastnika ali zase. Ne vem, ce se zavedate kaksna je dinamika nasukanja plovila, oz. kaj se zgodi z clovekom, ki je za krmilom, ko se jahta z potovalne hitrosti ustavi.Lahko pride do napake, lahko je kaj odpovedalo, ne smemo pa pozabit, da ko prizgemo GPS nam na prvi strani, ki jo moramo z pritiskom na ENTER, pise , da je to navigacijski PRIPOMOCEK!!!!!!! ne pa nekaj, na kar se lahko 100% zanesemo. Se vedno velja, da je kompas, karta in oko na morju , pa naj je podnevi ali ponoci bolj zanesljivo kot elektronika. Je kdo ze kdaj opazil, da ko na chart ploter v velikem merilu usmeris plovilo, le-ta ne pokaze manjsih ovir, ker se na tej skali ne vidijo
Upajmo, da bo cas pokazal, kaj se je res zgodilo, tako, da se iz te nesrece vsaj nekaj naucimo!
Upajmo, da bo cas pokazal, kaj se je res zgodilo, tako, da se iz te nesrece vsaj nekaj naucimo!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
nemo napisal/-a:Ne bom komentiral o tem kaj se je zgodilo, ker nisem bil zraven, mislim pa, da bi bilo bolje, da se tudi ostali vzdrzijo komentarjev v stilu " pijan, pa zaspal", "kupil izpit" itd. Fantje, to niso heci, ne verjamem, da se kdo od vas upa celo 17m jahto ponoci zapeljat na otok, za lastnika ali zase. Ne vem, ce se zavedate kaksna je dinamika nasukanja plovila, oz. kaj se zgodi z clovekom, ki je za krmilom, ko se jahta z potovalne hitrosti ustavi.Lahko pride do napake, lahko je kaj odpovedalo, ne smemo pa pozabit, da ko prizgemo GPS nam na prvi strani, ki jo moramo z pritiskom na ENTER, pise , da je to navigacijski PRIPOMOCEK!!!!!!! ne pa nekaj, na kar se lahko 100% zanesemo. Se vedno velja, da je kompas, karta in oko na morju , pa naj je podnevi ali ponoci bolj zanesljivo kot elektronika. Je kdo ze kdaj opazil, da ko na chart ploter v velikem merilu usmeris plovilo, le-ta ne pokaze manjsih ovir, ker se na tej skali ne vidijo
Bravo Nemo
FISHING & SAILING IS LIFE
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost