Lp
Nakup plovila iz Italije
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Zelo enostavno,vsaj jaz delam tako.
Če želiš kupiti barko z tujo registracijo, se moraš najprej odločiti kje boš z barko.Da ne boš hodil v SLO ne razmišljaj o tem. Prej ali slej se ti po pojavila ideja,ali varianta, da pa bi se zapeljal tudi sem,pa ne bo šlo zaradi nepravilne registracije ali pomanjkanja dokumentov.
Najbolje se je oglasiti na Hr in SLO kapetaniji, jih povprašati osebno kaj potrebuješ za prepis in za vožnjo po teh ali drugih vodah,pa ti bo vse jasno iz prve roke.
Potem pa preveriš kaj ima barka od dokumentov,katero nameravaš kupiti, za katere so ti rekli,da jih potrebuješ
Nima smisla iskati info okoli vogalov,to so birokrati,ki ti lahko zagrenijo marsikatero uro. To je samo moje mnenje,odločil se boš pa sam.
Veliko uspeha pri nakupu.
Če želiš kupiti barko z tujo registracijo, se moraš najprej odločiti kje boš z barko.Da ne boš hodil v SLO ne razmišljaj o tem. Prej ali slej se ti po pojavila ideja,ali varianta, da pa bi se zapeljal tudi sem,pa ne bo šlo zaradi nepravilne registracije ali pomanjkanja dokumentov.
Najbolje se je oglasiti na Hr in SLO kapetaniji, jih povprašati osebno kaj potrebuješ za prepis in za vožnjo po teh ali drugih vodah,pa ti bo vse jasno iz prve roke.
Potem pa preveriš kaj ima barka od dokumentov,katero nameravaš kupiti, za katere so ti rekli,da jih potrebuješ
Nima smisla iskati info okoli vogalov,to so birokrati,ki ti lahko zagrenijo marsikatero uro. To je samo moje mnenje,odločil se boš pa sam.
Veliko uspeha pri nakupu.
z vetrom v laseh
Prodajalec, ki ima registrirano podjetje Nautica ..., mi lahko proda motor kot podjetje in izda račun. Podjetje je samo preprodajalec in ni lastnik motorja.
Ali je račun takega navtičnega podjetja za rabljen motor poleg libretto dovolj za vpis pri nas?
Kako vem, da se ne bo oglasil lastnik in rekel, da so mu motor ukradli?
Problem z Italijani je ker so en zelo specifičen narod z zelo specifično zakonodajo in če mu bom preveč kompliciral se mu sploh ne bo dalo več ukvarjat z zadevo... Moram bit pa na varni strani...
Help
Prosim za 100% zanesljive informacije.
Ali je račun takega navtičnega podjetja za rabljen motor poleg libretto dovolj za vpis pri nas?
Kako vem, da se ne bo oglasil lastnik in rekel, da so mu motor ukradli?
Problem z Italijani je ker so en zelo specifičen narod z zelo specifično zakonodajo in če mu bom preveč kompliciral se mu sploh ne bo dalo več ukvarjat z zadevo... Moram bit pa na varni strani...
Help
Prosim za 100% zanesljive informacije.
G. Ban (kapetanija Koper) pravi:
opcija A: Libretto + overjena kupoprodajna pogodba z lastnikom
opcija B: Libretto + kopija overjene kupoprodajne pogodbe med koncesionarjem (podjetje, ki prodaja motor) + račun podjetja
Če se hočete prepričati, da res kupujete od lastnika pa zahtevajte kopijo vpisnega lista v register.
Zmeda je nastala, ker mi je gospod na Piranski kapetaniji odsvetoval opcijo B, ker bo kao neizvedljiva oz. cel problem pri njih.
Ko sem pa hotel dobit nekoga v Kopru je bilo pa ob 14:45 žal prepozno... Prodajalcu sem moral pa čim prej odgovorit.
Hvala za odgovore.
Lp
opcija A: Libretto + overjena kupoprodajna pogodba z lastnikom
opcija B: Libretto + kopija overjene kupoprodajne pogodbe med koncesionarjem (podjetje, ki prodaja motor) + račun podjetja
Če se hočete prepričati, da res kupujete od lastnika pa zahtevajte kopijo vpisnega lista v register.
Zmeda je nastala, ker mi je gospod na Piranski kapetaniji odsvetoval opcijo B, ker bo kao neizvedljiva oz. cel problem pri njih.
Hvala za odgovore.
Lp
Re: Nakup plovila iz Italije
Pozdravljeni
Kupujem čoln v Italiji,pa me zanima kako najbolj varno izpeljati nakup.
Nakup gre preko slovenskega brokerja,ampak denar moram nakazati direktno prodajalcu.
Pa me zanima kako je z tem papirjen, kot rečejo italjani 0-osta,kaj to pomeni.
Hvala
Nakup gre preko slovenskega brokerja,ampak denar moram nakazati direktno prodajalcu.
Hvala
Daj link kjer to piše, da se vidi na kaj se to nanaša.. Ali pa mogoče ti je rekel 0-costo, kar pomeni brez stroškov, vendar česa.
lp.
lp.
Ves kao je najbolj varno? Da poklices posrednika v slo...imam par stevilk iz obale ki prav tako poslujejo z italjani...in poznajo proceduro...ki se zna zaplest ce si privatnik in nimas poznanstva na kapetaniji
vili napisal/-a:Pozdravljeni
Hvala
Jaz sem lansko leto kupil jadrnico, italijanski lastnik, belgijska zastava. Posrednik je bil broker Schmidt&Partner. Imajo pisarno v Lignanu in tam je imela tudi jadrnica privez. Predstavnik brokerja je bil zelo dober, je sel na poskusno plovbo, smo skupaj naredili zapisnik, poskusili vse kar se je poskusit dalo, ko smo jo dvignili, je na hitro nasel se majstra v marini, da smo na hitro zamenjali se cinke, ki so bili čisto na koncu... V glavnem vse pohvale. Kar se tice postopka. Broker je sestavil pogodbo v dveh jezikih, ita_ang. Aro sem nakazal pred overitvijo, potem sva se zmenila z lastnikom v Novi Gorici in overila pogodbo. Potem sem nakazal celotno kupnino. Kupnina gre k brokerju in dokler lastnik ne odjavi barke, mu broker ne nakaže kupnine. Ko sem dobil dokazilo o odjavi iz Belgije, mu je broker nakazal mojo kupnino. Registracijo v Belgiji sem si potem uredil sam.
Jaz sem kupil že dva čolna v Italiji...malo moraš gledat kje iščeš čoln...jaz osebno sem iskal čolne iz jezer. kar sem šel drugega pogledat ni blo OK ali pa sigurno kaj ni štimalo...čoln mora imeti vse papirje od motorja in čolna pa še certifikate...če kupuješ od fizične osebe bo moral on na upravni enoti urediti dokument v katerem je zapisano pooblastilo prodaje med njim in tabo..problem je v tem, da če Italjan proda čoln Italjanu si izmenjata denar in ključe čoln in to je to...če Italjan proda čoln nam pa mi zahtevamo te papirje in dokumente kar je za njega "verjemi" tečno opravilo...jaz recimo sem našel čoln ki je bil odličen, papirji so bili vsi...ampak majstr ni hotel nobenih papirjev urejat.je pač rekel da nima časa in da ga bo do konca tedna prodal brez teh komplikacij..tako da sem moral iskati naprej...
Sigurno ti predlagam da dobiš nekoga ki se na to spozna in ki zna Italjansko...
Dobiš pa lahko zares dobre čolne ker je trg res ogromen...če imaš čas se zapelji do jezer Lago di Garda in Lago di Como...na teh jezerih je ogromno majhnih marin ki imajo na suhem vezu veliko čolnov, ki se ne prodajajo ampak so naprodaj...ko sem šel jaz mojega iskat so bili tam še trije ki so mi bili še bolj všeč pa jih ni bilo na nobenem portalu...moraš pa reskirat par 100 € in par dni za takšno iskanje...
Srečno...
Sigurno ti predlagam da dobiš nekoga ki se na to spozna in ki zna Italjansko...
Dobiš pa lahko zares dobre čolne ker je trg res ogromen...če imaš čas se zapelji do jezer Lago di Garda in Lago di Como...na teh jezerih je ogromno majhnih marin ki imajo na suhem vezu veliko čolnov, ki se ne prodajajo ampak so naprodaj...ko sem šel jaz mojega iskat so bili tam še trije ki so mi bili še bolj všeč pa jih ni bilo na nobenem portalu...moraš pa reskirat par 100 € in par dni za takšno iskanje...
Srečno...
Kupit iz Italije res ni noben bav bav. Tudi postopek glih ni tako zahteven......
točno tako...na koncu je vse rešeno v par urah...je pa treba imet vse 100% urejene papirje za naše birokrate 
-
Daki
goahead napisal/-a:Kupit iz Italije res ni noben bav bav. Tudi postopek glih ni tako zahteven......
Mogoče samo več pozornosti pri številu ur, ker so kar dobri uporabniki.
Daki napisal/-a:goahead napisal/-a:Kupit iz Italije res ni noben bav bav. Tudi postopek glih ni tako zahteven......
Mogoče samo več pozornosti pri številu ur, ker so kar dobri uporabniki.
To imas pa tudi prav
Hvala vsem za hitre odgovore. Gre se za to,da v Italiji tudi,če je barka na leasing,ali je zaplenjena,to nikjer ne piše v nobenem vpisnem listu.
Za to potrebuješ Ta list ,ki ga oni imenujejo Nula osta,kjer dokazuje ,da lastnik nima dolgov,vezanih na barko.
Ker gre pri meni za moje razmere za veliko denarja,nebi rad naredil kake napake,da imam pol barko ,lepo zaplenjeno,pol pa se leta toži,pa še to v Italiji.
L.p.
Za to potrebuješ Ta list ,ki ga oni imenujejo Nula osta,kjer dokazuje ,da lastnik nima dolgov,vezanih na barko.
Ker gre pri meni za moje razmere za veliko denarja,nebi rad naredil kake napake,da imam pol barko ,lepo zaplenjeno,pol pa se leta toži,pa še to v Italiji.
L.p.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta