Žar na barki - Cobb

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Mar 01, 2012 16:51

Bistvo pa je, da je od zunaj hladen. Ga kuriš lahko na mizi, dviguješ z roko, itd. Prav to je njegova prednost na plovilu. Mi ga uporabljamo že tretje leto. Edini minus je, da originalne kokosove brikete ne prodajajo po Dalmaciji. Ampak jih dobiš le pri zastopniku v Novem mestu.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Mar 01, 2012 16:56

Super...

Sem ga že naročil, edino briketov pa nisem, sem mislil, da kurite katere druge ne te. Bom poklical, da mi dodajo še kakšen briket, dane bo 2 poštnin :D
Samo še to, ali gre notri samo 1 briket na enkrat?

Hvala obema za nasvet...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Mar 01, 2012 17:36

Noter gre pa samo en briket naenkrat.

Drugače original brikete lahko tudi kupiš v Merkurju. Usaj lani sem jih kupil v Merkurju v BTC-ju.
fischerr
Kapitan
Kraj: Koper - Bunarina

OdgovorNapisal/-a fischerr » Če Mar 01, 2012 18:40

jaz podkurim, pa dam ne dam noter teh kokosovih briketov ampak kar lesne, in sicer mislim da jih stlačim noter 8 ali 9.
Traja malenkost več da vsi pobelijo, pol pa pečejo ravno tako kot ta kokosov, so pa kar ceneje kot kokosovi.

LP
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Če Mar 01, 2012 18:49

Nikola Tesla napisal/-a:Verjetno, že za novi model, ki je še malce izpopolnjen.

Ja NT se strinjam s teboj. Je izpopolnjen.

No jaz sem ga dobil včeraj zapakiranega v škatli, brez torbe, ki naj bi spadala zraven ko pa ga pogledaš, pa nisi čisto siguren al je Cobb al pa so ga naredil kitajci.
Toliko o izpopolnitvi za to ceno :twisted: :twisted:

Kr en, bova primerjala tvojega in mojega, da ugotoviva razlike.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Če Mar 01, 2012 19:25

Tudi sam sem ga naročil.. Tisti ki ste ga že dobili: A je kitajc ali ni? :?
Cena je namreč bolj kitajska....
http://www.cobbq.com/cobb-portable-gril ... ndles.html
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Mar 01, 2012 19:33

fischerr napisal/-a:jaz podkurim, pa dam ne dam noter teh kokosovih briketov ampak kar lesne, in sicer mislim da jih stlačim noter 8 ali 9.
Traja malenkost več da vsi pobelijo, pol pa pečejo ravno tako kot ta kokosov, so pa kar ceneje kot kokosovi.

LP

To imaš prav. Ampak saj ni tako drag, je pa narejen za noter. U milimeter. Pa še neverjetno dolgo žari s konstantno temp.
Nekateri ga celo prežagajo in iz enega naredijo dva.
Kakorkoli, če ni pri roki kokosovih briketov lahko zakuriš tudi s storži.
acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

OdgovorNapisal/-a acvnuk » Če Mar 01, 2012 23:11

Men se tut vse bolj zdi da je tale naš Cobb ki smo ga vsi naročili bolj en kitajc, ne vem no, bomo primerjal s tistim od Kr en-ga pa poročamo! No kakorkoli jutri vžgem briket pa obrnem dve runde čevapov na pomolu in poročam kako se obnese!
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Pe Mar 02, 2012 07:08

Jz mislim, da ne boste razočarani. Naj vas opozorim že vnaprej, da meso ne bo imelo okusa po oglju če boste uporabljali kokosove brikete. Ker tam ni dima in se meso nič ne odimi ter tudi okusa potem ne prevzame. Kot da bi pekli na plinskem gorilniku neki podobnega. Hrano pa prav lepo speče ter tudi zapeče, kot ste videli na prejšni sliki. Men je všeč ker je majhen ter hitro pripraviš za pečenje in ni problema sz kakim samovžigom zaradi vetra in kaj podobnega. Za čistit pa tudi ni neki bav bav.

Mene zanima če je kdo sprobal kaj skuhati na njemu? Če zagreje vodo recimo za pašto?

P.S. Predlagam moderatorju da se tole prenese pod novo temo COOB recimo v kategorijo oprema plovila. In tam potem dodajamo slike ter recepte ali pa kakšne ideje kako stvar izboljšati :wink:
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Mar 02, 2012 07:24

Jaz sem ga testiral včeraj. Zadeva se super odnese :D :D Uglavnem točno nekaj takega sem iskal za na barko. Ko rabiš postaviš na krmno ploščad pa akcija. Za tole akcijsko ceno je top. Sem kar nekaj časa iskal en uporaben manjši žar. Prav tako sem že imel naštudirane vse varijante kako bi kupil en žar in ga montiral na ograjico vendar mislim, da je tale Cobb prava rešitev.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Mar 02, 2012 08:01

Mitja P napisal/-a:No jaz sem ga dobil včeraj zapakiranega v škatli, brez torbe, ki naj bi spadala zraven ko pa ga pogledaš, pa nisi čisto siguren al je Cobb al pa so ga naredil kitajci.

Ker ga tudi jaz čakam, sem jih kar vprašal, če morda v tej akciji prodajajo ponaredke, pa so odgovorili:

Spostovani,
Ker smo uvozniki Cobba za Slovenijo si ne moremo privosciti, da bi prodajali ponaredke. To je pac spomladanska akcija, ki smo se jo odlocili izpeljati.
Lep pozdrav, ekipa speci. si
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Pe Mar 02, 2012 08:14

Grega295 napisal/-a:
Mitja P napisal/-a:No jaz sem ga dobil včeraj zapakiranega v škatli, brez torbe, ki naj bi spadala zraven ko pa ga pogledaš, pa nisi čisto siguren al je Cobb al pa so ga naredil kitajci.

Ker ga tudi jaz čakam, sem jih kar vprašal, če morda v tej akciji prodajajo ponaredke, pa so odgovorili:

Spostovani,
Ker smo uvozniki Cobba za Slovenijo si ne moremo privosciti, da bi prodajali ponaredke. To je pac spomladanska akcija, ki smo se jo odlocili izpeljati.
Lep pozdrav, ekipa speci. si

Super, samo zakaj pa ni zraven TOOOOOORBE !!!

No sicer pa za takle dnar je razumljivo če ne dobiš torbe.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Mar 02, 2012 08:15

Ja saj... Kolikor jih bodo prodali samo za na morje bodo dobro živeli kasneje samo od briketov :D

Komaj čakam, da pride, da probamo, če dela, potem pa rabim samo še čoln :S
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Mar 02, 2012 08:43

Mitja P napisal/-a:[
Super, samo zakaj pa ni zraven TOOOOOORBE !!!

Zato da ne bi mi, ki smo zanj plačali 60 €, naredili revolucije!
Ena držjih torb, moram preveriti, če je Samsonite! :) Sicer sem pa že navajen, da kupujem "najdražje" stvari. Naročen sem na definitivno najdražjo revijo na SVETU :shock: !!! A veste katera je to? "Obrtnik"! Edino kaj dobim za 40€ od članarine zbornici, je cajtng :x
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Mar 02, 2012 12:50

Meni je pa tale strupen... sicer je cena juhuhu, ampak v njem spečeno ima vsaj 7x boljši okus ;)

http://www.estal.si/p-1875-prenosni-ele ... ution.aspx

Stal, imate tole tudi na 110V ?
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov