Turistična taksa

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Sr Sep 01, 2010 17:50

Moja izkušnja..
Ko sem letos podaljševal vinjeto na kapetaniji v Puli mi je gospa rekla, da takse ni potrebno plačat, če ne bomo spali na plovilu in odmahnila z roko. Ni pa vprašala ali bomo spali na plovilu.
Kasneje na pomolu v Martinščici - Cres je mornar ob pisanju računa večkrat rekel 'taksa se pa letos ne zaračunava'.
Sepravi če prespiš plačaš.. kje?

Zanimivo je bilo tudi prejšnji teden, ko sem šel potrdil Crew listo. Prinesem vse izpolnjeno in na kapetanji pravi 'Crew liste ne potrebujete več. Sedaj se potrjuje samo še vinjeta'
Upošteval bom ta navodila čeprav ni dolgo nazaj ko mi je druga uslužbenka rekla ravno obratno :)

Se opravičujem če je že bilo odgovorjeno..
Kako je s prijavo, če imaš plovilo v ACI marini na stalnem vezu. Se je potrebno vsakič ko prideš za vikend prijavit?

Pa še moje vprašanje, a v slovenskem vpisnem listu piše, da ima čoln vgrajena ležišča?

Dobro vprašanje..
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Sr Sep 01, 2010 18:21

Kot turist se lahko prijaviš za 90 dni.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Okt 03, 2010 20:47

Zanimivo.

Da pomagam z priponko slike Zlatku, da bo vidna na forumu
Slika

LP NT
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Okt 05, 2010 21:29

Sicer sem že vprašal, a še enkrat:
Ali v vpisnem listu piše, da imaš vgrajena ležišča? Nikola, a imaš to napisano notri? Na mojem ne piše nič o ležiščih (fisherman jih nima), tudi take rubrike ni, verjetno so obrazci isti?
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » To Okt 26, 2010 14:56

Na našem vpisnem listu ne piše nič. Gre pa za jadrnico z ležišči.
Uporabniški avatar
Savo1953
Admiral
Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)

OdgovorNapisal/-a Savo1953 » To Okt 26, 2010 15:27

Matter napisal/-a:Moja izkušnja..
Ko sem letos podaljševal vinjeto na kapetaniji v Puli mi je gospa rekla, da takse ni potrebno plačat, če ne bomo spali na plovilu in odmahnila z roko. Ni pa vprašala ali bomo spali na plovilu.
Kasneje na pomolu v Martinščici - Cres je mornar ob pisanju računa večkrat rekel 'taksa se pa letos ne zaračunava'.
Sepravi če prespiš plačaš.. kje?

Zanimivo je bilo tudi prejšnji teden, ko sem šel potrdil Crew listo. Prinesem vse izpolnjeno in na kapetanji pravi 'Crew liste ne potrebujete več. Sedaj se potrjuje samo še vinjeta'
Upošteval bom ta navodila čeprav ni dolgo nazaj ko mi je druga uslužbenka rekla ravno obratno :)

.

Moje iskušnje na kapitaniji v Puli so povsem drugačne. Vinjeta in Crew lista sploh nisva debatirala - obvezno.......
Ko sem ji omenil, da se grem "priobalno nautiko" in da prenočujem v lastni nepremičnini, kjer tudi plačujem takso je bil njen odgovor, da je "paušal obavezan za brodice iznad 5 metara sa kabinom". Je pa bilo možno plačati tedensko, štirinajstdnevno, mesečno, tromesečno ali letno..
(Zame za 90 dni 600.- kun)
Za primerjavo v apartmaju kot lastnik plačam 1.8 kune/dan (običajno 7kun/dan) takse - za 90 dni = 162 + prijavnina 9 kun...
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Okt 26, 2010 18:10

Popolnoma enako tudi mi - prijava, vinjeta in taksa v Umagu, lista posadke in kasnejše" paušalne" takse na Krku. Letos!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Okt 26, 2010 20:08

Ko sem jeseni peljal barko na HR na suhi vez, sem ob prijavi v Novengradu dal "papire na pregled". Vinjeta vam važi, ali turistična taksa vam je istekla (trimesečna). Mrtvo hladno sem ji odgovoril, da ne bo nihče na barki spal. In je gospa brez problema potrdila crew listo in zaželela mirno morje.
Tako mislim, da same postelje na plovilu niso pogoj za plačilo takse. Če imaš plovilo v HR vodah in ne bivaš/nočiš na njem, ti je ni potrebno plačati. Ali pač?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Okt 26, 2010 21:20

seveda, če ne spiš na čolnu, ne plačaš (te vrste) turistične takse! Turistično takso plačaš tudi v hotelu, kampu..., kjer si pač prijavljen. Kadar spimo na čolnu, plačamo pavšalno takso (nimamo trimesečnega pavšala) in to je to.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta