Čestitke

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Dec 23, 2013 10:56

Ejga ne bit zdej jezn! Mi ti nismo kriv, če si to zamudu in si zdej odrašču v vato zavit.
Mi, stara garda znamo cenit soborce. :D
Prijatno najstarija![/quote]

Že res, da smo se v JLA ukalili in odrasli. So nam pa ukrali eno leto (enim še več), niso nam namreč plačevali socialnih prispevkov, kljub temu, da smo brezplačno služili državi, in to NEPROSTOVOLJNO. Še hujše, kot ta kraja, pa je bilo "pranje mozga" in vsiljevanje meni tuje ideologije.
Ja, sem pa po 26ih letih lani vzpostavil stik z najboljšim soborcem iz Srbije in se večkrat slišiva po telefonu.
Ni bilo vse slabo in hudo, ampak spomnim se, da sem rekel ko sem se vrnil: Rajši štik za vrat, kot še enkrat v armijo
mirno morje
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Po Dec 23, 2013 15:23

Tule si poglejte kaj je moj komandant povedal in kakšno vojsko smo eni odslužli pa nič ne jokcamo... Karkoli je Hase povedal je resnica... ;) Kter koli je preživel 15 mesecev 63. Niške mu v življenju ni nič več težko. http://www.youtube.com/watch?v=ccLd20xsfBQ
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
sundancer
Viceadmiral
Kraj: Zasavje

OdgovorNapisal/-a sundancer » Po Dec 22, 2014 21:12

Evo bom pa jaz napisu

Čestitam za dan JLA :wink:
L.P Sundancer
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Dec 23, 2014 17:40

Enim je pa zdej žal,da so 45-ga pregnal švabe,bolš bi bli kot janševci :evil: :wink:
mašinfirer
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Dec 23, 2014 18:41

Sedanji 'švabi' bi bilo mogoče boljši, tedanji pa (po tem, kar sem poslušal pri starejših, zdaj večinoma že preminulih sorodnikih) skoraj gotovo ne.

JLA pa...najbrž tudi hudo odvisno, katerega leta.

Ko sem bil jaz tam, smo za 'indoktrinacijo' v Nikšiču gledali film 'Dolina miru'
Slika

Dolina miru / Valley of Peace, The
1956

Zgodba o dveh vojnih sirotah, nemški deklici Lottie in slovenskemu fantu Marku, ki zbežita iz bombardiranega mesta in po pripovedovanju štiriletne dekličine babice, iščeta "dolino, v kateri ni vojne". Marko, ki je nekaj let starejši misli, da je to verjetno kraj, kamor je hodil na počitnice k stricu. Otroka se pogumno napotita tja, za njima pa gredo Nemci. Ob reki se jima pridruži temnopolti ameriški pilot Jim, ki se je spustil s padalom. Skupaj nadaljujejo pot in končno najdejo kraj, ki ga deček pozna. Toda "dolino miru" napadejo Nemci in ubijejo padalca. Otroka obupano zbežita in nadaljujeta svoje iskanje.

John Kitzmiller je leta 1956 za vlogo Jima prejel nagrado za najboljšo moško vlogo na festivalu v Cannesu.

in v Nišu peli
...
taj beli oblak padobrana
za narod svoj spokojan dan
...

Kaj je iz tega nastalo, ko je razpadala Jugoslavija, je pa recimo Tex-ova zgodba.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne To Dec 23, 2014 18:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Dec 23, 2014 18:58

No ja SLO ni ravno dolina smrti,je pa dolina korupcije.Zato pa-pomagaj si sam in boh ti bo pomagal,čeprav se najbolje zanesem na svoje roke kot pa na unga tam gor,ki ga za enkrat še niso našli.Maje mu dobr se skriva :lol: :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Dec 23, 2014 19:07

Oh ja...

Ena od večjih takih korupcij (nazaj po zgodovini) se je razvila v kupček revolucij in dve svetovni vojni (vse krepko krvavo, ampak krvi že prej ni manjkalo od ameriške državljanske vojne, tridesetletne vojne v Evropi itn. itn. itn. ... naprej.).

Problem je, da še vedno ne kaže, da smo se - svet - iz tega kaj dosti naučili.

Ampak tebe je pa lepo poznati :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
sundancer
Viceadmiral
Kraj: Zasavje

OdgovorNapisal/-a sundancer » Sr Dec 24, 2014 06:54

Ja TEX v tej temi ne more velik pisat ker takrat je bil še pri mami mal na levi mal na desni DOJKI :D :D :D
L.P Sundancer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost