Alesjo praznuje prvih 50

Člani foruma sporočamo, čestitamo...

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Dec 19, 2015 14:01

Ma kdu je ta mož, Alesjo?

Pokličem Alesja zaradi priveza, ki naj bi bil prost v ribiškem zalivu.
"A imaš jutri čas, da pogledava privez".
"Ma pridi dej"

Poberem ga v Gorjanskem, kjer živi s svojo simpatično družino. Okrog hiše je vse polno kamna, tistega za klesanje. Alesjo je mojster za te stvari.
Zapeljeva se do Devina in si ogledava privez na zanimivi lokaciji. Vmes mi pove, da je tu na kopnem, včasih obdeloval trto za italijanskega lastnika. Pozna vsako ped zemlje in vsak kanal tu naokoli. Domačini ga imajo za svojega, saj jim je naredil že ničkoliko uslug in tudi sicer se prime vsakega dela.
Malo sem slutil, kaj sledi, zato sem s seboj prinesel topla oblačila.
"Se ti mudi?" vpraša Alesjo.
"Ne, petek je, a greva na kavo?"
"Ma greva ven, na lignje".
Opa, takega povabila se pa ne zavrne. Vzameva stvari iz avta in greva.
Alesju se izriše nasmešek na obraz in preklopi na "sea mode".
Vreme je prijetno, brez vetra, 11 stopinj.

Nasmešek pove vse. Alesju morje pomeni vse.
Slika

Vmes razlaga, kako izpluti med koli, kje so sidrišča, plaže...
Slika

Sproti zavijeva še v Porto picolo.
Slika

Slika

Slika

Na Liberi je star zakonski par, ki baje prav vsak dan lovi lignje in druge morske dobrote. Alesjo to ve, ker je tudi on tam. "Danes sem že peti dan zaporedoma na morju".
Slika

Slika

Ves čas panulava. Hitrost 2 vozla. Žal na motor, ker vetra ni.
Slika

In ko sonce počasi leze za obzorje, zapoje palica in prvi ligenj je na varnem. Zame sploh prvi kadarkoli.
Slika

Seveda je treba ulov primerno proslaviti.
Slika

Slika

In hitro spet nazaj na panulo, tokrat z drugo, svetlečo vabo, saj se že mrači.
Slika

"Veš, meni morje pomeni vse. Ko pogledam na širno morje vse do obzorja, pozabim na vse, na vse navlake, ki so na kopnem. To je to, poglej! Ko odplujem na jug za več tednov, mi je čisto vseeno, če mi doma zgori hiša. Takrat sem v čisto drugem svetu in sem tam z dušo in srcem.", z namsmeškom na obrazu razlaga morjeplovec z Gorjanskega.
"Če bi imel malo večjo barko, bi se preselil sem, bi živel na barki. Morda nekoč."
Slika

Spet zapoje palica in drugi ligenj je na meniju za večerjo.
Slika

Slika

"Tukaj med Devinom in Sesljanom vedno malo zapiha." In res, odpreva genovo in počasi drsiva po gladini. To so tisti čarobni trenutki, ko motor utihne in se vse umiri. Nirvana!
Slika

Slika

Alesjo. Naj ti nasledjih 50 prinese čimveč morskih dni, takih in drugačnih, saj kot praviš "Navigare necesse est, vivere non est necesse".
Slika
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 19, 2015 15:19

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 16:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » So Dec 19, 2015 16:54

Bravo, Marchi! Ja to je Alesjo.......pa še nekaj,.......je kdo opazil kakšno sliko, kjer Alesjo nebi bil nasmejan?......jaz je še nisem videl
mirno morje
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Dec 19, 2015 17:18

In "starec" je danes spet na morju :lol: :lol:
Pet dni čakanja se je obrestovalo. Super.
Slika
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Dec 19, 2015 17:47

Opaaaaaaaaaaa bravo starec hahaha kje ste mladci...aja,doma v naslonjačih na 25 stepenima..
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Dec 19, 2015 20:51

polanc napisal/-a:Opaaaaaaaaaaa bravo starec hahaha kje ste mladci...aja,doma v naslonjačih na 25 stepenima..

Aja, mi ta stari, k se nm še da.

Glej, danes sem vstal nekaj po četrti, šel v Umag preko Vrtojbe. Tam sem prevzel vabe za lov lignjev, ker jih ni nikjer drugje za kupit in jih je prijatelj naročil preko Španije v Italijo. Sedem pa še malo sem bil že na barki in cel dan lovil lignje. Ujel 32 kosov. Na morju pa čisto pomladno. Sončno, toplo, bonaca, ahhhhhhhhhh!

Alesjo, Aleš, je srečen človek ker ima dom blizu morja. Samo pomisli in je že na barki s palico v roki. Srečko je , ne pa Alesjo.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Dec 19, 2015 20:59

Ja malo je tako srčnih in prijetnih ljudi kot Alesijo,zato še enkrat vse čestitke in nedaj se pape :lol: :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Dec 19, 2015 21:06

:D ja to je res, je pa tu ogromno bark, ki me kar srce boli ko so privezane in lastniki z njimi mogoče parkrat na leto izplujejo, jaz pa o takih barkah zaenkrat samo sanjam, ki imajo udobja več kot jaz doma, seveda jadrnice taprave, ki jih je škoda da tam ležijo, jaz mojo koristim kar se da, pa že malo pogrešam veter, ker je že preveč brezvetrja :wink: pa še enkrat hvala za lepe želje :D
navtik_borut
Admiral

OdgovorNapisal/-a navtik_borut » Ne Dec 20, 2015 10:56

Zelo lepa reportaža!

Alesju pa še na mnoga!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov