:: Nakup gumenjaka in motorja 2009 ::
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Predvsem pa ne kupuj Selve, ker so motorji slabo narejeni servis pa za en drek.
Če se hočeš izogniti stroškom z vinjeto in vsem ostalim kar paše zraven in če želiš vožnjo z hitrostjo malo boljšega plavalca ob enem pa ne želiš zapraviti preveč denarja kupi kakšnega Maestrala ali BG Sporta z Tomosom 4 - 4,8 pa bo za prvo sezono. Pa še nič ne zgubiš če ga naslednje leto takoj prodaš.
Če se hočeš izogniti stroškom z vinjeto in vsem ostalim kar paše zraven in če želiš vožnjo z hitrostjo malo boljšega plavalca ob enem pa ne želiš zapraviti preveč denarja kupi kakšnega Maestrala ali BG Sporta z Tomosom 4 - 4,8 pa bo za prvo sezono. Pa še nič ne zgubiš če ga naslednje leto takoj prodaš.
Z čolnom 3m in 5 KM nimaš kaj zgrešiti za prvič, da sploh vidiš kje, kaj in kako, da dobiš občutek kaj rabiš in predvsem to da nimaš nobenih birokratskih skrbi. Naslednje leto pa lahko narediš korak naprej. Meni ni žal da sem tako začel z navtiko, saj so z malim gumenjakom povezane moje največje dogodivščine. 
Guma je guma, zaenkrat.
Moram povedat, da smo Maestrala 3m in 4,8 T pri nasi hisi pred davnimi leti ze imeli, ampak takrat se jaz nisem imel interesa za taksne stvari. Zdej ko si sam ustvarjam druzino, brez naslanjanja na starse, bi pa seveda zopet kaj imel za plovbo.
Res je, da sem ze malo pozabil kako gre tomos 4,8, ampak kolikor me spomin ne vara je to prepocasno.
Tudi tega se spomnem, da so kolegovi starsi imeli Zoidaca nekaj cez 3m in Yamaho 5KM in da je ta coln bistveno hitreje sel kot ta nas Maestrala.
Kot sem ze rekel, vedno bolj se nagibam na okol 3,6m in okol 15KM. Nov stroj me pride okol 3.000 eur, bom se malo pocakal, ce bo kaj pametnega za okol 1.500 eur - rabljenega seveda.
Res je, da sem ze malo pozabil kako gre tomos 4,8, ampak kolikor me spomin ne vara je to prepocasno.
Kot sem ze rekel, vedno bolj se nagibam na okol 3,6m in okol 15KM. Nov stroj me pride okol 3.000 eur, bom se malo pocakal, ce bo kaj pametnega za okol 1.500 eur - rabljenega seveda.
autokamp napisal/-a:Žal slabo narejeni motorji z izredno slabim serviserjem, ki ni vreden zaupanja zato je ne priporočam.
Res pa je razlika, če kupiš motor za par sto EUR ali pa kupiš novega tako kot sem ga jaz pa te na morju zajebava.
Ali ti je to crknila nova selva, ki je v bistvu yamaha?
Guma je guma, zaenkrat.
Šlo je za popolnoma nov motor Selva 15 2T. Že od začetka so bile z njim same težave od tega, da ni in ni užigal pa do tega, da so se pokvarili vsi vijaki za pritrditev motorja na čoln pa do tega, da so bile stalne težave z sistemom za zagon motorja in še bi lahko našteval. Skratka nenavadne napake - površnosti, ki jih človek ko kupi nov motor pač ne pričakuje.
Kot sem že napisal, če gre za starejši motor, ki ga kupiš za nekaj sto EUR so takšne napake lahko pričakovane.
Da pa je bila mera res polna je še servis za Selvo takšen, ki takšnih napak pač ni sposoben trajno odpraviti.
Žal motorja ne morem pohvaliti in končno bi bilo zelo nepošteno, da na podlagi svojih izkušenj hvalim nekaj, kar se ni izkazalo OK.
Do omenjenega izvemnkrmnega motorja sem imel že kar nekaj izvenkrmnih motorjev tako, da izključujem nepravilno uporabo zaradi neznanja in pomanjkanja izkušenj.
Pa še to: v kolikor bi takrat plačal ca. 20% več, bi dobil za ta denar nov motor z enako močjo kakšne druge znamke, ki najbrž takšnih nepravilnosti najbrž ne bi imel.
Na vsakem od nas pa seveda je kaj in kje bo kupil za svoj denar.
Kot sem že napisal, če gre za starejši motor, ki ga kupiš za nekaj sto EUR so takšne napake lahko pričakovane.
Da pa je bila mera res polna je še servis za Selvo takšen, ki takšnih napak pač ni sposoben trajno odpraviti.
Žal motorja ne morem pohvaliti in končno bi bilo zelo nepošteno, da na podlagi svojih izkušenj hvalim nekaj, kar se ni izkazalo OK.
Do omenjenega izvemnkrmnega motorja sem imel že kar nekaj izvenkrmnih motorjev tako, da izključujem nepravilno uporabo zaradi neznanja in pomanjkanja izkušenj.
Pa še to: v kolikor bi takrat plačal ca. 20% več, bi dobil za ta denar nov motor z enako močjo kakšne druge znamke, ki najbrž takšnih nepravilnosti najbrž ne bi imel.
Na vsakem od nas pa seveda je kaj in kje bo kupil za svoj denar.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov