Copercoat
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
kocka napisal/-a:Kaj pa če bi poskušala mešat epoksi z modro galico? V prahu!Če rata je tretjina patenta moja! Ne baker ne žveplo nista prijatelja z algami, plesnijo itd.
Čak mal pošljem še številko mojega žr.
tale je pa mal prekruta
Na tem linku so opisana navodila in podatki o Copercoatu http://www.coppercoat.net/kako_deluje.php
Predstavitveni tekst se začne takole:
"COPPERCOAT je kombinacija posebno razvite netopljive epoksidne smole z dodatkom bakra visoke čistosti (99 %). Vsak liter smole je prepojen z dvema kilogramoma zelo finega bakrovega prahu ... "
Na isti strani se nadaljuje takole:
"VISOKA UČINKOVITOST – Kombinacija visokega odstotka bakra ter biocidov vodnim rastlinam preprečuje rast, to pa omogoča čist trup plovila. Poleg tega je zaradi samoizravnalne epoksidne smole površina trupa izjemno gladka, zaradi česar plovilo bolje drsi po vodni površini. Lastniki plovil poročajo, da pri manjših obratih motorja dosegajo večjo hitrost, posledica tega pa sta manjša poraba goriva in manjša obraba motorja."
Kakšen epoxi torej uporabljajo; netopljivega ali samoizravnalnega?
Zelo kontradiktorno, a ne?
Predstavitveni tekst se začne takole:
"COPPERCOAT je kombinacija posebno razvite netopljive epoksidne smole z dodatkom bakra visoke čistosti (99 %). Vsak liter smole je prepojen z dvema kilogramoma zelo finega bakrovega prahu ... "
Na isti strani se nadaljuje takole:
"VISOKA UČINKOVITOST – Kombinacija visokega odstotka bakra ter biocidov vodnim rastlinam preprečuje rast, to pa omogoča čist trup plovila. Poleg tega je zaradi samoizravnalne epoksidne smole površina trupa izjemno gladka, zaradi česar plovilo bolje drsi po vodni površini. Lastniki plovil poročajo, da pri manjših obratih motorja dosegajo večjo hitrost, posledica tega pa sta manjša poraba goriva in manjša obraba motorja."
Kakšen epoxi torej uporabljajo; netopljivega ali samoizravnalnega?
Zelo kontradiktorno, a ne?
Sem našel Antifouling Forum ( kaj že vse obstaja ), bom poiskal za vas zanimive podatke okrog Cu praha, dobava itd. Je v Nemščini, in če ti gre jezik ( Nemški
) tukaj bližnjica.
http://www.antifouling-shop.com/
LP
http://www.antifouling-shop.com/
LP
Že lani sem se poigraval z mislijo o coppercoatu ali čem podobnim, pa se nazadnje nisem odločil. Ker pa se tele dvigi in spusti kar hitro nizajo in pacanja ni in ni konec, sem se odločil, da gre drugo leto dol tale poc od hempla in tele hec gor. Pa da vidimo. Si bom vzel en teden časa, da res kvalitetno naredim.
Sporočte, če bo kaj novega in če najdete kakšno živo pričo za tale coppercoat.
Mirno morje
Sporočte, če bo kaj novega in če najdete kakšno živo pričo za tale coppercoat.
Mirno morje
Sem dobil odgovor od firme iz Nemčije, glede bakrovega praha. Torej, cena z poštnino in davkom; Cu prah, ostanki od reciklaže bakra, čistoče 95 %, cena 40 € za Kg.
Cu prašek ( razlika prah - prašek v granulaciji ) čistoče 99,99 %, cena 400 € za Kg. Je pa pakirano po 2,5 Kg skupaj !
Informacije glede razmerja mešanja pa ni in je verjetno ne bo ( kao tajna ).
Koliko naročim praška , in za koga ?
.
LP
Cu prašek ( razlika prah - prašek v granulaciji ) čistoče 99,99 %, cena 400 € za Kg. Je pa pakirano po 2,5 Kg skupaj !
Informacije glede razmerja mešanja pa ni in je verjetno ne bo ( kao tajna ).
Koliko naročim praška , in za koga ?
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov