Bavaria 36 oz. kaj kupiti?
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Ždrelac je visok 16.5m, jambor pa cca 15.20 nad vodo, vsaj pri moji l.2003.
Antena mislim, da ni daljša od 1m??
Jaz sem šel skozi in je bilo vse ok. Očitno sreča!?
DR.E
Mogoče imaš prav, da ga ni preveč za sračkat tam spodaj.
Bom upošteval tvoje opozorilo.
Če pa je nuja, pa na jambor, pa anteno dol in piči.
Antena mislim, da ni daljša od 1m??
Jaz sem šel skozi in je bilo vse ok. Očitno sreča!?
DR.E
Mogoče imaš prav, da ga ni preveč za sračkat tam spodaj.
Bom upošteval tvoje opozorilo.
Če pa je nuja, pa na jambor, pa anteno dol in piči.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Ja nikomur nič ne vsiljujem.. sam imam 1999 letnik, širina 3,70, 11,45 dolžine vgrez 1,95....
Antena je cca 30cm dolga, tako, da ne vem kaj je takrat vplivalo na dejstvo, da sem potegnil po mostu... definitivno pa sem potegnil...
Antena je cca 30cm dolga, tako, da ne vem kaj je takrat vplivalo na dejstvo, da sem potegnil po mostu... definitivno pa sem potegnil...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
Evo tukaj, kaj se dogaja v malem Ždrelcu...
http://www.ezadar.hr/clanak/mali-zdrela ... pola-mosta
Zanimivi so tudi komentarji bralcev na koncu članka.... še posebno stisti, ki piše, da bodo stari most demontirali in ga potem sestavili nazaj, ker se v bistvu ne bo spremenilo nič... kar se tiče mostu seveda!
http://www.ezadar.hr/clanak/mali-zdrela ... pola-mosta
Zanimivi so tudi komentarji bralcev na koncu članka.... še posebno stisti, ki piše, da bodo stari most demontirali in ga potem sestavili nazaj, ker se v bistvu ne bo spremenilo nič... kar se tiče mostu seveda!
Aha, DR.E ti imaš na 36ki 1,95 ugreza in daljši jambor. Potem so naredili še manj našpičeno varianto 1,65 in krajši jambor, predvsem zaradi varnejše plovbe čarterskih posadk in daljše življenjske dobe opreme, predvsem jambora in kobilice.
Dileme ni več.
Bav 36 gre oz. bo šla pod Ždrelcem, tvoja, moja, vsaka.
Dileme ni več.
Bav 36 gre oz. bo šla pod Ždrelcem, tvoja, moja, vsaka.
Učeraj sem si barko ogledo in vam povem,da gospod iz firme munitor je res korekten možaka.Pustil me je dve uri samega za detaljni ogled barke.Barka je bila nabavljena 12-2004 in prvič v vodi 2005 marec.razvidno iz papirjev.Bila je v čarterju 1,5 leta ostalo pa jo je imel lastnik sam.Mislim,da mu je za verjet saj ima 820 del ur.podobne barke isti letnik nekje 1600 del.ur.Hvala ti DR.E za nasvet kobilice in vijakov.No sicer motor je pa dvakrat zagrel,preden ga je zalaufo.Tukaj je vs bp.in barka je res v čudovitem stanju.Razen nekaj malenkosti,kot je novo stikalo na stropni luči,zaskočen gumb na ladlu in odlomljen pant na zunanji mizi nisem našel.Tako da samo še čakam razliko,od are za mojega motornjaka in mislim,da bom zadevo vzel.Imam pa vprašanje glede motorja? Ta bavarija ima vgrajen motor wolvo penta md 2020 in ne md 2030 kot ga imajo nekatere bavarije.Torej 14 in 21 kw.Torej razlike 7kw kaj to pomeni v praksi in pri plovbi z motorjem.Ali me naj ta podatek odvrne od te barke?zaradi manj kw?
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
Glede motorja ni problema, je manj močan, takega sem jaz imel na B32, ampak zadostuje, sicer ga sigurno ne bi dajali v plovila... sicer ej pri vseh plovilih novejše proizvodnje motor šibkejši..
Če štima vse ostalo, potem je to ok.
Če štima vse ostalo, potem je to ok.
2020 je za lastniško barko dovolj, saj veš kaj delaš z motorjem.
2030 je za čarterske bolj priporočljiv, da ima motor malo rezerve.
Itak pa neodgovorni tiščijo do konca in jim tudi 20100 ne bi pomagal.
Kot pravi Rok-11 imaš jadra, v ekstremnih situacijah pa itak noben motor ni dovolj močan. Motor je pomemben predvsem pri pristajanju. 2020 bo vrh glave zmogel vsakršno pristajanje.
Tale barka je bila nova v vodo postavljena s čartersko opremo cca 95.000€.
2030 je za čarterske bolj priporočljiv, da ima motor malo rezerve.
Itak pa neodgovorni tiščijo do konca in jim tudi 20100 ne bi pomagal.
Kot pravi Rok-11 imaš jadra, v ekstremnih situacijah pa itak noben motor ni dovolj močan. Motor je pomemben predvsem pri pristajanju. 2020 bo vrh glave zmogel vsakršno pristajanje.
Tale barka je bila nova v vodo postavljena s čartersko opremo cca 95.000€.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti