10. ruta Morjeplovec.net
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Re: 10. ruta Morjeplovec.net
Unije - Molat...ob potovalni hitrosti 20 milj se pravi ene 2 ure plovbe ?? Z jadrnico 4 ure...je moj izračun pravilen ?? Sem mislil da se gre do končne točke v dveh dneh s vmesnim postankom na kakšnem otoku (balvanida,Ilovik, premuda, )...
Večina jadrnic je v povprečju 4 x počasnejša (kot je 20 milj), torej potrebuje za isto pot 4 x več časa
. Sicer motor spije za cca 10 x manj, zato pa ponavadi posadka za 10 x več
.
A potem bo pa mal huda v enem dnevu do Molata pridt...sej jst nimam jadrnice sam za koga drugega bo pa dolga...
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Ja ta počasni se vozimo ure in ure, s tem se sicer nihče ne obremenjuje in niti pomisli ne na to, da ste se eni že najedli in napili, ko drugi rinemo in rinemo.No ja pa se glih tako pride
Je res, da nam na uro manj pokuri, ampak tisto kar eni prevozijo v eni uri, porabimo en 3-4ure in če na uro pokurim 5Lx4 ure, smo tamtam.Pa dobr tole ne paše glih v to temo pa je Aleks mal dregnu v to in ima tudi prav.
Načeloma se pa popolnoma strinjam z odgovorom Vlaroja in mislim, da je da je uredu odgovor šefu in ostalim.če pa padejo spremembe pač bodo in se bomo temu prilagodil.Da bo le vreme nam v prid, bo vse ok.
Načeloma se pa popolnoma strinjam z odgovorom Vlaroja in mislim, da je da je uredu odgovor šefu in ostalim.če pa padejo spremembe pač bodo in se bomo temu prilagodil.Da bo le vreme nam v prid, bo vse ok.
mašinfirer
Ja počasi bo potrebno potegniti črto in določiti fiksno kam gremo.
Glede vremena in skrbi, govorim za tiste, ki boste šli prvič. Zadeva je taka da upamo na lepo vreme. Sedaj smo imeli v 9 rutah vsega po malem, bilo je burje in juga, pa sonca in dežja, pa bonace. Pač vreme in na to ne moremo vplivati. Če je napoved slabša, potem se malo prilagodi. Zagotovo po nekem močnem jugu ne boš v Maračolu, tudi na Premudi ne, se pač premakne nekam drugam... Pa pustimo sedaj to, predlagam, da vsak od nas da za eno mašo za lepo vreme konce junija.
Prvi dan bi jaz kar potrdil, zapečatimo Unije, Maračol. Gremo v organizacijo, bomo videli kaj je izvedljivo in kaj ne. Jaz bi šel na varianto, da organiziramo prostor in nekega lokalca, ki bo poskrbel za peko. Vse ostalo bo verjetno edino možno, da vsak prinese nekaj mesa in nekaj kruha, vsak nekaj pijače in akcija. Na ta način ne bo nihče ob dopust, pa še pijača bo mrzla! Če bo kdo hotel na barki kuhat makarone, jih pač bo in zaradi tega ne bo trpela denarnica ostalih.
Drugi dan, Molat bi lahko bil fajn, če gremo v Brgulje, moramo spet biti brez juga. Je pa razdalja za plovbo precej velika, kot ste eni že omenili. Tako na hitro mislim, da je precej več kot 20 milj, če greš mimo Ilovika si pomoje bolj na 40 miljah... To pa je za en dan že preveč in bodo tisti počasnejši in pa jadralci potem spet cel dan v navigaciji...
Mogoče bi bilo pametno potegniti do Silbe, to je skoraj polovico krajša pot, lepo dopoldan na kavo na Ilovik in naprej na SIlbo. Meni osebno je tak potek rute z večimi ustavljanji, kopanji in druženjem precej bolj pri srcu, ker to je tudi glavni namen rute.
Silba je bila sedaj 2 leti čisto super, 2017 še posebej, nobenih težav, samo če si v mandraču, moraš sidrati, kajti muringe so umaknili! Sidral sem 3x v pretekli sezoni, pa ni nikoli zapelo, haha.
Druga opcija je iz Unij na Premudo. Res je bolj bogo kar se civilizacije tiče, ni več kot ena gostilna, imajo pa pivo.
Realno niti ni tako slabo, ker se vmes lahko spotoma skoči še v Mali Lošinj po zaloge.
Mogoče potem tretji dan naredimo premik na Molat, Brgulje. Verjamem, da je to precej južno za tiste, ki gredo potem v torek nazaj na sever in morajo v sredo že delati. Ne vem koliko bo takih?
Mnenja?
Glede vremena in skrbi, govorim za tiste, ki boste šli prvič. Zadeva je taka da upamo na lepo vreme. Sedaj smo imeli v 9 rutah vsega po malem, bilo je burje in juga, pa sonca in dežja, pa bonace. Pač vreme in na to ne moremo vplivati. Če je napoved slabša, potem se malo prilagodi. Zagotovo po nekem močnem jugu ne boš v Maračolu, tudi na Premudi ne, se pač premakne nekam drugam... Pa pustimo sedaj to, predlagam, da vsak od nas da za eno mašo za lepo vreme konce junija.
Prvi dan bi jaz kar potrdil, zapečatimo Unije, Maračol. Gremo v organizacijo, bomo videli kaj je izvedljivo in kaj ne. Jaz bi šel na varianto, da organiziramo prostor in nekega lokalca, ki bo poskrbel za peko. Vse ostalo bo verjetno edino možno, da vsak prinese nekaj mesa in nekaj kruha, vsak nekaj pijače in akcija. Na ta način ne bo nihče ob dopust, pa še pijača bo mrzla! Če bo kdo hotel na barki kuhat makarone, jih pač bo in zaradi tega ne bo trpela denarnica ostalih.
Drugi dan, Molat bi lahko bil fajn, če gremo v Brgulje, moramo spet biti brez juga. Je pa razdalja za plovbo precej velika, kot ste eni že omenili. Tako na hitro mislim, da je precej več kot 20 milj, če greš mimo Ilovika si pomoje bolj na 40 miljah... To pa je za en dan že preveč in bodo tisti počasnejši in pa jadralci potem spet cel dan v navigaciji...
Mogoče bi bilo pametno potegniti do Silbe, to je skoraj polovico krajša pot, lepo dopoldan na kavo na Ilovik in naprej na SIlbo. Meni osebno je tak potek rute z večimi ustavljanji, kopanji in druženjem precej bolj pri srcu, ker to je tudi glavni namen rute.
Silba je bila sedaj 2 leti čisto super, 2017 še posebej, nobenih težav, samo če si v mandraču, moraš sidrati, kajti muringe so umaknili! Sidral sem 3x v pretekli sezoni, pa ni nikoli zapelo, haha.
Druga opcija je iz Unij na Premudo. Res je bolj bogo kar se civilizacije tiče, ni več kot ena gostilna, imajo pa pivo.
Mogoče potem tretji dan naredimo premik na Molat, Brgulje. Verjamem, da je to precej južno za tiste, ki gredo potem v torek nazaj na sever in morajo v sredo že delati. Ne vem koliko bo takih?
Mnenja?
Sigurno je vmesna postojanka dobra izbira. Imas opcijo za tiste ki bodo prisli samo na unije.vecina jih bo verjeno tudi na silbo prisla...naprej pa potem bolj tisti ki imajo cas al pa gredo naprej na dopust...tako lahko vsak izbere kaj zeli...
glede Unij je sedaj možno vezat v dveh zalivih (plačljive boje) Maračaol in Sridnja
po pogovoru z obema koncesionarjema bom javil kako in kaj, oba imata priveze, Maračol je bolj poln in je lahko problem zaradi glasnosti(ki je je vedno malenkost več kot normalno
) eden ima klopi, mize in velik roštilj, eden tega nima
vsekakor bom pravočasno javil kako in kaj in v katerem zalivu ČE?
vedno je ta če, ker ne vemo ali se bosta strinjala za žur ali ne
vsekakor pa je privez na bojo mogoč z ali brez žura
po pogovoru z obema koncesionarjema bom javil kako in kaj, oba imata priveze, Maračol je bolj poln in je lahko problem zaradi glasnosti(ki je je vedno malenkost več kot normalno
vsekakor bom pravočasno javil kako in kaj in v katerem zalivu ČE?
vedno je ta če, ker ne vemo ali se bosta strinjala za žur ali ne
vsekakor pa je privez na bojo mogoč z ali brez žura
Hvala Mare! Gremo naprej, počasi se bo treba začet prijavljat in pa prosil bom sponzorje, da se javijo.
Prijave gredo na naslov:
prijava(at)morjeplovec.net
Obvezno napišite kakšna barka, koliko članov posadke in katere velikosti majic.
Sponzorje prosim, da se mi javijo na:
info(at)morjeplovec.net
LP
Prijave gredo na naslov:
prijava(at)morjeplovec.net
Obvezno napišite kakšna barka, koliko članov posadke in katere velikosti majic.
Sponzorje prosim, da se mi javijo na:
info(at)morjeplovec.net
LP
kr en napisal/-a:Dejmo dorečt vsaj najjužnejšo točko rute, preden Tex začne srat. Ker neki se je že začel oglašat. V kolikor bo ruta južneje od Rovinja, mora Tex že dons začet sosedu kradet nafto!
Dej ne jebi, sploh ne veš kok motor bolj dela na sosedov bencin, tko da glej, da bo kakšna kanta na pomolu...

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tex napisal/-a: tko da glej, da bo kakšna kanta na pomolu...
A boš dal barko na pomol????
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Matejc dej nehi, če ne, bo tex 10 postov nabou, k nimajo veze z ruto.
Pol mam pa cel dopoldan dela z brisanjem.
Al pa ga v kaki ribiški temi izzovi, pa naj se pajer jebe z njim.

Pol mam pa cel dopoldan dela z brisanjem.
Al pa ga v kaki ribiški temi izzovi, pa naj se pajer jebe z njim.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Ribičov pa ne jebem, te so sami sebi v napoto... 

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tex napisal/-a:Ribičov pa ne jebem, te so sami sebi v napoto...
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Sej tle jih ne bo k bo treba plut...
Torej prvi dan smo zabetoniral Unije.... a štartnina bo al kako??
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Matejc napisal/-a:Sej tle jih ne bo k bo treba plut...
Ja nekaj se je začelo dogaovarjat, zdej je pa spet vse potihnilo
p.s.: Verjetno se pa v ozadju odvijajo dogovori in bo Sandi samo udaril en dan s postom dolgim 5 strani
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov