Kako Hrvaška ceneje?

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Klemen M
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Klemen M » Ne Apr 22, 2012 23:23

gregor.n napisal/-a:
Malo več je problemov za naložit kredit, ker ga ne moreš na vsaki cestninski in ne ob vsakem času. Od lani je lažje saj se da z uporabniškim imenom in geslom naložit preko spleta.

lpg

Kar nekaj časa ga lahko že polniš z bonom ki ga kupiš na bencinskih črpalkah. Pošlješ SMS z kodo in se napolni.
Andrej68
Višji vodnik
Kraj: okolica Ptuja

OdgovorNapisal/-a Andrej68 » Po Apr 23, 2012 10:09

še moje izkušnje z Hrvaškimi avtocestami .

Bodite pozorni na kategorijo( 2 ali 3) pri plačilu cestnine z kartico .

Za osebno vozilo , ki ima kolesa (bicikle) na strehi vozila avtomatsko

vrže v 3 kategorijo .

Tako namesto 117Hk plačaš 184Hk na relaciji Zagreb - Benkovac .

Jaz javim dežurnemu in spremeni kategorijo v 2 .

Lp
Andrej
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Po Apr 23, 2012 11:37

tudi strešni kovček me je stal ene kategorije več..

Lp!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Apr 23, 2012 13:05

elbarto napisal/-a:tudi strešni kovček me je stal ene kategorije več..

Lp!

Z kartico ali z ENCom? Jaz imam ENC in vedno kovček na strehi, pa še nisem opazil, da bi plačal več. Pa sem tudi mislil, da sem sklenil pogodbo le za 2 kategorijo in grem z prikolico rjši po stari cesti, na Krškem mostu sem se pa že parkrat preševercal čez z prikolico.
mirno morje
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Po Apr 23, 2012 16:55

z kartico... american oz mastercard...
banda...
moram nazaj dobit zdaj, ko bom prikolico vlačil, kovčka več nebo in bom nižji.. zanima me sedaj, če mi lahko dolžino zmerijo oz. me spet dajo v kategorijo 3 ?

banda in še enkrat banda...
LP!
Roman 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Apr 23, 2012 20:23

S prikolico (tudi majhno tovorno) si avtomatsko v 3 kategoriji.
Če si več na hr. avtocesti se ti splača kupit predplačniško kartico, ki stane 20 kun in nanjo naložiš dobroimetje, potem, pa imaš 10% popusta, ali naletet na akcijo in kupiti ENC za 1 kuno (sicer stane 200kun) in imaš isto 10% popusta.
mirno morje
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Apr 23, 2012 20:28

Roman 1 napisal/-a:S prikolico (tudi majhno tovorno) si avtomatsko v 3 kategoriji.
Če si več na hr. avtocesti se ti splača kupit predplačniško kartico, ki stane 20 kun in nanjo naložiš dobroimetje, potem, pa imaš 10% popusta, ali naletet na akcijo in kupiti ENC za 1 kuno (sicer stane 200kun) in imaš isto 10% popusta.

Roman1, kako je zdaj s to kartico? Je 20kun ali 200kun?
Roman 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Apr 23, 2012 21:15

Kartica je 20kun, ampak moraš čakat na cestninski postaji v vrsti, da jo potegne po terminalu,ENC je 200kun (el. naprava) in greš po enc sezi brez ustavljanja).
Jaz sem imel najprej kartico,ker mi je bil ENC predrag. Ko pa sem enkrat polnil kartico (v kontejnerju na Krškem mostu), sem opazil reklamno akcijo za ENC za 1kuno in ga nabavil. Se splača malo pozanimat, če majo večkrat take akcije.
Sem mel pa že 3x težave, ko pametnjakoviči v gužvi izberejo ENC rampo,ki je prazna, naprave pa nimajo in se čudijo zakaj ne morejo naprej. Enkrat je postal na mostu pravi kaos, ker tudi nazaj zaradi gužve ni mogel več. So bili pa vedno ti pacijenti slovenci z dobrimi vozili(2x audi,1x marcedes)
mirno morje
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Apr 23, 2012 21:51

Roman 1 napisal/-a:So bili pa vedno ti pacijenti slovenci z dobrimi vozili(2x audi,1x marcedes)

Takih maš na Krku kokr češ...
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Apr 24, 2012 19:49

Mislim da je sedaj do konc mesca spet akcija za 1kuno ENC. Ko sem spraševal v začetku aprila je rekla da bo trajala do konca meseca in še mogoče v maju.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Apr 24, 2012 20:16

Jaz imam ENC že dolgo let. Deluje OK, problem je samo, da ne pokriva celotnega HR omrežja cest, saj imajo na vsakem kraku drugo firmo... Dve firmi sta povezani, "Avtocesta Rijeka-Zagreb" in "Hrvatske Autoceste". Ti dve kartici sta kompatibilni... Problem je samo, da recimo na Krškem mostu ne moreš napolnit ENC od Hrvatskih autocest...
Jaz polnim vedno s plačilnim nalogom (uplatnica), v sklic vpišeš samo številko svojega ENC-a... Včasih so mi to polnili kolegi s svojih računov, sedaj pa sam s hrvaškega računa.

Pozor samo za tiste nove!!! ENC je zelo podoben našemu ABC, vendar ne deluje pri kakšni večji hitrosti. Na rampi se moraš praktično povsem ustaviti, razen na parih mestih, kjer imajo tako imenovane FAST ENC steze (Lučko). Opozarjam, da ne bo kdo rampe podiral... :evil: :evil:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Apr 24, 2012 21:48

Drugače pa je najenostavnejše polnjenje ENCja s kreditno kartico:
https://prodaja.hac.hr
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Sr Apr 25, 2012 08:21

admin napisal/-a:Jaz imam ENC že dolgo let. Deluje OK, problem je samo, da ne pokriva celotnega HR omrežja cest, saj imajo na vsakem kraku drugo firmo... Dve firmi sta povezani, "Avtocesta Rijeka-Zagreb" in "Hrvatske Autoceste". Ti dve kartici sta kompatibilni... Problem je samo, da recimo na Krškem mostu ne moreš napolnit ENC od Hrvatskih autocest...
Jaz polnim vedno s plačilnim nalogom (uplatnica), v sklic vpišeš samo številko svojega ENC-a... Včasih so mi to polnili kolegi s svojih računov, sedaj pa sam s hrvaškega računa.

Pozor samo za tiste nove!!! ENC je zelo podoben našemu ABC, vendar ne deluje pri kakšni večji hitrosti. Na rampi se moraš praktično povsem ustaviti, razen na parih mestih, kjer imajo tako imenovane FAST ENC steze (Lučko). Opozarjam, da ne bo kdo rampe podiral... :evil: :evil:

pa jo koristiš samo z avtom ali vlečeš za sabo tudi kdaj kaj? Kaj ti obračuna?
Dobiš poračun v obliki slike?
Še vedno te čakam... ljubavi mojaaaa...aaaa.... ;)
LP!
Roman 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Apr 25, 2012 18:26

Jaz ENC polnim na Krškem mostu. Bi pa tudi mene zanimalo, če imajo na mostu težave z fotoaparatom, ali ga sploh ni (parkrat sem šel z prikolico, pa še nisem dobil slike)
mirno morje
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » So Maj 26, 2012 18:34

Jaz sem danes preveril svoj ENC, ker do sedaj nisem sploh ne gledal kako odbija. V eno stran sem šel solo, smer Bosiljevo - izvoz Pakoštane, cena 90 kun, nazaj priklop pakoštane-izvoz Bosiljevo z 3500 kg prikolico za čolne, cena isto 90 kun. Tako da se kar nekaj pozna...:)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov