Yamaha 28a izguba moči

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

MarijanR
Kapitan bojne ladje
Kraj: Radenci

OdgovorNapisal/-a MarijanR » To Avg 02, 2011 15:38

Yamaha28a napisal/-a:semeringi so vsi kot novi, saj imajo znotraj prevleko proti obrabi in ni nobenih znakov obrabljenosti, ležaji se lahko vzamejo klasični skf in se v klasične zavrta luknja za kelico, ki preprečuje vrtenje ležaja, drugače so mi pa naračunali za vse komplet bate obročke in tesnila + termostat nekje 200€, kar pa ni tako drastičen strošek z mojega vidika, da se motorja nebi splačalo obnoviti. Tudi na takšno okvaro lahko naletiš če vzameš drug rabljen motor.

POZDAVLJEN
Obvezno zamenjaj semering na sredini glavne gredi, kateri ločuje podkomprimirana prostora. To ti povem iz lastnih iskušen.
Yamaha28a
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Yamaha28a » To Avg 02, 2011 21:07

Sem gledal in ima med gredjo pretočni labirint, ki ne tesni oba prostora, vendar bremza pretok vakuma med njima.

Popravite me če imam narobe.
LP
MarijanR
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a MarijanR » Če Avg 04, 2011 20:09

Yamaha28a napisal/-a:Sem gledal in ima med gredjo pretočni labirint, ki ne tesni oba prostora, vendar bremza pretok vakuma med njima.

Popravite me če imam narobe.
LP

Oba prostora morata biti med sabo ločena in zatesnena, ker ko je v enem prostoru podtlak, je v drugem nadtlak to se pravi, da ena stran sesa zmes goriva in zraka, druga stran pa čez pretočne kanale potiska zmes nad bat, če zadeva ne tesni, prihaja do mešanja goriva med prostoroma in posledično do zgube moči motorja
l.p.
jure1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a jure1 » So Avg 06, 2011 18:19

evo sem bil na dopustu, bate boš težko dobil ,kakor tudi obročke, mal na ebay poglej, tesnilo glave se baje na da več dobit ,saj tako je meni rožej rekel, en v mengšu jih dela ,cca 30 eur sem dal , ležaji in semeringi tinex kranj, mogoče intercom celje,so kar dragi,pa še ena par drugih delov je treba zamenjat,bate mam jst pa obročke sam so od 25-ke,razlika je sam debelina obročka,fajn zrihti.
lp jure
Yamaha28a
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Yamaha28a » Ne Avg 07, 2011 01:36

evo danes sem naročil bate tesnila in obročke, vse se še da dobit, tako da naslesnji teden honanje, potem pa gasa na ptujsko jezero, da vidimo kaj da motor od sebe ;) jure kako je z labirintom na glavni gredi se to more zamenjati, zanima me kako lahko glavno gred vzamem narazen, da bi lahko menjal srednji ležaj.

Lep pozdrav
jure1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a jure1 » Ne Avg 07, 2011 08:23

jst sem mel pa ful težave z dobavo delov,tega labirinta pa nisem menjal,ker je bilo pri mojem motorju tam vse ok,preventivno pa bi zamenjal ploščo ki je za hlajenje auspuha,jst sem mel tam luknjico majhno da si jo s prostim očesom težko opazil.
lp jure
Yamaha28a
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Yamaha28a » Ne Avg 07, 2011 11:53

kaj menite če bi na laser izrezal tesnilo glave iz 1,5mm bakrene pločevine bi slana voda baker uničila ?

LP
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Avg 07, 2011 14:04

ne se igrat s tem ker ti lahk elektroliza naredi tako škodo da je ne boš več popravil. Daj original tesnilo pa je to to.
MarijanR
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a MarijanR » Po Avg 08, 2011 08:55

Yamaha28a napisal/-a:kaj menite če bi na laser izrezal tesnilo glave iz 1,5mm bakrene pločevine bi slana voda baker uničila ?

LP

Bakreno tesnilo ja, če je blok ter glava motorja iz sive litine za alu motorje pa ne.

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov