obnova in podaljšanje čolna vega

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jan 31, 2012 16:51

Saj to sem ti tudi jaz rekel... Se z vidika prodajalca prikolic je lahko tezava tudi, ker tudi sama prikolica ni narejena za obremenitev na strani, temvec v sredini...

Upam, da objavis se slik o napredku. Jaz vse predelave rad spremljam...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jan 31, 2012 20:19

Takole naj bi bila zadnja stranska koleščka in sredinska nosilna v isti liniji ali stranska do 10 cm naprej.

Slika

več je sredinskih koleščk boljše je!

Dekonzervacija pa je posebej "zahteven" postopek:
1.pripraviš motor(priklop na gorivo+slušalke z vodo ali sod z vodo),
2. odpreš mrzlo pivo
3. obrneš ključ da motor zapoje in ga pustiš delovat dokler ne spiješ piva (včasih raje 2-3 pive da je bolj sigurno dekonzerviran) :wink:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jan 31, 2012 20:53

kocka napisal/-a: dokler ne spiješ piva (včasih raje 2-3 pive da je bolj sigurno dekonzerviran) :wink:

PRIDEM POMAGAT DEKONZERVIRAT MOTOR!!!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
BadAzz
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a BadAzz » To Jan 31, 2012 23:02

hahahhaahaaa več nas bo, bolj veselo bo!! Pol so ga na yucca dobr pil za 150€, nc cudnga da je en teden trajal. :D :D Hecam se, ce bere ker majstr iz tam, res ste dobri! Jutri nastimam te valjcke kot je treba, pa slikam za dokaz. A si me nasmeju s to dekonzervacijo!!
Uporabniški avatar
BadAzz
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a BadAzz » To Jan 31, 2012 23:05

Uporabniški avatar
BadAzz
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a BadAzz » To Jan 31, 2012 23:27

mamaMicka napisal/-a:to sem videl seveda...

A na gredlju pa ni stal coln? pocil bi lahko, ce ni stal na gredlju, drugace ne bi smel...

ja res si rekel, nisem dojel prvič. me je dekoncentrirala tista izjava s cerkvijo spodi... :D Močna!
V bistvu mi sploh ni potegnilo da bi moral biti cel naslonjen na gredelj. Sedaj, ko to pišem, je logično.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Jan 31, 2012 23:46

ha ha, vse si videl, samo tistega o pomoči pri dekonzervaciji pa ne vidis :P
Uporabniški avatar
BadAzz
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a BadAzz » Sr Feb 01, 2012 08:12

BadAzz napisal/-a:hahahhaahaaa več nas bo, bolj veselo bo!!

odprto povabilo :D :D
Uporabniški avatar
BadAzz
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a BadAzz » Sr Feb 01, 2012 08:45

Glede urejanja dokumentacije berem prispevek http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... c&start=30 Zanima me, če je zame postopek isti in pa ali je bolje že zdaj prijaviti gradnjo ali kasneje, ko bom z deli že na polovici oz proti koncu?
Uporabniški avatar
BadAzz
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a BadAzz » Sr Feb 01, 2012 10:52

No sedaj lepo počiva z gredljem na valjčkih. Najprej sem jih spustil, sprednje premaknil za pol metra nazaj, zadnje pa malo naprej. Nisem mogel slikati od strani ker je v garaži še motor in bi moral potem še to premikat, da bi dobil čoln ven.

Slika

Slika

Slika
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Sr Feb 01, 2012 11:33

Zanima me ali je na zadnji sliki na prikolici nosilec rezervnega kolesa?
Ali je dovolj visok?

Kar se tiče prijave samogradnje, je naboljše da se že pred začetkom dela pozanimaš kako je z pridobitvijo A testa in prijaviš samogradnjo. Prav tako shranjuj vse račune (sploh od poliestra, mate in rovinga). Lahko da jih bodo hoteli videti. NIKAR ne čakaj, ker ko boš sredi dela bo lahko prepozno.

Kolikor uspem razbrati iz prispevkov, boš krmno steno pustil na isti lokaciji kot je sedaj. Če je ne boš prestavljal, potem tudi ne rabiš daljšati prikolice, ampak samo nosileca zadnjih luči. Če boš delal samo ploščad mislim da sploh ni potreben a test. Pozanimaj se na Kapitaniji.

V kolikor kupuješ nov motor, se pozanimaj kako je z uveljavitvijo garancije. Verjetno je potrebno imeti servis opravljen na pooblaščenem servisu, ravno tako z montažo. Ker če pride do problema potem iščejo dlako v jajcu samo da ne plačajo. Ampak samo pri novem motorju.

V kolikor je rabljen potem tudi jaz pridem na konzervacijo.

LP Klemen
Uporabniški avatar
BadAzz
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a BadAzz » Sr Feb 01, 2012 12:19

@klemzi:
Ja je nosilec za kolo, vendar ga še nisem sprobal. G. Vili je rekel da je narejen točno za te gume ki so sedaj gor, tako da mora biti ziher dovolj visok.

Za račune vem da jih moram spravljat, zanimal me je če je pametno na začetku prijavit, da ne bo potem več komplikacij, kot pa bi jih bilo kot če bi prijavil kasneje (ogledi gradnje,...)

Poleg platforme mislim podaljšati še čoln, tako da bo verjetno treba še prikolico.

Kar se tiče garancije - če po pravici povem ne vem ali velja za mojega ali ne, res pa je da je star 3 leta, Mercury pa daje 5 let garancije na svoje motorje. Kupil sem pa že rabljenega od našega člana matejm (http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=mercury)

Saj če ne bomo konzervirali, se lahko najde tudi kak drug izgovor za spit kako pivo. Je že toliko kandidatov, da bi blo pametno še kaj mesa nabavt - žar imam vedno v bližini čolna!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Feb 01, 2012 14:27

Kdaj ti pa poteče registracija za čoln, namreč če je še 5 let ne kompliciraj , popravi čoln, podaljšaj kolikor želiš in mir. Kakšna samogradnja, če je tipski čoln. Merijo ga pa itak na prvem pregledu in potem podaljšujejo. Vidim da te fino denar tišči na rit.
Uporabniški avatar
BadAzz
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a BadAzz » Sr Feb 01, 2012 14:38

niti eno leto še ni registriran. Saj o tem sem tudi že razmišljal, da ne bi nič prijavil, sam kaj veš, Hrvatje so strogi še posebi do nas...

Kaj je to tipski čoln?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Feb 01, 2012 16:11

Določen tip čolna od določenega proizvajalca, torej ni narejen doma ampak v tovarni plovil in tisti repi so samo dodatek, je pa najboljše da potipaš glens-a kako bo on rešil zadevo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti