Razlika med mercruiser 4,3 LX in Yamaha 115Ks

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Če Mar 01, 2012 01:53

Roman 1 napisal/-a:čado, mate pa lepe plaže tam okoli. Imate čolne vezane v kampu? Ob burji je najbrž precej pestro.

Ja meni je tam fulll lepo!!! Ja čolni so pač vezani na hommade privezih kar na odprtem in ko tam pridejo tisti 4m valovi dabiš potrdilo, da si dovolj betonskih blokov prvi dan zbetoniral ozirom zbral skupaj oz. ti narava sama pokaže, da si se pri balastu pod vodo uštel in dobiš trske v barvi svojega plovila praktično pred kamp prikolico;)

Nene malo heca more bit, pač res moreš dati dovolj betonskih kock, da stvar stoji kot je treba!!!
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » Če Mar 01, 2012 07:27

Imaš pa tudi v mestu veze, ki se sicer plačajo in so veliko bolj zaščiteni.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Mar 01, 2012 12:39

A je res, da morska žaba laja?
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Mar 01, 2012 12:57

motorni napisal/-a: Nato odpluješ in ga 10 minut goniš na polno, velja isto kot zgoraj.

najverjetneje potem tudi rečeš, hvala bom premislil, se še slišimo...

Da bi to meni naredil, te pri tistem "polnem" tako ruknem iz čolna, da se kar zakadi za tabo !

kakšne ideje imate eni...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
cado1990
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Če Mar 01, 2012 13:22

Tex napisal/-a:
motorni napisal/-a: Nato odpluješ in ga 10 minut goniš na polno, velja isto kot zgoraj.

Da bi to meni naredil, te pri tistem "polnem" tako ruknem iz čolna, da se kar zakadi za tabo !

Ja @Tex veš, to ni nič takega, enim se zdi nekaj povsem normalnega. Eden je prišel gledat mojega AX-a, ki sem ga imel kake 2 leti nazaj in smo šli probni krog, kjer ga je priganjal ko vola, pa sem mu rekel, da ni cilj, da mi ga s ceste spravi, potem pa, ko smo prišli nazaj na dvorišče je še 1x gas v leru do podna pohodu, da se je tisti revež 1.0 prav stresel. Potem sem samo ugasnil avto in ga vljudno prosil, naj se odstrani.

Kaj mate za ene ideje, da ga gonite do konca, kaj vam to pove? Mislim, kako naj stroj deluje, če se izživjate nad njim?
cado1990
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Če Mar 01, 2012 13:28

glens napisal/-a:Imaš pa tudi v mestu veze, ki se sicer plačajo in so veliko bolj zaščiteni.

No ja, sej, če vez narediš dovolj kvalitetno se nima kaj zgoditi. Letos je samo enemu švabu, ki je imel na sidro gumenjak ven vrglo. Najbolje je narediti vez tako, da sistem ni nepremičen se pravi, da vzameš prvo npr. balast od 50kg nato ga z verigo povežeš na balast 25kg, tega na balast 10kg, 5 kg. Vse skupaj je na ene 5m dolžine pod vodo in potem veriga gor. S tem načinom se znebiš kakšne utrgane bitve ali zravnanega karabina. Lani sem imel za maestrala vsega skupaj kake 30kg, pa je bilo čisto dovolj, letos ciljam nekje na 80kg za gumenjak 4.20m z 25ks.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Mar 01, 2012 13:39

Če kupuješ motor na štendru. Prideš, pogledaš, če ti je vizualno všeč. Če ti je rečeš lastniku, da bi ga rad prizgal.
Ker lastnik ve, da bi palilo on obrne ključ in motor vžge, lepo mirno teče pod obrati, počakaš kako minuto, da se vsaj malo ogreje, nato počasi dodaš 2x gas do 2000 obratov in rečeš lastniku, da ugasne.

Plačaš in pelješ!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » Če Mar 01, 2012 22:58

malo me skrbi,čoln naj bi stal v suhi marini že tretjo sezono-neuporabljen!!
Gre pa za Yamaho 2003 100KM,ali to sploh lahko vžgem ali bi bilo prej potrebno pogledati,da niso bati že piknili?

Lp.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Če Mar 01, 2012 23:27

Tex napisal/-a:

Ampak meni se pa zdi čisto normalno, če imaš čoln v vodi, da z resnim kupcem narediš en krog, ne ravno pod štand gasom, razen če misliš kupca s čim nategniti.
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Mar 02, 2012 02:30

Borut napisal/-a:malo me skrbi,čoln naj bi stal v suhi marini že tretjo sezono-neuporabljen!!
Gre pa za Yamaho 2003 100KM,ali to sploh lahko vžgem ali bi bilo prej potrebno pogledati,da niso bati že piknili?

Lp.

Motorji se po sezoni konzervirajo. Tako nima kaj pikat. V nasprotnem primeru pa beži od njega.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti