gumenjak na hrvaško

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Apr 10, 2012 10:16

palicaj napisal/-a:Mene pa zanima kaj moram naredit da lahko gumenjaka 3,6m z 9,9KM motorjem brez skrbi uporabljam na Hrvaškem?
Gumenjak je nov kupljen v nemčiji (imam nemški račun na moje ime) , motor prav tako nov, kupljen v Sloveniji (imam SLO račun na moje ime). Ali moram zadevo kje registrirat? Vinjeta?
Kaj če bi želel s tem istim gumenjakom iti iz Savudrije v Piran (po morju seveda)?

Pozdravljen med nami!
Čoln te dolžine in moči motorja moraš registrirati.
Naročiš se na pregled plovila v Kopru ob tem zahtevaj rezervacijo št.,da lahko skleneš zavarovanje,dobiš dobil boš datum pregleda in po pregledu plovilo registriraš.
Potrebuješ:
Original račun,
Eu certifikat za čoln in motor,
Zvarovalno polico.
In vso opremo ,ki je za ta čoln predpisana.

Na Hrvaškem greš na kapetanijo po plovno dovoljenje , dobiš vinjeto in veselo pliješ.

Za kavo ,bi se pa uradno moral v Umagu odjaviti in v Piranu prijaviti,popiti kavo in v obratni smeri,odjava Piran ,prijava Umag.
Neuradno pa ...
palicaj
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a palicaj » To Apr 10, 2012 12:56

Hvala za informacije.

Zanima me , kaj pa če bi čoln uporabljal le na Hrvaškem?
Oz. ali se ga splača registrirat kar v Nemčiji ali je to le za večje dražje čolne? oz. kako bi bilo najenostavneje in najceneje?
Čoln bom rabil le za 14 dni, potem bi ga morda komu posodil (blizjim ali kakemu kolegu v kampu, imena bi že prej definiral)
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Apr 10, 2012 15:16

Sem ti poslal ZS.

Če tudi čoln uporabljaš samo na Hr ,mora biti nekje registriran.
Če ga pa želiš posojat pa moraš naredit pooblastilo in ga overit , če pa je potrebno za gumice tudi popis oseb pa ne vem,informacije so različne.
To boš pa videl , ko boš šel po Hr plovno dovoljenje.
mitejcic
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a mitejcic » So Apr 21, 2012 11:43

Pozdravljeni,

že kar nekaj časa je odkar sem naredil izpit za voditelja čolna, tako da nisem sledil vsem spremembam predpisov v zadnjih letih.

Zanima me naslednje.

Imam gumenjak dolžine 2.7 m z motorjem tomos 4. V SLO tega čolna najbrž ni potrebno regisitrirati. Zanima pa me za kaj moram poskrbeti, da bom brez prekrškov čoln uporabljal v hrvaških vodah. Hrvatje zahtevajo vinjeto že za čoln z dolžino nad 2.5 m

Hvala vsem za odgovor
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Apr 21, 2012 21:01

mitejcic napisal/-a:Pozdravljeni,

že kar nekaj časa je odkar sem naredil izpit za voditelja čolna, tako da nisem sledil vsem spremembam predpisov v zadnjih letih.

Zanima me naslednje.

Imam gumenjak dolžine 2.7 m z motorjem tomos 4. V SLO tega čolna najbrž ni potrebno regisitrirati. Zanima pa me za kaj moram poskrbeti, da bom brez prekrškov čoln uporabljal v hrvaških vodah. Hrvatje zahtevajo vinjeto že za čoln z dolžino nad 2.5 m

Hvala vsem za odgovor

Pozdravljen na forumu.
Imaš vse, kar potrebuješ, zato samo uživaj. :wink:
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » To Jun 12, 2012 21:40

Hrvatje zahtevajo vinjeto že za čoln z dolžino nad 2.5 m

Hvala vsem za odgovor

Torej gumenjak 2,7m in 2,3KM rabi vinjeto ;)

LPF
mitejcic
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a mitejcic » Sr Jun 13, 2012 16:55

[quote="flukturr"][quote="mitejcic"]Pozdravljeni,

Hvala vsem za odgovor[/quote]

LPF[/quote]

Pozdravljen,

letos zadnjega aprila sem bil osebno na luški kapitaniji v Umagi, kjer sem osebno vprašal ali in kdaj potrebujem vinjeto. Odgovor je bil, da do Funtane pri Vrsarju vinjete ne potrebujem. Drugje pa seveda je potrebna, če je čoln nad 2.5 m. Vinjete mora imeti tudi če je krajši, če ima hkrati motor moćnejši od 5 KM.

LP
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » Sr Jun 13, 2012 20:08

mitejcic napisal/-a:
flukturr napisal/-a:

Hvala vsem za odgovor

LPF

Pozdravljen,

letos zadnjega aprila sem bil osebno na luški kapitaniji v Umagi, kjer sem osebno vprašal ali in kdaj potrebujem vinjeto. Odgovor je bil, da do Funtane pri Vrsarju vinjete ne potrebujem. Drugje pa seveda je potrebna, če je čoln nad 2.5 m. Vinjete mora imeti tudi če je krajši, če ima hkrati motor moćnejši od 5 KM.

LP

tnx.
lpf
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Če Jun 14, 2012 00:15

A pa lahko neregistriran čoln sploh pridobi vinjeto? Oz. katere dokumente moraš predložiti za pridobitev le-te na kapetaniji?
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » Če Jun 14, 2012 07:26

hrošč napisal/-a:A pa lahko neregistriran čoln sploh pridobi vinjeto? Oz. katere dokumente moraš predložiti za pridobitev le-te na kapetaniji?

Očitno je možno, oz. potrebno.
Tudi mene zanima postopek da ne bom ostal s čolnom na suhem...

LPF
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Če Jun 14, 2012 17:07

Kako pa je z gumenjaki, ki jih pelješ kot byboat/tender na plovilu?
Registracija / vinjeta za plovbo po Hrvaškem?
mitejcic
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a mitejcic » Če Jun 14, 2012 18:21

hrošč napisal/-a:A pa lahko neregistriran čoln sploh pridobi vinjeto? Oz. katere dokumente moraš predložiti za pridobitev le-te na kapetaniji?

Neregistriran slovenski čoln lahko dobi hrvaško vinjeto. Kar se registracije tiče veljajo za čolne slovenskih državljanov slovenski predpisi. Hrvatje ne pogojujejo registracije čolna za nukup vinjete, če registarcija ni zahtevana v Sloveniji. Katere dokumente potrebujete pa ne znam navesti.
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » Ne Jul 15, 2012 23:16

mitejcic napisal/-a:

Neregistriran slovenski čoln lahko dobi hrvaško vinjeto. Kar se registracije tiče veljajo za čolne slovenskih državljanov slovenski predpisi. Hrvatje ne pogojujejo registracije čolna za nukup vinjete, če registarcija ni zahtevana v Sloveniji. Katere dokumente potrebujete pa ne znam navesti.

Še moja izkušnja.

1.

Pridem na mejo z neregistriranim pomožnim čolničkom 2,75m in 2,3KM, motor v prtljažniku avta, čoln zložen v ceradi na strehi.
Sprašujem policaja kako je s prijavo, pa mi pravi da on nim nič s tem, naj vprašam carinika (ki ga ni bilo nikjer, za mano pa gužva), potem se še par stavkov menimo, pravim da imam itak vse račune pa pravi naj se ne sekiram.
Rvat mi je samo mahal naprej, pa sem šel...

Nazaj so mi tudi vsi cariniki samo mahali, vozi dalje...
Sem pa imel pripravljene papirje od čolna in motorja, če bi kdo vprašal kaj imam za prijavit.

2.

Pridem na kapetanijo v Novaljo, in spet hočem prijavit ta moj pomožni čolniček 2,75m in 2,3KM. Imam popis 'posadke', za vinjeto. Ženska sprašuje za registracijo in povem da je nimam. Potem gre vprašat kapitana kaj naj naredi. Kapetan se nasmehne, vpraša če imam izpit in mi zaželi srečno pot. Pojasni, da vinjeta NI potrebna za neregistrirane čolne krajše od 3m, če nimajo gor motorja močnejšega od 5KM. Da je to zmeda, ker policaji imajo en pravilnik, navtiki drugega (pojma nimam o čem je govoril). Pravi, naj peljem ženo raje na kosilo. Ker sem se obotavljal, in hotel dobiti nek papir da je to res, mu je nasmeh izginil in sem raje šel...

Sem se pač vozil brez vinjete. Zdaj pa ne vem ali naj na Korčuli ponovno preverjam. Ali je kdo imel podobne izkušnje z vinjeto?

LPF
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Po Jul 16, 2012 09:40

Na Korčuli in Visu so zelo možne kontrole :idea: :cry: :D
no rain, no rainbow

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov