Prenova Elan GT402

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
enco
Poročnik korvete
Kraj: Ljutomer

OdgovorNapisal/-a enco » Po Maj 14, 2012 20:23

Lepo porihtano. Gume pa med sezono tudi nebo teško pripeljat v Slovenijo.
yuno
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a yuno » Po Maj 14, 2012 20:41

zelo lepo. cestitke
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Po Maj 14, 2012 21:29

Lepo si ga pomladil,na ta zadnji sliki zgleda kot bi ga iz tovarne pripelja,sam drva moraš odmisliti na sliki.
majlo

OdgovorNapisal/-a majlo » To Maj 15, 2012 10:34

Lepo!

Zanima me, kako si se lotil zamenjave zadnje stene, ali imaš kakšne slikice med delom.

Ker imam sam isti čoln, pa čakam na papirje, (sem ga dobil od prijatelja, pravi da papirji so in jih mora poiskati, ker ne ve, če jih ima on ali solastnik).

Da ne odpiram nove teme, kako pluje takšen čoln z tomosom 18, dve osebi na krovu + otrok (cca 170 kg)?
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Maj 15, 2012 10:38

majlo napisal/-a:Lepo!

Zanima me, kako si se lotil zamenjave zadnje stene, ali imaš kakšne slikice med delom.

Ker imam sam isti čoln, pa čakam na papirje, (sem ga dobil od prijatelja, pravi da papirji so in jih mora poiskati, ker ne ve, če jih ima on ali solastnik).

Da ne odpiram nove teme, kako pluje takšen čoln z tomosom 18, dve osebi na krovu + otrok (cca 170 kg)?

Glisira s kakšnimi 16-17 vozli, ni ne vem kaj, glisira pa. Seveda motor deluje v gornjem območju vrtljajev. Uporabljaj eliso 250, probaj pa tudi 225, če jo imaš, zna hitreje zglisirati.
majlo

OdgovorNapisal/-a majlo » To Maj 15, 2012 11:15

Sicer še nimam motorja, pa sem razmišljal, da bi za začetek nabavil T 18, kasneje pa odvisno od financ nekaj močnejšega.

Od vsega imam le golo lupino(ni ne vem kako ohranjena), pa še ta bo romala med kosovne odpadke, če ne bo šlo zrihtat papirjev. Če bom obnavljal bom tako ali tako odprl novo temo, ker vedno obstaja kako vprašanje, na katerega ne vem odgovora.

Ne mislim pa si delat ne vem kakih stroškov, ker pol raje kupim kakega poceni klička...
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate
Kraj: Medvode - Ig - KRK (Njivice)

OdgovorNapisal/-a TadejP » To Maj 15, 2012 22:09

Pozdravljen!

Jz sm čoln pelu enmu v Gamenlje oz. okolica. Kolega mi je dal njegovo številko. Sam sem mu dal vezano ploščo, trajal je kr neki časa, da je to naredu. Slikc nimam nobenih. Samo popravilo me je stalo 300€ (še dobr da sm vezano ploščo dobil od kolega).
Zraven sem sicer dobil T18, pa sem mal pregledu morjeplovca in potem še mornarja. Nekak se mi je zdel da T18 ne bo zame, še posebi če rabš uidt kaki nevihti, še posebi na Krku. Če se u čoln spraviva jz in moja pa še kužika, pa poln tank, pa še kaka kanta bencina za rezervo, hladilna torba piva,pa ostala krama in oprema...bi šlo počas, pa še poraba bi bla verjetn kr. Pol sm najdu Johnsona 40.Tko da razmisl, pa dej kej močnejšga gor. Sej je strošek,ampak mislm da se splača.
Danes smo Johnsona obesl na zadnjo steno, ga zlaufal...in DELA:) Sicer je inpeler zanič,bo treba menjat, pa olje v peti. A kdo ve, zakaj mi je zmetal ven ful olja, umazanga. Zdej motor pozim ni bil pokonc, sm ga mel leže,mogoče zarad tega. No sej po nekaj časa laufanja je pol začela tečt čista voda.
Drugač pa na hit če zračunam kok sm vložu že dnarja...zadnja stena 300, barva za čoln 100, vijaki,brusni papirji,kiti,barva za prikolco,čepi,mufne za kable..cca 150,...motor 950,...pa še bo treba...manjkajo še bokobrani, neki malga vrvi, vesla, elektrika, cerada...tko da bo še treba dat kej gor...pa pol še registracija za piko na i....no pa vinjeta na morju.

Počas bo že, vsak dan je lepš in že komi čakam, da sprobamo tole kok leti :) Kok bi bla kej hitrost z 40 konji? Pa poraba?2t motor letnik 97:)

LP!
Samo more nosin ja u duši.
Samo more mazi me i guši.
Samo s morem sritan san i bija.
Samo moru ja se ispovidan.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » To Maj 15, 2012 22:10

majlo napisal/-a:Sicer še nimam motorja, pa sem razmišljal, da bi za začetek nabavil T 18, kasneje pa odvisno od financ nekaj močnejšega.

Od vsega imam le golo lupino(ni ne vem kako ohranjena), pa še ta bo romala med kosovne odpadke, če ne bo šlo zrihtat papirjev. Če bom obnavljal bom tako ali tako odprl novo temo, ker vedno obstaja kako vprašanje, na katerega ne vem odgovora.

Ne mislim pa si delat ne vem kakih stroškov, ker pol raje kupim kakega poceni klička...

Drugač mam pa T18 jz doma, sam ne vem če dela:)ga nism tud probu zalaufat.Mogoče bi ga clo prodal,sam da prepise nardim.

Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » To Maj 15, 2012 22:34

Pa še eno vprašanje za tiste ki se spoznate na elektriko.
Zdej kam dat plus iz akumolatorja smo ugotovil,sicer motor nebi zalaufal, kam naj dam maso? Pa še, kako naj nardim, da bo motor polnu akumolator, ker, ko smo dal kable stran je normalno delu...sej to itak, sam jz bi da ga fila:)Če slučajn hladilno torbo vklopm, da ne bo pivo toplo:)

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Maj 15, 2012 23:48

TadejP napisal/-a:

Pozdravljen!

Jz sm čoln pelu enmu v Gamenlje oz. okolica. Kolega mi je dal njegovo številko. Sam sem mu dal vezano ploščo, trajal je kr neki časa, da je to naredu. Slikc nimam nobenih. Samo popravilo me je stalo 300€ (še dobr da sm vezano ploščo dobil od kolega).
Zraven sem sicer dobil T18, pa sem mal pregledu morjeplovca in potem še mornarja. Nekak se mi je zdel da T18 ne bo zame, še posebi če rabš uidt kaki nevihti, še posebi na Krku. Če se u čoln spraviva jz in moja pa še kužika, pa poln tank, pa še kaka kanta bencina za rezervo, hladilna torba piva,pa ostala krama in oprema...bi šlo počas, pa še poraba bi bla verjetn kr. Pol sm najdu Johnsona 40.Tko da razmisl, pa dej kej močnejšga gor. Sej je strošek,ampak mislm da se splača.
Danes smo Johnsona obesl na zadnjo steno, ga zlaufal...in DELA:) Sicer je inpeler zanič,bo treba menjat, pa olje v peti. A kdo ve, zakaj mi je zmetal ven ful olja, umazanga. Zdej motor pozim ni bil pokonc, sm ga mel leže,mogoče zarad tega. No sej po nekaj časa laufanja je pol začela tečt čista voda.
Drugač pa na hit če zračunam kok sm vložu že dnarja...zadnja stena 300, barva za čoln 100, vijaki,brusni papirji,kiti,barva za prikolco,čepi,mufne za kable..cca 150,...motor 950,...pa še bo treba...manjkajo še bokobrani, neki malga vrvi, vesla, elektrika, cerada...tko da bo še treba dat kej gor...pa pol še registracija za piko na i....no pa vinjeta na morju.

Počas bo že, vsak dan je lepš in že komi čakam, da sprobamo tole kok leti :) Kok bi bla kej hitrost z 40 konji? Pa poraba?2t motor letnik 97:)

LP!

Če bi ti olje iz menjalnika prišlo v valje zaradi ležečega položaja bi ti ga skurilo. Če ti je teklo ven na izpustu za hladilno vodo, imaš najbrž zanič semering pod vodno pumpo. Obvezno menjaj ob menjavi impelerja, kakor tudi vsa tesnila tam okoli vodne črpalke. Če boš imel olje pomešano z vodo (emulzijo), menjaj še semering na gredi propelerja.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Sr Maj 16, 2012 16:25

http://shrani.si/f/2L/qq/4Uji1SHk/16052012136.jpg
http://shrani.si/f/3C/Ee/1VSvSYGI/15052012135.jpg

Slikce z motorjem.

Spodej se vidi kok je bla voda umazana od olja. Kolk pa pridejo semeringi pa tesnila pa ta reč?

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Maj 16, 2012 17:15

tkole na slušalke ni zihr da impler ne dela, v sod daj bo zihr
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Sr Maj 16, 2012 17:34

...zelo lepo si ga vštimal! samo moti me k imaš motor preveč nizko spuščen... a ne bi rabla bit zgornja mala ("plavut") v ravnini z dnom čolna??? tole mislim da ne bo najbolje... če se motim naj me kdo popravi...
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Maj 16, 2012 17:39

...zelo lepo si ga vštimal! samo moti me k imaš motor preveč nizko spuščen... a ne bi rabla bit zgornja mala ("plavut") v ravnini z dnom čolna??? tole mislim da ne bo najbolje... če se motim naj me kdo popravi...

Ja samo res. To bi šlo vsaj 5 vozlov hitrej če bi bil motor višje.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Sr Maj 16, 2012 17:45

S čim lahko to rešim, da ne posegam zdej v "zrihtan" čoln?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov