kontrola po marinah

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » To Jan 22, 2013 16:25

Tex napisal/-a:ja sam Šterku vseeno ni bilo potrebno ponovno plačati DDV !

Tex, ti si taki šaljivec, da sem pričakoval, da boš napisal, da ga je nazaj dobil... :lol: :lol:
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jan 22, 2013 16:33

Tex napisal/-a:ja sam Šterku vseeno ni bilo potrebno ponovno plačati DDV !

Kot se je v eni drugi temi (ne da se mi iskat) že ugotovilo, je zakon tak, izvaja se pa ne.
Tako, da je Šterk in še kdo najprej spil deci rujnega in mu ni bilo treba it najprej na davčno
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 22, 2013 16:43

Kmalu bodo ugotovili, da sloni letijo...

http://www.youtube.com/watch?v=qYm7AxDfJYU
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
amerglass
Kontraadmiral
Kraj: Lj-okolica

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Jan 22, 2013 17:53

Tex napisal/-a:Kmalu bodo ugotovili, da sloni letijo...

http://www.youtube.com/watch?v=qYm7AxDfJYU

Te zarjavele trobente pa zvenijo kot da bosanski izvajalci žalujejo za temi iz tvoje kleti ...
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Jan 22, 2013 18:16

bojan11 napisal/-a:
DR.E napisal/-a:
Tex napisal/-a:Torej po vašem, vse barke, ki so sidrane,vezane,deponirane...itd v Hrvaškem, pa naj imajo plačan davek ali ne, pa naj imajo Slo,Mađarsko,avstrisko,nemško... zastavo ali ne, če niso pripule vsake 3 leta v EU in za to nimajo potrdila, jim ta DDV propade in ga morajo plačati ponovno ??!

Pa kaj ste tu gor vsi nore gobe jedli ? :)
Najprej se bo šel tožarit vsak Švaba, potem Osterajhar, in tako dalje tudi mi !

PS: uredim vam bosansko državljanstvo, zrihtam bosanko za ženo in registriram plovilo v bosni... vse za pameten denar :lol: :lol:

po moji svinjski logiki, plovilo, ki je registrirano za 5 let in se z njim odpraviš na pot izven EU ne more nikoli izgubiti porekla, ker kje pa piše, da ne smeš 4 leta biti na poti po svetu? Zdaj pa če si 18 mesecev na hrvaškem morju, je pa to stvar organov za notranje zadeve RH in ne izgube porekla v lastni državi.
Mislim vsaj da je tako.

Po tvoji logiki imaš prav, po zakonski pa ne...

A razumem jaz pravilno te primere:

I.
Barka ima SLO zastavo in je 5 let čepela v HR marini. Taka barka se jutri odpelje v izolsko marino in si tam uredi vez. Slovenski birokrat bi sicer tej barki lahko odvzel EU poreklo, vendar tega pri nas nihče ne preverja in izvaja; torej ga ne izgubi.
Če pa bi šlo vse po črki zakona, bi slovenski birokrat to ugotovil in barki odvzel EU poreklo in v Sloveniji bi moral tak lastnik (v Slo) ponovno plačati DDV.

II.
Barka ima SLO zastavo, 5 let že čepi v HR marini in bo še naprej. Pride hrvaški birokrat in reče: "Za to barko ni nobenega potrdila, da je vmes šla kdaj ven, ne priznavamo EU poreklo, plačajte!" Lastnik ima potem samo še možnost, da spizdi, kot v primeru 1 ali pa lepo (spet!) plača DDV (kolikor že bo ta davek).

III.
Nekdo gre na 3 letno plovbo okoli sveta. Barka izgubi EU poreklo, razen če se zgodi naslednje:
a) Najde nekje po svetu kake otočke, ki spadajo k EU državam (Francija, VB etc.) in se tam ustavi znotraj teh 18 mesecev.
b) Se ne ustavi na teh otočkih (kolonijah) ampak ker birokrati v Sloveniji spet ne izvajajo zakona, je vse OK (če pa bi se zakon dosledno izvajal, bi se EU poreklo izgubilo).

Pravilno ali narobe?

PS: Pod "kolonije" je mišljeno tole: http://en.wikipedia.org/wiki/Special_me ... pean_Union
amerglass
Kontraadmiral
Kraj: Lj-okolica

OdgovorNapisal/-a amerglass » To Jan 22, 2013 18:39

Grega295 napisal/-a: A razumem jaz pravilno te primere:

Ma, ti razumeš perfektno. Sam sem od naše carine dobil tolmačenje oz. "nasvet" za tvojo točko I. priplujte nazaj v SLO !! Je pa res, da če bodo Hrvati dosledni, bi te teoretično roka pravice lahko dosegla tudi v Izoli - če HR organ poda organu sosednje države uradni zaznamek, da te je imel več kot 3 leta na svojem morju, potem nek naš organ na tako zadevo enostavno mora odreagirat in se ne več slepit.

Verjamem, da se bodo tudi naši počasi zbudili in postali pozorni na barčice, ki se bodo priseljevale iz HR nazaj v domovino... no, oz. so se že:

http://www.carina.gov.si/si/novosti/sek ... _hrvaskem/

Vsem dvomljivcem: zakonodaja je jasna - citiram:
Carinski status plovila lahko lastnik uredi z vložitvijo carinske deklaracije in sprostitvijo plovila v prost promet v EU. Rezident Slovenije oz. EU ne sme uporabljati registriranega plovila, ki nima urejenega carinskega statusa na carinskem območju Skupnosti (tj. v teritorialnih vodah EU).

Z vložitvijo carinske deklaracije in sprostitvijo plovila v prost promet ter plačilom dajatev (carina in/ali DDV) lastnik pridobi za plovilo skupnostni status, kar pomeni, da ga lahko uporablja na celotnem območju EU.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 22, 2013 19:11

Grega razumeš vse, edino ne vem, kje si našel 5 let, če navajajo vsi 3 leta ?
Oz vsak po svoje, sedaj imamo 5,3,2 in 1.5 leta :oops:

Sedaj pa pozor, po tem zakonu, je vaše EU poreklo izgubilo vso blago TOREJ vse prikolice, v kampih, ki ne zapuščajo HR države ampak jih puščate na depojih, vse televizije in ostalo sranje,ki ga imate po vikendih, še celo "gate" ki jih imate po omarah... za vse morate še enkrat plačati davek in carino, ali pa ste to dolžni plačati Republiki Hrvaški, da boste imeli "potrdilo o plačanem ddv" če ne vas čaka kazen.. staro čokolado vam bo pojedel carinik, viski popila policajka, inspektor pa bo vse skupaj nadzoroval in vam napisal račun z DDV !

Torej, sedaj nas reši lahko samo še KAHL RRJAVEC, da zabije klin bratom hrvatom, da ne pridejo v EU !
Potem bo vse po starem... KAHLU nakažite po 10% plače, da prepreči sosedom vstop, pri nakazilu pa točno navedite za kaj gre, da ga KPK ne bo osumila korupcije... :lol: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Jan 22, 2013 20:35

amerglass napisal/-a:

Ma, ti razumeš perfektno. Sam sem od naše carine dobil tolmačenje oz. "nasvet" za tvojo točko I. priplujte nazaj v SLO !! Je pa res, da če bodo Hrvati dosledni, bi te teoretično roka pravice lahko dosegla tudi v Izoli - če HR organ poda organu sosednje države uradni zaznamek, da te je imel več kot 3 leta na svojem morju, potem nek naš organ na tako zadevo enostavno mora odreagirat in se ne več slepit.

Verjamem, da se bodo tudi naši počasi zbudili in postali pozorni na barčice, ki se bodo priseljevale iz HR nazaj v domovino... no, oz. so se že:

Vsem dvomljivcem: zakonodaja je jasna - citiram:
Carinski status plovila lahko lastnik uredi z vložitvijo carinske deklaracije in sprostitvijo plovila v prost promet v EU. Rezident Slovenije oz. EU ne sme uporabljati registriranega plovila, ki nima urejenega carinskega statusa na carinskem območju Skupnosti (tj. v teritorialnih vodah EU).

Z vložitvijo carinske deklaracije in sprostitvijo plovila v prost promet ter plačilom dajatev (carina in/ali DDV) lastnik pridobi za plovilo skupnostni status, kar pomeni, da ga lahko uporablja na celotnem območju EU.

Kolikor jaz razumem, ta link ne govori o vračanju plovil s SLO zastavo iz tujine v EU in o morebitni izgubi statusa blaga EU, ampak o ameriških in drugih registracijah, ki nimajo plačane carine in davka na območju EU. Se motim?
Uporabniški avatar
r1150r
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a r1150r » To Jan 22, 2013 20:53

Vsi ki imate DL in podobne ne EU registracije ( razen HR seveda) se hitro odločite kje boste plačali dajatve , ker nekje jih boste morali, če ne, bo Jadran samo še južno od Prevlake :( .
Sicer pa od česa bo pa živela država če ne od davkov in taks in ....
Torej, če imaš, plačaj in to čimprej in to v EU in ne HR ker malo pripadnosti pa že moraš pokazat. :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 22, 2013 20:56

pa dajte no, saj HR sploh ne bodo v EU prišli :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » To Jan 22, 2013 21:07

r1150r napisal/-a:Vsi ki imate DL in podobne ne EU registracije ( razen HR seveda) se hitro odločite kje boste plačali dajatve , ker nekje jih boste morali, če ne, bo Jadran samo še južno od Prevlake :( .
Sicer pa od česa bo pa živela država če ne od davkov in taks in ....
Torej, če imaš, plačaj in to čimprej in to v EU in ne HR ker malo pripadnosti pa že moraš pokazat. :D

amerglass napisal/-a:

Nimam te registracije, zaradi tega stavka sem vprašal. Imam enak primer kot ti, imam čoln, ki se ga lahko vozi na prikolici, tako, da nimajo dokaza kdaj je prihajal in odhajal iz Hrvaške...
boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » To Jan 29, 2013 21:13

Eden preblisk...

Sem rezident, državljan SLO, barka s palčanim DDv in carino, osebno moja, brez lizinga, registracija KP. Prehod meje na prikolici, ustna deklaracija, ni vpisa, nikjer. Mislim, da tudi preko morja ne, ker izpolnim samo listo posadke pri izhodu in enako vhodu, plus vinjeta. Osebno in vpisni list samo pogleda.

Vse jasno.

In če mi začne nekdo težit, da je barka že več kot 18 mesecv v HR ali drugače izven EU, ter hoče ponovno plačilo ddv, ker pač nisem zapustil HR oziroma v 18 mesecih nisem bil v EU, posledično sem izgubil status EU.
Malo morgen, nimajo nobenega papirja zaradi prehoda meje (ustna deklaracija) in 18 mesecev predvidevajo zaradi nakupa zaporednih vinjet. Jaz pa jim pokažem plačano obvezno in kasko zavarovanje pri SLO zavarovalnici, vsako leto, v drobnem tisku piše, da si je zastopnik ogledal plovilo. Torej je bilo plovilo v času sklenitve zavarovalne pogodbe v SLO, na papirju.

Kaj pa zdaj, nejeverni Tomaži?

Je pa res, da podpiram, priznam pravilen pristop HR, ki so znižali dajatve iz najmanj 30 % na manj kot 10, skupno, ter dali pet mesecev časa za ureditev. Vsi, ki ste špekulirali na razne lizinge na DL, A, D, FR zastave brez plačila ddv, bi morali biti veseli, tiho, in takoj pristopit k ureditvi papirjev, ter plačilu tek 5 + %. To je bistveno ceneje, kot zame, ki sem plačal 20 % samo DDV-ja. Edina razlika bo, da jaz se še vedno lahko zapeljem v 4 km SLO morja, vi pa ne... Za tiste 4 km je pa res brez veze se vozit v SLO ;).
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 29, 2013 21:21

Teb kar vornk bliska ! :lol:

in kaj če ti piše da si je zastopnik ogledal plovilo ?
Kaj pa če ti oni trdijo da plovilo ni zapustilo Republike HR in je zastopnik prišel dol ? ;)
Kako boš to dokazal, boš šel z zastopnikom na sodišče pričat ?

Sicer pa ideja z preveč časa, mirno ti lahko napiše en serviser račun v Slo, da je bil čoln tam servisiran ! ;)

In, Hrvatom se gladko jeb... za eno bano na prikolici, če imajo pa v marinah privezane nepremične kante po pol miljona ! ;)

Torej, ne skrbi, nihče te še povohal ne bo ;)

PS: o komentarju plačila DDV pa sploh ne bom komentiral...
SlikaSlika

boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » To Jan 29, 2013 22:30

Bosanke so men ful dobre.

AL, najbolj pameten post na teh treh straneh Wink

Tole je post iz odgovora Tex-a v tej diskusiji.

Sam teb TEX,i pa res ornk bliska, na kvadrat, sodeč po tvojih postih... Res ne vem, od kje ti toliko energije za takšne tvoje nebuloze, popolnoma izven konteksta.

Če trdijo, je eno, če predložiš polico, na kateri piše ogled plovila, tudi v pogojih, PIŠE, je drugo. Na papirju, ki velja za vsako sodišče..

Pa daj, bedak neumni, že enkrat plačaj ta davek, kjerkoli, HR, D,A, FR,D, SLO, HR. Kjerkoli, da te ne bo celotna Slovenija, Hrvaška, in ostali svet imel za špeklulanta, prevaranta, hkrati pa boš užival v Jadranskem morju, med najlepšimi na svetu, brez psihičnih obremenitev v stilu "pa ka pa pol e mi barko zapenijo"!!!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jan 29, 2013 23:04

Si morda ob prebiranju mojega butastega teksta spoznal svoj še bolj butast tekst ? očitno...

ČE slučajno ne veš, vedno piše,da so si ogledali plovilo, ker si ga pri kasku morajo ! ( ok ti si ga vlekel dam in pokazal, pa vlekel nazaj ! )
Vendar,če želiš "dokaz" za to, potrebuješ še kakšen papir več, npr.vstopa ali izstopa... (kljub temu, a ga oni ne izdajajo-lahko pa ga dobiš na meji,če rečeš zanj ! ) če ne je vse rekla kazala...
Sicer,če imaš izstopno listo in vstopno, te imajo zavedenega verjemi...
In če misliš, iti na sodišče le s takim papirjem,(zavarovalno polico) si lahko tam obrišeš le rit !
Bodo tudi oni zahtevali kakšen papir od tebe, da dokaži, da si prečkal mejo !
Aja saj res,če se te lotijo boš po tvoje ti na sodišču zjebal hrvaško davčno,carino,policijo in kapetanijo,seveda ja, pa še na hrvaškem sodišču, juhuhu in to le z papirjem zavarovalne police...
Želim ti vse dobro,naj ti uspe...

Vse davke in carino imam plačano, ne skrbi že vsaj 15 let, tudi davek za plovila plačujem, jaz budalo...
bedak neumni pa ti je na nosu zrasel !

Mi gre pa skrajno na bruhanje, ob takih kot si ti (da ne napišem kaj grdega ), ko pišete " o špekulantih in prevarantih zato ker so registrirani nekje drugje kot v SLO "
( je morda že kak bedak pomislil, da smo registrirani drugje zaradi kake druge stvari, morda zaradi tehničnih pregledov in podaljšavanja plovnega dovoljenja,in sranja naših vrlih kapitanov po nepotrebnem ? tu lahko razpravljava še na dolgo, vendar nima smisla )

Če si ti tako zabit, da si plačal davek pri novem plovilu, ti ni treba biti sedaj tako nevoščljiv do ostalih, ki so to naredili LEGALNO malo pametneje in plovilo registrirali LEGALNO izven EU...

Zaradi tega nihče ni NE ŠPEKULANT, NE PREVARANT in verjemi nihče od teh ni PSIHIČNO OBREMENJEN niti pol toliko kot tisti, ki navajate naj "že plačajo ta davek..."
SlikaSlika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost