Testiranje jadrnice

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » So Nov 21, 2015 15:43

H2O napisal/-a:
al napisal/-a:Škoda, da ne znamo speljati ene konstruktivne debate v temi, ki bi rezultirala v nek nauk, dober nasvet.

Ni nasvetov in naukov, ki bi veljali za vse. Lastnikom oziroma prodajalcem plovil grejo kar lasje pokonci ob njunem testiranju 20+ bark, njima se zdi pa to čisto normalno... Nekateri ne bi za noben denar delili svoje barke z drugimi, drugi pa pravijo: če ni fovšije, je za vse zadost :wink: . Smo pač različni.

Da.
In ravno zato je zanimivo brat.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Nov 21, 2015 16:11

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 16:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » So Nov 21, 2015 17:01

@al

pa sem te V resnici sva jih pogledala sam 17 :lol:

Si lahko Nr.19 če boš dal za pijačo :twisted:
kalužni mali
al

OdgovorNapisal/-a al » So Nov 21, 2015 17:10

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 16:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Gora59
Praporščak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Gora59 » Ne Nov 22, 2015 17:40

Moram rect, da nisem pričakoval kaksnega komentarja na moj clanek. Sploh pa ne, v nekaterih primerih, celo polemiko na meji. Pac sem napisal nase dozivetje na morjeplovsko tematiko, ki se mi je zdela, da bi lahko zanimala se koga.
Ker pa nisem nikak Ivan Cankar je moj zapis taksen kakrsen pac je, da, morda tudi pomanjkljiv .

Ker sem videl, da se polemika razvnema, pa sem zelel malo pocakati, da vidim kam se bo razvila in nato dati nekaj pojasnil. Je pa fino, da me je prehitel tudi Donato in zelo lepo in obsirno pojasnil celo zadevo. Edino kar morda se manjka:

1. Stevilke v mojem imenu so letnica rojstva. Ce vzamete v roke kalkulator, boste lahko zracunali in se verjetno strinjali z mano, da zgresenega nakupa ne bi mogel vec popravljati cez nekaj let.

2. Moja visina je 190. Vsak, ki sem ga klical po telefonu pa je rekel, da je on velik 180 in lahko stoji, Ampak to je 10 cm razlike. Tisti, ki ste nizji tega sploh ne opazite. Edino Borro je rekel da ima 185 in stoje spije pivo. In to preverjeno tudi drži. Hvala Borro, tudi meni je bili prijetno v tvoji druzbi. Tudi barko imas dobro, le da se pri nas ni naredila "kemija". Pa spet, uposteval sem morjeplovski nasvet: "Katera je prava barka, bos vedel, ko bos stal na njej".

3. Kar nekaj obiskov bark, na katerih sva bila, je bilo brez dogovora. Te barke se sploh niso prodajale. Bila sva v marinah, na barkah so bili ljudje in sva jih pac prosila, ali si lahko barko ogledava, ali nama lahko kaj povedo o njej. Da tako sva tudi videla in izvedela marsikaj, brez vsake obveznosti. Nikomur nisva nazirala zivcev.

Ker so na tem forumu psevdonimi in vas torej ne poznam, pa me res zanima pri katerem od tistih, ki ste naju proglasili za komplikatorja, sva bila in komplicirala. Toliko da vam se lahko opravicim.

In za konec naj samo se potrdim kar je napisal Donato.

Res smo uzivali, pa ceprav v spanoviji.
Če vprašaš kaj neumnega izpadeš neumen 5 minut. Če ne vprašaš, si neumen celo življenje.
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Ne Nov 22, 2015 18:35

A Dehlerco 33 (10-11 m) v Červarju sta že pogledala (če vama ni premajhna)... kontakt lastnika 041-620-733 (Bojan) ... mislim, da ne bo imel nič proti tudi če je/bo 18. ali 20. po vrsti :wink: .. pokličta pa se zmenta za ogled, pa še veliko informacij vam bo podal ...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Nov 22, 2015 21:03

No nisem vedel da si gledalRivetko z 35 ke v žepu in te je bolj boja zanimala. :lol: Kopalnic pa žal ne izdelujem.
Pa morda se oglaste še v Umag Vektor 36 pogledat ,če vama je všeč.Sicer mu ni blo sojeno na Palagružo letos prdirkat ,pa vseen ni tko slaba.Je naprodaj za normalen denar.Je bila pa tale sobota kr primerna za test in jadralcev in barke.Ni blo hudga prometa prot Kamenjaku..
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Nov 22, 2015 23:35

Naslednje leto bom obnovil zaloge tistega pravega piva, tako da sta ponovno vabljena. Brez obveznosti!

:D :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Po Nov 23, 2015 07:21

Malo se počutim krivega,da se je začela debata o 20+.

Pred dvemi leti sem prodajal in tudi prodal dokaj privlačno in atraktivno hišo na deželi.Bilo je veliko kupcev iz tujine in tudi nekaj domačih.Tujci so se na ogled resnično pripravili.Vedeli so kaj želijo.Domačih je bilo pa več kot pol nepripravljenih.Niso niti vedeli ,če so sploh pripravljeni živeti na deželi :evil: ,ker ima sedaj stanovanje tako blizu službe :shock:

Kako sem kupoval svojo barko?
v denarnici sem imel za staro 7-8m,cca15kE.Ogledati sem šel samo eno in takoj ugotovil .da to ni za nas.Ta lepe so se začele šele pri cca40kE,kar pa v denarnici ni bilo,tudi nisem šel nobene gledat.
Ali bom še tri ali štiri leta varčeval za staro ,ali kupim novo z pomočjo leasinga.
Ekonomisti se križajo,ko vidijo nakup luksuza na leasing,ampak ,če sta cilj in odgovornost jasna je čisto ok.Tako sedaj že 10 let uživamo na svoji še vedno novi jadrnici 8)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Nov 23, 2015 08:00

Nerealna pričakovanja so hudič. Rabljene barke še nikoli niso bile tako poceni, ampak nekateri kupci očitno pričakujejo, da bodo že tako nizko ceno zbili še vsaj na pol. In potem gredo s 35 jurji kupovat barke, ki se začnejo pri 80 jurjih. Tudi sam se vedno pogajam za ceno in iščem najbolj ugodno ponudbo, ampak ko jo najdem, kupim. Ko sem lani kupoval barko, sem jih na netu pogledal cel kup, ampak fizično sem šel gledat samo eno barko in jo tudi kupil... po izredno ugodni ceni, ki pa je bila še vedno samo 20% nižja od primerljivih rabljenih bark (in več kot 80% nižja od cene nove), ne pa za polovico nižja od naslednje najcenejše.
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Po Nov 23, 2015 08:11

Kot povsod ni pravila. Kupuješ prodajaš. lahko pogledaš ne vem koliko bark in ti naslednji trenutek krepne al jo kupiš prvo in deluje. Barka pa itak je odraz vsakega morjeplovca posebej in vsak nekaj doda pa čeprav je nova.
Kdor kupuje srečn nakup kdor prodaja srečno v tem šasu pa še posebno.
pomisli in zgodilo se bo
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Po Nov 23, 2015 08:35

Ljubo motiš se.So pravila!

Moralna,etična-ne delaj drugemu tisto kar ne želiš, da drugi delajo tebi!
Veliko kupcev je popolnoma pozabilo na lastno odgovornos pri nakupu in NAKUPOVANJU.

Tisti kvazi kupci sicer niso slabi ljudje.se je prijetno pogovarjati z njimi ,tudi dobrega vina mi ni žal za njih,ampak ne grdo v kontekst.
No to bo mogoče Al lepše napisal :D
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Nov 23, 2015 08:45

Al ima očitno pisateljsko žilico 8)
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Nov 23, 2015 08:48

diligence napisal/-a:Ljubo motiš se.So pravila!

Moralna,etična-ne delaj drugemu tisto kar ne želiš, da drugi delajo tebi!
Veliko kupcev je popolnoma pozabilo na lastno odgovornos pri nakupu in NAKUPOVANJU.

Tisti kvazi kupci sicer niso slabi ljudje.se je prijetno pogovarjati z njimi ,tudi dobrega vina mi ni žal za njih,ampak ne grdo v kontekst.
No to bo mogoče Al lepše napisal :D

Imaš prav. Samo kaj, ko se jih vsi ne držijo.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Nov 23, 2015 08:56

V krizi smo vsi postali kšeftarji in trdi pogajalci (nekateri smo bili že prej 8) ), ampak tudi pogajati se je treba znati, predvsem pa ne smemo izgubiti občutka za realnost in dober okus. Dober pogajalec zna sklenit posel, s katerim sta obe strani zadovoljnI, slab pogajalec pa ponavadi samo spravi nasprotno stran (in sebe) v slabo voljo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta