Olje za Mercury F80 EFI

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

LaMike
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a LaMike » To Apr 05, 2016 12:22

Daki napisal/-a:Točno tako. Jaz vedno uporabljam olje z tisto oznako, ki jo priporoča proizvajalec.

x2, pa nikoli težav. :)
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Apr 05, 2016 13:29

:lol:
Za nekatere je res živ.
boss
Kontraadmiral
Kraj: Mali Lošinj

OdgovorNapisal/-a boss » To Apr 05, 2016 21:04

Kakšne mate... Evo, še moje LAIČNO mnenje!

Prvo, SR290 je tako načitan, kot obvlada prakso! Drugo vem, da Suzukija, novega, moraš prvih 100 ur (ali 10k na mopedu) obvezno ulaufat z polsintetiko, drgač vedno kuri olje, podobno je z Yamaho...

Res vas ne razumem... Če je proizvajalec priporočil 10 w 40, polsintetiko, zakaj za vraga mislite, da bo boljša 5w40 sintetika, ki je povrh vsega še dražja???? Sam zato, ker so v reklami napisal, da je sintetika boljša od polsintetike ali mineralnega olja? Zaradi reklame???
Motorji delujejo v različnih delovnih pohojih, temperaturah, vgrajeni so različni materijali, in rabijo različno mazanje! Če so motor prilagodili na določeno olje, mineralno, sintetiko ali polpol, je to, kar so predvideli zagotovo najboljša izbira. KONEC!!!
JA , tisto v stilu prakse "delam to že 4 leta in pali na prvi takt", je pa resnično zavajajoče... Najmanj zato, ker niste napisal v kakšnem režimu dela motor, koliko ur na leto ipd. Pol ga bo pa nekdo kupil, malo privil in bodo odleteli bati! Pa ne zato, ker bi bilo notri slabše, cenejše olje, temveč, ker je bilo dražje, kao boljše, vendar proizvajalec motorja le tega ni naredil, predvidel za takšno olje!!!
Če bo motorje, mašine in mazanje ne projektirali, proizvajali za določena delovna okolja, kot je olje in režim, temperatura delovanja, bi ne bilo dilem okoli xxWxx, pač kolk se ti zdi vreden motor, takšno olje kupiš...
Še najbolj zanimivo pa je, da liter olja stane cca 10 eur, par eur gor ali dol za neko drugo cifro, za neko olje, ki ga sosed hvali do nezavesti, v končni fazi je razlika 20, 30 eur na servis, malo jača runda za šankom. Ko pa se motor razleti čez pet let (prej se ne bo, ker ga uporabljate samo 14 dni na leto pa še takrat šparate na gorivu in ga ne upate privit!) bodo pa vsi drugi krivi, sam vi ne, ker ste ali šparal na olju, ali pa mislili, če daste dražjega, boljšega, da bo bolje.

Še enkrat, to je moje LAIČNO mnenje! Meni je Yanmar predpisal njihovo olje, ne vem, ali ga dela castrol, silkolene, schell, motul, yamalube, pa me tudi ne zanima, yanmar zagotovo ne dela olj, eden od omenjenih ali tretji ga dela za njih in po njihovih zahtevah!!! Pač stane 8 eur liter, plačam in mirno spim! Res nimam želje experimentirat z motorjem za 30, 40k da bi 12 litrov olja vsako leto plačal 70 namesto 100 eur, ali pa 130, ker mi je sosed garantiral, da bo bolje za motor!
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Sr Apr 06, 2016 07:04

se strinjam da je tvoje mnenje LAIČNO
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Sr Apr 06, 2016 09:37

:D
Vsi ki tukaj modrujemo in dajemo mnenja so laična. Nisem še zasledil strokovnjaka na tem forumu ki ve vse.
Vsak se izrazi po svoje in da svoje mnenje in pove svoje izkušnje.
Zato mislim da ni treba obsojat pisca glede 100 % strokovnosti.
Človek se uči celo življenje.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Apr 06, 2016 10:37

kondor88 napisal/-a:se strinjam da je tvoje mnenje LAIČNO

S LAIČNO

:)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Apr 06, 2016 15:24

No, sigurno vsak nekaj ve, eden več, drugi manj strokovno. Lepo je, da si delimo mnenja in izkušnje in si poiskusimo pomagati, od vsakega posameznika pa je odvisno kaj od tega bo upošteval in kaj ne.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta