Lista posadke-CRO lista
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Lipi napisal/-a:Savo1953 napisal/-a:Kako pa je z otroci (starost) recimo imam vpisana starša, njihoive otroke pa ne.. Predvidevam, da imajo to dooločeno s starostjo. Mi lahko kdo da toćen odgovor?
do 12 leta ti ni potrebno vpisovati oseb na CL...
Na listi posadke so vsi vpisani ki so tisti trenutek na barki,tudi otroci.
Otrok do 12 let se ne vpisuje na popis oseb.
lp
Marchi napisal/-a:EDO napisal/-a:Matter napisal/-a:Edo to si mislil samo za primer izkrcanja posadke v Hr ane? Uno prvo, iz Slo in nazaj v Slo pa je ok, ni predmet interpretacije. Mam prav.
lp
Ja imaš prav. Bom še malo bolj jasno opisal vse možne scenarije.
VARIANTA A/
1. Vkrcaš v SLO
2. odpluješ v HR
3. vrneše se v SLO
4. izkrcaš v SLO
TO JE O.K.!. Posadko ne vpišeš na vinjeto!
Kaj pa pokažeš policiji, če te ustavi? Po moje hočejo imeti vinjeto in na seznamu vpisana imena. A dobiš na meji kak dokument? Kako dokažeš, da si posadko vkrcal v SLO?
Dokaz, da si posadko vkrcal v SLO je popis posadke, ki ga izpolniš na policiji v SLO pri izhodu iz države. Če se ujema s popisom posadke, ki ga izpolniš na policiji na HR pomeni, da ni novih članov posadke vkrcanih na HR.
Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
janadino, točno tako kot si napisal.
To ti je kvota za eno leto, naslednje leto pa nov list, nove ali stare osebe.
Koliko oseb je odvisno od vsakega plovila, to pa smo pisali že nič koliko krat.
LP

To ti je kvota za eno leto, naslednje leto pa nov list, nove ali stare osebe.
Koliko oseb je odvisno od vsakega plovila, to pa smo pisali že nič koliko krat.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
janadino napisal/-a:Meni so v Biogradu na kapetaniji vpisali samo mene in potem pri 14 vrstici potegnili črto. Do tja si lahko vpisujem sam brez da hodim na kapetanijo mi je rekla gospodična. In tako delam.
Govorim o popisu oseb.
V Punatu imajo izgleda drugo prakso. Enkrat je celo neka "referentka", ki je samo v pomoč ko je gužva, zahtevala dokumente od novododanih na popisu....... jo je šef malo "umiril", glede na to, da sem redna vsakoletna stranka
.
Pa kaj je zdaj to?
Že do obisti predelana tema, pa zopet ista vprašanja in zavajajoči odgovori.
Pa še čitat nočete.
Ko kupite plovno dovoljenje za HR morje, dobite vinjeto in Info karto. Ko to karto obrnete je vse napisano kar morate vedet.
gorenjc
Tako je!
Piše pa tudi, da plovila na katerih ni mogoče daljše bivanje, ne potrebujejo "popis osoba". Zato lahko pride do različnih interpretacij, ko je nekomu rekla honorarna uslužbenka ali študentka na Kapetaniji.
Dajte malo skrbet za moje zdravje, ker mi pri takih vprašanjih in tolmačenjih dviguje pokrovko.
LP
.
Pa kaj je zdaj to?
Že do obisti predelana tema, pa zopet ista vprašanja in zavajajoči odgovori.
Pa še čitat nočete.
Ko kupite plovno dovoljenje za HR morje, dobite vinjeto in Info karto. Ko to karto obrnete je vse napisano kar morate vedet.
gorenjc
iz 8.člena
Ukoliko se Popis osoba ispunjava sukcesivno, isti se prilikom svakog ispunjavanja ovjerava u lukoj kapetaniji ili ispostavi luke kapetanije.
Tako je!
Piše pa tudi, da plovila na katerih ni mogoče daljše bivanje, ne potrebujejo "popis osoba". Zato lahko pride do različnih interpretacij, ko je nekomu rekla honorarna uslužbenka ali študentka na Kapetaniji.
Dajte malo skrbet za moje zdravje, ker mi pri takih vprašanjih in tolmačenjih dviguje pokrovko.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
pajer1 napisal/-a:...
Torej odlično. Za 4m gumico (ki je sicer še nimam) bom samo nabavil tole vinjeto in razmišljal samo še o primernem vremenu/morju in pravi družbi.
Najbrž tudi zaradi vseh teh birokratskih postopkov še nisem sestopil iz kampa v vodo.
Pajer1, da te še malo dvignem,
vsa leta ko hodim v Biograd sem imel štiri različne URADNE (ne neke študentke) osebe (ženske in moške) pri dvigovanju vinjete in vsaki od teh mi je rekel in napisal tako, kot sem že povedal. Potem pa naj piše v uredbi kaj hoče, jaz se ne bom, ko pride nekdo na obisk peljal na kapetanijo overit vpisa pa konec.(dokler ne bom kaznovan)
Ne trdim kako je pravilno, jaz sem samo povedal moje izkušnje.
Vento, popis oseb na tvojem čolnu je obvezen.
Ne trdim kako je pravilno, jaz sem samo povedal moje izkušnje.
Vento, popis oseb na tvojem čolnu je obvezen.
Guma je guma, zaenkrat.
no, jaz sem včeraj v umagu, zmotil zaspanega uradnika, z temle dodajanjem popisa, najprej me je napizdil, da zakaj ne naredim tega takoj ko kupim vinjeto (zapolnim z vsemi osebami), nato pa jasno povedal da morajo biti vsi naknadno dodani "ožigosani".
Očitno je kot pravite, povsod je kakor je, vprašanje je pa kaj postorijo njihovi organi pregona, ko vidijo da ni tam poleg štemplja.
Očitno je kot pravite, povsod je kakor je, vprašanje je pa kaj postorijo njihovi organi pregona, ko vidijo da ni tam poleg štemplja.
janadino napisal/-a:Meni so v Biogradu na kapetaniji vpisali samo mene in potem pri 14 vrstici potegnili črto. Do tja si lahko vpisujem sam brez da hodim na kapetanijo mi je rekla gospodična. In tako delam.
Govorim o popisu oseb.
Meni na Korčuli enako z nasvetom, naj si ne kompliciram življenja. Edino za kar jih prosim je, da mi poštempljajo vsako vrstico posebej.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta