Pozdravljeni
Najprej hvala vsem za pozdrave in tople želje.
Danes zjutraj sem na Paxosu končno dobil povezavo z internetom.
Da je voda res turkizna, vam 100% zagotavljam, saj sem tu zasidran.
Lakka je spet čisto poseben kraj, kot večina v Grčiji. Po večernem sprehodu po kraju sem spet ostal presenečen. Tko simpatičnega in urejenega kraja ne vidiš povsod. Cel kraj živi za turizem, pred vsako in v vsaki hiši se streže. Ljudje so izredno prijazni in nevsiljivi. Zdaj vem, zakaj mi je MicTic napisal, da ne smem mimo Paxosa in Lakke.
Res je, nihče ne pride kasirat sidranja. v takem zalivu bi na Hrvaškem mastno kasirali. Pa pustite komentarje, vezane na pomoč držav EU. Lahko pa pridete sem dol in boste tudi vi tega deležni.
Primula, Dimitris v Platariji se te je takoj spomnil in vprašal, če si se zlizal. Toplo te pozdravlja in se veseli naslednjega srečanja. Kdor ne ve, kje ima Dimitris krčmo - ja tam, kjer visi zastavica Morjeplovec
Včerajšnje jadranje iz Platarije do Paxosa je bilo nekaj fantastičnega. Še eno jadranje mi je močno ostalo v spominu, tisto po sredini Jadrana. Zvečer sem strimal rjuhe in jih celo noč tudi enkrat nisem popravil. Veter konstanten, smer tudi.
Mogoče še replika na Adminov komentar glede motoriranja: Motor NIKOLI ni prešel 2000 Rpm, običajno sem imel med 1500 in 1800 Rpm. Seveda pa kadar sem motoriral, sem ob tem imel vedno napeta tudi jadra. Le kadar ni hitrost barke presegala hitrosti vetra. Zato se je nabralo toliko ur.
Rad bi se pa zahvalil VALU in NOVINCU za povezavo s forumom in tudi za ostalo pomoč med plovbo.
HVALA VAL IN NOVINEC
Imejte se lepo, midva se imava
Se vam bom še kaj javil pa vam postregel tudi s kakšno fotko. Zdaj grem pa slikat vodo.