Novi forum in spam na starem
Moderator: moderator
admin napisal/-a:in so nekateri imeli s podobnim početjem potem druge probleme v bazi...
Nemogoče - gre za popravek zgolj v tekstovnih poljih baze (polje, ki shranjuje naslove prispevkov in polje za vsebino).
sajo napisal/-a:Slike in ostale povezave bodo ostale, če jih le ne boste sami premaknili iz oddaljenega strežnika.
Če se že lotevate večje nadgradnje, namestite še program za upload in shranjevanje slik na vašem strežniku. Res boste plačali nekaj več za hosting ker bo potrebnega nekaj več prostora na disku, ampak samo tako bo forum uporaben in berljiv še čez nekaj let oz. le tako se bodo slike 100% ohranile.
Če se že lotevate večje nadgradnje, namestite še program za upload in shranjevanje slik na vašem strežniku.
To je eden izmed glavnih razlogov posodobitve, s tem se je oziroma se bo tudi percej olajšalo nalaganje in pripenjanje slik v objave, tako da bo lahko sliko "prilimal" še tak laik. Prostor ni ovira.
Olajšano bo tudi pripenjanje videov iz youtub-a.
Pa še veliiiiko sprememb je. Lažje moderiranje, foto album za uporabnike... in manj pomembne stvari kot so ocene uporabnika, ocene objav, ocene tem...Nekaj naj pa tudi ostane za odkrivanje
Grega295 napisal/-a:
Primer: kjer želiš da se prikaže znak "č" - v primeru zgoraj ga popačeno zamenja znak "è", vstaviš niz "&# 269;"
Zamenjave za vse šumnike se najde tule:
http://webdesign.about.com/library/bl_htmlcodes.htm
Torej:
č -> &# 269;
Č -> &# 268;
š -> &# 353;
Š -> &# 352;
ž -> &# 382;
Ž -> &# 381;
!!!Opomba!!!: vmes med znakom # in prvo cifro zgoraj sem dal presledek - ko delate find/replace presledek (space) odstranite - v kolikor ne dam presledka, prikaže zgolj šumnik! Sicer pa glejte na link zgoraj, kjer je navedeno vse OK.
Popravek se s find/replace izvede hitro. Najbrž bi šlo tudi z sql update stavkom za polje, ki vsebuje besedilo prispevka.
Probajte, ponavadi to reši problem.
LP G.
So tudi lažji načini
Hvala vseeno, koristen nasvet, za morda kdaj drugič pri kakšni bolj zahtevni operaciji.
Evo Sajo je vse naštudiral.
Bravo!!!
Grega, glede slik pa je tako, da je bil to definitivno glavni razlog za prehod na novi forum. Malo bolj preberi o čem vsem smo debatirali, tole okrog slik pa je itak že močno izpeta tema na forumu.
Sedaj pa samo še malo mojega časa, da zadevo pregledam, nekaj malega še prevedem besedila in mogoče dodelam, dodam pravila pri registraciji in podobno, pa pravni poduk... No potem pa gremo v živo.
Žal pa sem močno brez časa, celo Düsseldorf sem moral odpovedati, naslednji teden bo še norišnica, potem pa bo zagotovo bolje.
Grega, glede slik pa je tako, da je bil to definitivno glavni razlog za prehod na novi forum. Malo bolj preberi o čem vsem smo debatirali, tole okrog slik pa je itak že močno izpeta tema na forumu.
Sedaj pa samo še malo mojega časa, da zadevo pregledam, nekaj malega še prevedem besedila in mogoče dodelam, dodam pravila pri registraciji in podobno, pa pravni poduk... No potem pa gremo v živo.
Žal pa sem močno brez časa, celo Düsseldorf sem moral odpovedati, naslednji teden bo še norišnica, potem pa bo zagotovo bolje.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Na prvi pogled je veliko lažje enostavno prenest, potem pa bo, kar bo. Če rata, rata, in v takem primeru bi bilo res enostavno.Mat2000 napisal/-a:Ojoj fantje..
Sej ni tako tezko kot zgleda..
Kaj pa pacate toliko casa?
Precej sem prepričan, da sta točno to za prvi test tudi naredila, potem pogledala, če je slučajno OK in ko ni bilo odkrivala, kaj vse šepa. in potem to odpravljala. Na več ko eni različici SW, če pomnim prav. In pri tem je šel čas.
Če bi takoj prešla na novega, ko je kaj še pošteno šepalo, postopka za prehod nazaj na starega čisto verjetno ne bi bilo (ali pa ne bi delal čisto OK, in bi pri prehodu nazaj izgubili vso novo vsebino) to bi bilo pa res pacanje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov