Slovenija - "navtični raj"

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator2, moderator

vrod
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a vrod » To Sep 25, 2012 15:48

Adrian ne bodi užaljen, ker vse kar so napisali ostali je čista resnica. Nihče ni nikogar hotel žaliti. Jaz sem tudi Primorec pa jim dam povsem prav. Trije sejmi naenkrat na naši 42 km obali so absurd. In tukaj ne more biti nihče užaljen. Upam, da bodo v Kopru in Portorožu zbrali skupaj dovolj pameti in ugotovili, da je sejem v Izoli bil prvi v jesenskem terminu in da je en sejem čisto dovolj.
Uporabniški avatar
Rey
Poročnik fregate
Kraj: Ankaran

OdgovorNapisal/-a Rey » To Sep 25, 2012 16:28

pešekan napisal/-a::lol: da boste vi monako bo moral pope vladat še 20 mandatov :lol:

Edini razlog zakaj ne bo je EMŠO, drugače bi ga najverjetneje izvolili še 20x :lol:
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » To Sep 25, 2012 16:35

..Pope bo vladal dosmrtno, En sejem je dovolj, če bi pričakovali samo
domače obiskovalce. Žal s takim obiskom ne bi bilo v nobenem primeru dobička, potreben je pravi sejem, spoh če računaš na Avstrijce, Švicarje, Madžare ipd., kateri nimajo morja, a močnejšo kupno moč od nas.
V veselje bi mi bilo, če bi lahko rekel obratno, ampak na žalost ni tako.
Domač navtični gost gleda predvsem to, da čimceneje spusti čoln v morje, po možnosti na rampi v Ankaranu. Dobro, ne rečem nič, vsaj nekaj cekinov ostane na morju od domačega turista, od mene pa nobene koristi nima niti Ljubljana, saj sem tam bil nazadnje leta 1995, me nič ne vleče, edina korist od mene je ddv, kateri gre v našo prestolnico, in naj bi bilo prav tako
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Sep 25, 2012 16:44

da ne bo kdo mislil da imam kaj proti borisu, kokr sem imel kontaktov z njim je kar uredu dec. ste pa daleč od monaka(700 km) :lol:
vrod
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a vrod » To Sep 25, 2012 17:21

Adrian ne govori neumnosti. To kar nam prodajaš je zelo slab PR. V resnici vsi organizatorji mislijo samo na to, kako bodo čim več pokasirali in zaslužili. In to kar se dogaja sedaj okrog navtičnih sejmov ni nič drugega kot kanibalstvo. Tega pa smo v Sloveniji vajeni. Ko se nekomu porodi dobra ideja in z njo nekaj zasluži se takoj najde nekaj mrhovinarjev, ki ga kopirajo. In tako ni več zaslužka za nikogar. Ne za človeka z originalno idejo in tudi za mrhovinarje ne. Najbolj žalostno pa je to, da na koncu ostane le pogorišče.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 25, 2012 17:23

adrian napisal/-a:Domač navtični gost gleda predvsem to, da čimceneje spusti čoln v morje, po možnosti na rampi v Ankaranu. Dobro, ne rečem nič, vsaj nekaj cekinov ostane na morju od domačega turista, od mene pa nobene koristi nima niti Ljubljana, saj sem tam bil nazadnje leta 1995, me nič ne vleče, edina korist od mene je ddv, kateri gre v našo prestolnico, in naj bi bilo prav tako

Tole sem parkrat prebral pa ne razumem najbolj. :roll:
Bom poizkušal počasi:
1.) vsak si želi čimceneje spustiti čoln v vodo. logično. tuj, domač.. vseeno.
2.) torej od tebe Ljubljana nima nič. ok. kakor komu paše. Samo upam, da nisi tiste gore list, ki ne hodi v LJ zato, ker se to "ne dela", če si zaveden Primorec.
3.) uf, se bojim, da si tiste gore list: ddv gre v prestolnico. auč. pa predvidevam, da ves ddv tam ostane? :D Ejejej...

Treba bo čez hribček polgedat v sosedovo dolinco' :lol:
Je tudi tam lepo (se je kar nekaj spremenilo od leta 95').

Sicer so pa trije sejmi v istem terminu v treh sosednjih zalivih živ dokaz slovenceljstva. Ampak imam tržno gospodarstvo pomešano z slovenceljsko ekonomsko logiko: naj sosedu krava crnke... pa smo tam.

Želim si, da vsi trije sejmi crknejo, da recimo Umag naredi en bombastičen sejem kot sosedje znajo in se nam naj potem vsi smejejo. zopet, spet, ponovno...

Kar se pa domačih (slo) gostov tiče: marsikaj se je naredilo na Slo obali pozitivnega. In Koper se lepo razvija. Btw: porušite že une dve grdi stolpnici sredi mesta!
Izola: komot bi lahko to primerjal s kakim mestom na Azurni obali. A žal vam struktura stanovalcev (ve se) ne omogča pametnega razvoja. V Izoli zame razen hotela Marina (lastnik Rus...) ni bilo pametnega premika. Slaštitarne ne štejem...

Pa da še malo dodam: sem imel pisarno v Kopru štiri leta a sem jo potem zaprl, ker sem izgubil bitko z "mediteransko lenobo" zaposlenih. Pa čeprav mi je simpatična a se mi ni izšla (tako pri živcih, kot stroških).

Lep pozdrav na Obalo!
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » To Sep 25, 2012 19:09

... Al, bi rekel, da je tako, imaš tudi kaj prav.
Mislim, da moraš prave ljudi za delo iskati drugje, mi pač nimamo Nemške ali Avstrijske metalitete, pa da nas delodajalec gazi in gazi,
da sebi polni žepe, pač damo kaj tudi na enostavno in lepo življenje, ne samo za urlaub. Zadovoljni smo z našim lepim mestom in pogledom na palme, svežim morskim zrakom, katerega imamo celo leto na razpolago, stopimo v čoln dobesedno, tudi pozimi direktno iz hiše in ujamemo kako ribco, taki smo, res pa je, da smo prikrajšani za snežne užitke.
Sicer sem opazil, da dosti Ljubljančanov vozi KP registracije, kar pa ni preveč lepo, saj koga kaj vprašaš pa te kar nalaja, mi smo bolj mediteranska mirna kri, ampak različnost popestri življenje.
Res to nima veze s sejmi.
Ajd en lep originalen morski pozdrav vsem
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 25, 2012 19:14

Ma saj ste fajn. Ni kaj :)

Glede svežega zraka pa je tako, da najbrž res velja razen ko iz Luke Koper kaj uide (recimo kak prah...)

A se niso palme posušile letos?
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » To Sep 25, 2012 19:22

praha skoraj nič več, naši zeleni so pohvalno aktivni, palme se pa sproti obnavljajo, tako da so zmeraj sveže, kot rožice v vazi, občina ima velik posluh za estetiko in nas krajane
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 25, 2012 19:27

ja zdaj je pa zadnji čas, da razbiješ pujska in me povabiš na malvazijo!

jaz pa potem tebe v Ljubljano. smo jo tudi porihtali od leta 95' (pa tudi zadolžili, hihi)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Sep 25, 2012 19:32

Sedaj,ko si mu rekel, naj razbije pujska in te povabi na malvazijo, se ne bo več javil :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » To Sep 25, 2012 19:39

ja, ampak pujska žal nimam, pa vinjete za autocesto tudi ne,
zdaj pa res prekinjam debato, vsak naj ima svoj prav
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 25, 2012 19:42

Hja, zdaj se naj pa znajdem... :?

aaaa, hm...

ja nč. pol pa nč...
bom moral kakega Štajerskega nafehtat za deci... vidim, da na Pirmorskem nimam sreče (tko in drugač...)
A v Totem je tudi kak naftični sejem, čuj?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Sep 25, 2012 19:46

1. ZABLUZILI STE DO BOLOVA!!!! Fantje govorimo o sejmih in ne o tem kam gre DDV, a je boljši Popović ali Janković (je kakšna podobnost???) itd, itd itd...

Glede sejmov pa takole:

1. Portorož:
Sem že napisal v poročilu, to pač ni bil sejem in tega upam, da nikoli več ne bo! Dovolj je Internautica spomladi!

2. Izola:
Ne mešat stare Izole z novo! To je nov sejem, novi ljudje, nova ekipa, novi lastniki! Tudi ime je novo! Sejem je bil, tudi je bilo nekaj bark, vendar večina rabljenih, torej bi ga lahko poimenovali sejem rabljenih plovil! Po številu bark (večjih bark) je bil pred Koprom, po številu manjših plovil pa za Koprom.

3. Koper:
Absolutni zmagovalec! Naredili so SHOW, naredili so OBISK!!! Res je, sejem ni bil samo navtičen, vendar je bilo vseeno videti kar nekaj. Bili so šotori, bila je oprema, zraven pa karavaning (načelno gre lahko z roko v roki z navtiko) in pa zelena energija, ki je pač danes aktualna in se delno nanaša tudi na navtiko.

Glede organizacije sejmov pa smo tam, da so pri vseh zraven tisti iz notranjosti! Portorož je ljubljanski, Izola je ljubljansko-celjski, Koper pa posavski!!! Torej le niso za vse krivi sposobni ali nesposobni ljudje z Obale... :wink:
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 25, 2012 20:05

... KAR ŠE VEDNO NE REŠI MOJE ŽEJE PO BEVANDI!!!

8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost