ene dve ali pa tri barke je pa vmes zamenjal tale naš novinec
Nateg pri nakupu rabljenega plovila
Moderatorji: moderator2, moderator
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Hehehehe...sem tega tipa pred mesecem dni videl v KP v enem od taamkajšnjih lokalov, ko je kazal pairje od neke barke enemu mlademu paru.....pa sem jima zaželel srečo... večjo kot sva imela jaz in Boki... pa še morda kdo drug.... 
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Ampak res. Mislim da bi bilo potrebno v takem primeru navesti za koga točno se gre. Namreč zgodba je lahko tudi izmišljena, in vsaka zgodba ima dve plati. Govori se samo o nekem človeku, ne ve pa se o katerem oziroma o katerem podjetju. Ljudje oziroma obiskovalci foruma pa so samo prestrašeni in mečejo potem vse v en isti koš. Če je vse res kar je navedeno, se nima nihče ničesar za bati.
da se vsak brani s tem, da ni kriv in da ni vedel kako je s plovilom, ker samo prekupčuje s plovili...
Če hočeš bit korekten preprodajalec, danes navtika ni lahek kruh po moje. Marsikdo pa poštenost zamenja z željo po večjem zaslužku. Razliko v ceni bi sposoben (v smislu iskanja ugodnih ponudb) preprodajalec moral delati ravno v tem, da gredo plovila od njega naprej tehnično pregledana, v dobrem stanju in ne samo našminkana. Za to pa je potrebno biti še tehnično izobražen, sposoben in priden. Da je za denar potrebno danes veliko narediti pa ni v glavah teh ljudi, ker delo in poštenost nista vrednoti, ki bi visoko kotirali na seznamu osebnostnih lastnosti. Treba se je predvsem znajti in zaslužiti čim več, čeprav hodi že po robu zakonitosti. Ni tukaj ali sem naredil prav in pošteno, ampak ali me lahko pojeb... ali ne. Na sodiščih je pa pri nas pravica navadno na strani tistega, ki ima več denarja in lahko vztraja v sodnih procesih, ki se vlečejo v nedogled. Sitne ribe pa prej odnehamo in pogoltnemo ter poskušamo pozabit na vse skupaj.
Vsa zgodba že zelo spominja na Nietzsche-jevsko filozofijo o morali in vrednotah. Med drugim trdi, da morala poneumlja namreč močni je vedno odstranjeval šibkega, zmožni nezmožnega, pametni neumnega...
Tex:
Danes bi ljudje samo še tožili, na obisk pa dve po nosu, pa čez dva dni spet, dokler ne povrne stroškov...
Verjetno bi bilo res več reda... Se pa bojim, da sitna riba spet naj... v našem sistemu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 4 gosti