Nateg pri nakupu rabljenega plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Jan 28, 2013 00:17

Danes bi ljudje samo še tožili, na obisk pa dve po nosu, pa čez dva dni spet, dokler ne povrne stroškov...

ene dve ali pa tri barke je pa vmes zamenjal tale naš novinec :lol: ne pa v tožbo...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
furi007
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a furi007 » Po Jan 28, 2013 00:55

Novinec napisal/-a:Baylinerja sem prodal, bolj za simbolično ceno, ostalo je še nekaj fičnikov za tožbo, to pa po novem letu.
Lepe praznike!

sem mislil, da se je odločil za tožbo pa me je zanimal, če je še kej pravice na temu svetu
carpe diem
boki
Kapitan
Kraj: Krk

OdgovorNapisal/-a boki » Po Jan 28, 2013 12:15

Mene in verjetno še koga je ta isti model pre dvema letoma na.... pri nakupu barke kar za nekaj denarja,sem pač bil naiven in mu zaupal,da bo preostanek kupnine dal ob dogovorjenem roku!!
furi007
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a furi007 » Po Jan 28, 2013 13:22

kakšni podatki o tem človeku, da se ostali ne zapletamo z njim v prihodnje :?
carpe diem
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Jan 31, 2013 22:33

Hehehehe...sem tega tipa pred mesecem dni videl v KP v enem od taamkajšnjih lokalov, ko je kazal pairje od neke barke enemu mlademu paru.....pa sem jima zaželel srečo... večjo kot sva imela jaz in Boki... pa še morda kdo drug.... :(
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
boki
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boki » Pe Feb 01, 2013 07:49

Verjetno jima je prodajal mojo bivšo barko za katero še ni poravnal svojih obveznosti. Bo pa to po mojem za njiju zelo ugoden nakup!!!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Feb 01, 2013 08:40

A lahko ime in priimek, pa še ime podjetja, tako poštenega človeka nekdo napiše na forum ?
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Feb 01, 2013 08:43

Tex napisal/-a:A lahko ime in priimek, pa še ime podjetja, tako poštenega človeka nekdo napiše na forum ?

ne upajo :shock:
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Pe Feb 01, 2013 09:37

Ampak res. Mislim da bi bilo potrebno v takem primeru navesti za koga točno se gre. Namreč zgodba je lahko tudi izmišljena, in vsaka zgodba ima dve plati. Govori se samo o nekem človeku, ne ve pa se o katerem oziroma o katerem podjetju. Ljudje oziroma obiskovalci foruma pa so samo prestrašeni in mečejo potem vse v en isti koš. Če je vse res kar je navedeno, se nima nihče ničesar za bati.
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Feb 01, 2013 09:45

Se strinjam z bojanom12, resnice se nima kdo kaj bati, če ne je prazno nabijanje :roll:
boki
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boki » Pe Feb 01, 2013 13:43

Ta moj kupec ni podjetje, je fizična oseba,ki se poleg nepremičnin ukvarja ljubiteljsko tudi z navtiko. In ta zgodba ima res dve plati,ki pa sta obe enaki,človek ni plačal kupnine v celoti in to je to. Druga zgodba ne obstaja.
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Pe Feb 01, 2013 14:21

Ime hočemo, ime.

V opozorilo, da se to nikomur več ne naredi, razen če mu privoščite.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Pe Feb 01, 2013 14:30

Tako je...!!!
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Pe Feb 01, 2013 21:31

Zgodbe niso izmišljene in ime tega človeka je Saša Simčič..... je pa tako....da se vsak brani s tem, da ni kriv in da ni vedel kako je s plovilom, ker samo prekupčuje s plovili.....
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"

...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Gorki
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Gorki » So Feb 02, 2013 07:56

da se vsak brani s tem, da ni kriv in da ni vedel kako je s plovilom, ker samo prekupčuje s plovili...

Če hočeš bit korekten preprodajalec, danes navtika ni lahek kruh po moje. Marsikdo pa poštenost zamenja z željo po večjem zaslužku. Razliko v ceni bi sposoben (v smislu iskanja ugodnih ponudb) preprodajalec moral delati ravno v tem, da gredo plovila od njega naprej tehnično pregledana, v dobrem stanju in ne samo našminkana. Za to pa je potrebno biti še tehnično izobražen, sposoben in priden. Da je za denar potrebno danes veliko narediti pa ni v glavah teh ljudi, ker delo in poštenost nista vrednoti, ki bi visoko kotirali na seznamu osebnostnih lastnosti. Treba se je predvsem znajti in zaslužiti čim več, čeprav hodi že po robu zakonitosti. Ni tukaj ali sem naredil prav in pošteno, ampak ali me lahko pojeb... ali ne. Na sodiščih je pa pri nas pravica navadno na strani tistega, ki ima več denarja in lahko vztraja v sodnih procesih, ki se vlečejo v nedogled. Sitne ribe pa prej odnehamo in pogoltnemo ter poskušamo pozabit na vse skupaj.
Vsa zgodba že zelo spominja na Nietzsche-jevsko filozofijo o morali in vrednotah. Med drugim trdi, da morala poneumlja namreč močni je vedno odstranjeval šibkega, zmožni nezmožnega, pametni neumnega...

Tex:
Danes bi ljudje samo še tožili, na obisk pa dve po nosu, pa čez dva dni spet, dokler ne povrne stroškov...

Verjetno bi bilo res več reda... Se pa bojim, da sitna riba spet naj... v našem sistemu.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 4 gosti