Vstop Hrvaške v EU

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Sep 28, 2011 13:54

AS napisal/-a:Zelel sem samo izpostaviti pomislek glede stroska DDV za coln, ki je relativno na vse ostale stroske dokaj majhen

mamaMicka, pri meni bi bilo t kakšnih 40.000 Eur !!!!!!!!!!

Rešitev je zelo enostavna :!: Kupiš cenejšo (beri: manjšo, krajšo kakor ti je bolj všeč) pa bo tudi DDV-ja manj :!:
Treba je razumet, da barka stane toliko kot je neto cena + vse dajatve in se samo toliko kot je neto cena. Zakaj so cene za nova plovila (za nemški trg) v Nemčiji vedno cene z vsemi dajatvami. Zato, ker tam ne premlevajo in zapravljajo energijo kako ceneje priti na račun države. Toliko stane in pika. Tam ljudje kupujejo za toliko denarja koliko imajo in na to kar bi radi imeli pa nimajo zadost denarja. Prosto ko pasulj. Samo za nas je tudi to preveč komplicirano. Delamo se pa ne vem kako pametni. To nas bo še drago stalo :roll:
Pa še nekaj. Enkrat pejte v kakšno državo v kateri je dejansko korupcija, rasulo in se davki ne plačujejo redno kot je npr. Rusija. Kjer si prepuščen samemu sebi ko zboliš in moraš vse plačat sam. Pa za dobesedno vsak papir od države moraš plačat uradniku. Vrjemite, da bi se vam kolcalo po tem udobju, ki ga imamo tukaj kljub sranju, ki se nam trenutno dogaja.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Sr Sep 28, 2011 14:13

EDO napisal/-a:
AS napisal/-a:Zelel sem samo izpostaviti pomislek glede stroska DDV za coln, ki je relativno na vse ostale stroske dokaj majhen

Rešitev je zelo enostavna :!: Kupiš cenejšo (beri: manjšo, krajšo kakor ti je bolj všeč) pa bo tudi DDV-ja manj :!:
Treba je razumet, da barka stane toliko kot je neto cena + vse dajatve in se samo toliko kot je neto cena. Zakaj so cene za nova plovila (za nemški trg) v Nemčiji vedno cene z vsemi dajatvami. Zato, ker tam ne premlevajo in zapravljajo energijo kako ceneje priti na račun države. Toliko stane in pika. Tam ljudje kupujejo za toliko denarja koliko imajo in na to kar bi radi imeli pa nimajo zadost denarja. Prosto ko pasulj. Samo za nas je tudi to preveč komplicirano. Delamo se pa ne vem kako pametni. To nas bo še drago stalo :roll:
Pa še nekaj. Enkrat pejte v kakšno državo v kateri je dejansko korupcija, rasulo in se davki ne plačujejo redno kot je npr. Rusija. Kjer si prepuščen samemu sebi ko zboliš in moraš vse plačat sam. Pa za dobesedno vsak papir od države moraš plačat uradniku. Vrjemite, da bi se vam kolcalo po tem udobju, ki ga imamo tukaj kljub sranju, ki se nam trenutno dogaja.

Tudi tu sem strinjam s teboj !! Bi kupil manjšo ali jadrnico, samo te nobeden noče :cry: :cry:
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Sep 28, 2011 15:14

AS napisal/-a:
EDO napisal/-a:

Tudi tu sem strinjam s teboj !! Bi kupil manjšo ali jadrnico, samo te nobeden noče :cry: :cry:

Če prav razumem si ti tisti, ki kupuje jadrnico. Torej, odločitev je tvoja kaj boš kupil za denar, ki ga imaš na razpolago. Ali pa si ga boš sposodil, da pokriješ razliko do tistega kar nimaš pa bi rad imel :wink:

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Sep 28, 2011 15:17

EDO napisal/-a:Če prav razumem si ti tisti, ki kupuje jadrnico. Torej, odločitev je tvoja kaj boš kupil za denar, ki ga imaš na razpolago. Ali pa si ga boš sposodil, da pokriješ razliko do tistega kar nimaš pa bi rad imel :wink:

Mislim da si ga narobe razumel Edo... AS bi rad prodal svojo barko in kupil manjšo (cenejšo), ampak je ne more.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Sep 28, 2011 15:24

Upsss :!: Wat a grejta mistejka aj mejka :lol: Skuzi AS :!:
Ampak debata teče v to smer, da bi vsi nekaj napola đabe :wink:

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Sep 28, 2011 15:32

Edo maš čist prav in tud prav si razmišljal, samo da ni letelo na AS-a.

Tudi zobar ima čist prav. Tukaj bodo še glavoboli.

Sam pa sem že itak pred davnim že tu napisal, da edine tri registracije na plovilu so (KP, IZ in PI).
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Sep 28, 2011 15:43

kr en napisal/-a:Edo maš čist prav in tud prav si razmišljal, samo da ni letelo na AS-a.

Tudi zobar ima čist prav. Tukaj bodo še glavoboli.

Sam pa sem že itak pred davnim že tu napisal, da edine tri registracije na plovilu so (KP, IZ in PI).

kr en, saj veš da jim ne prideš do živga, ker "imajo" prav, pa četudi z miljon problemi.
Mi pa tepčki, ker imamo prave registracije KP, PI, IZ.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Sep 28, 2011 15:45

Pajer, letos sem tud jaz na oni strani :oops: :oops: :oops:
Ampak se vsaj zavedam štale, ki me čaka :x
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
EDO
Admiral

OdgovorNapisal/-a EDO » Sr Sep 28, 2011 15:52

kr en napisal/-a:Pajer, letos sem tud jaz na oni strani :oops: :oops: :oops:
Ampak se vsaj zavedam štale, ki me čaka :x

Tudi ti sine Brute :?: :lol: Sram te bodi :wink:

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Sep 28, 2011 16:59

Če boš prvezu na Sejšelih povej, grem s tabo. :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Sep 28, 2011 17:17

AS napisal/-a:Sem zadnjič vprašal kolega policaja, kako je, če bi vozil avto z bosansko registracijo pri nas torej v EU ! Pravi, da če imam pooblastilo ne bi smel biti problem

Z vsem spoštovanjem do policajev, to ni v njihovi domeni, to je v domeni carine in ne boš od policaja dobil pravilnega odgovora, še cariniki med sabo niso enotni. Definitivno, pa to ne gre z avtomobilom, kar ti je policaj povedal, razen, če si zaposlen v podjetju, katero je lastnik avtomobila, ali pa če si državljan, npr. imaš Dubaj registracijo, moraš biti tudi državljan Dubaja, dvomim, da celo gre z dvojnim državljanstvom, npr. Dubai in SLO, to je ena zadeva, ki me zanima, točka c) . Bi pa želel odgovor od nekoga kompetentnega na tem področju, ne odgovor tipa "rekla kazala". Je pa ravno to bilo moje vprašanje na forumu, kako je z rentacarjem npr HR registracija in se pelješ žez mejo v SLO, enako z HR čarterjem, bi se rad pripeljal v SLO po morju. Pa žal ni bilo jasnega odgovora, tako da to vprašanje še vedno ostaja.
Nazadnje spremenil Gaso, dne Sr Sep 28, 2011 18:14, skupaj popravljeno 2 krat.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Sep 28, 2011 17:58

tko kt je zobar napisu o registracijah... zakaj ne bi kupu USA, A, D reg. barke???

Lej, sori gregor, gregor ma registrirano v A pa ker jo je kupu " po propisima" ima vse papirje da se barka registrira kjerkoli, pač je potrebno doplačat DDV pa bo. Imel sem barko, kupljeno v SLO, ko je bila na lizingu je bila A ko sem lizing odplačal USA zastava. Pa kaj??? Barka ima vse papirje in se jo da registrirat tudi v tonguziji če hočeš!!! Bo pa problem z vsemi fuuul pocen barkami k so jih švercerji pršvercal iz USA in nimajo razen registracije nobenih papirjev... te fantje so/ste se pa po mojem mnenju fajn zaj.bal razen če si ne boste prov na hitro uredil papirjev dokler se jih še da... bo a zdej tista fuul ugodna cena barke ratala mal mn ugodna, beri dražja, ampak papirje boste pa mel, in tu registriral boste lahko...
Pa tko kt je že en reku v Nemčiji je cena barke z Mwst, gledaš italijanske oglasnike 95% vark ma plačano IVO, sam pr ns se nek muti....

kolk od vs da pa zahtevek za povrčilo davka k paradajz pa konzerve vozte n abrke :twisted: :twisted:

pač JBG treba je plačat, oz BO treba.... hočte nočte kr en ma prav!!!!

Ne pajer1 nisi tepček :wink: :wink:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Sep 28, 2011 18:28

Vprašanje če bo PI, KP, IZ, najboljša varijanta, odvisno če bodo popisi oseb ostali pri Hrvatih, kar bo po moje tako vsaj prvih nekaj let, bo najbolje kar HR registracija, saj večinoma plujemo po Hrvaški, Slovenija pa ne komplicira s tem, no jaz sem že sedaj mnenja da je najbolje kar HR registracija, pa nimaš problemov z vinjetami, popisom itd.... Ko je enkrat barka že pod EU registracijo, se samo prenese na HR registracijo, edino trošarino mislim, da bo potrebno ponovno plačati Hrvatom. Tudi policaji malo drugače gledajo, če vidijo HR registracijo večinoma le pomahajo v pozdrav, če pa je SLO registracija, takrat bo kontrola 100%.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Sep 28, 2011 18:33

Tudi policaji malo drugače gledajo, če vidijo HR registracijo večinoma le pomahajo v pozdrav, kot pa če je SLO registracija, takrat bo kontrola 100%.

Policajsko kontrolo sem mel nazadnje 10 let nazaj...
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Sep 28, 2011 18:45

Odkar mam čolne ( ene 15 let) sem bil jodlar, eno leto John in eno leto Janez pa mi je samo enkrat prlezu policaj na čoln in to medtem ko sem pred marino bokobrane prvezvou na ograjo... Tko da tujce "je.ejo" ne verjamem razen če ne narediš kakšne 3,14zdarije, potem te pa kar naj, pravilno!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov