1.dan
Glede na prognozo smo se odločili da krenemo iz Novalje proti Cresu že v petek, kar se je izkazalo kot pravilno. Okoli 17h prispemo v uvalo Meli, kjer najprej srečamo košuto, ko se je delala tema, pa je v uvalo prispel iz Raba še Car, ki nas je prišel pozdravit s tenderjem in poročal o 'mirnem' morju...
2.dan
Po jutranjem kopanju in kavi, ki jo je skuhala 'Carica', odrinemo proti Balvanidi. Po poti prav na skrajnem rtu Lošinja srečamo policijsko patrulijo, ampak kot kaže nismo glisirali preblizu obale, ker so se umaknili. Kmalu po poldnevu prispemo v Balvanido, kjer je čakal le Ljubo na Mojci2 in pa italijanska velika jahta s sivimi panterji na krovu. Ko sem zakuril Cobba, ki se je izkazal odlično, so začeli prihajati ostali in sider na dnu je kar mrgolelo.
Že v mraku je prispel še Robert_Novalja, ki je zgrešil smer in je moral po zalogo goriva v Zaglav. Nato je admin odprl diskoteko Spiritus, ki je obratovala do jutranjih ur. Vsaka čast adminu!!!
3.dan
Po zajtrku in kalodontu od Polanca nas nekaj malih čolnov odrine proti Susku na ogled mesta samokolnic ter pokopališča, nato pa naprej proti Premudi.
Močan maestral nas je čez nekaj časa pregnal iz boje in sam sem počasi ekonomično (2.5l/uro in 5 vozlov) odplul proti Silbi. Ko sem prečkal otoško skupino Greben, pa spet gas do Silbe, kamor sem prišel med zadnjimi, a vsi smo se na zanimiv način prebili do veza. Zvečer je mrgolelo modrih majic na Silbi in otočani ne bodo kmalu imeli takega navala. Večerja super in glede na veliko množico ljudi tudi postrežba. Noč na Silbi nepričakovano tiha in polna vlage.
4.dan
DTM219, njegov prijatelj, BSC46, Kasaudio in jaz se odločimo glede na prognozo takoj zjutraj izpluti proti Novalji. Ob odhodu na Silbo pride Mile muzičar. V Novalji napolnimo gorivo, in oddidemo na zajtrk v uvalo Babe. Kmalu pride Mile muzičar in nas obvesti o prekinitvi rute. Skupaj odplujemo do otočka Dolfin, od koder DTM219, Mile in jaz krenemo proti Suhi punti na Rabu, ostali pa proti Krku. Zvečer večerja pri Vinku RNZ in odločitev da naslednji dan podaljšamo druženje - smer JUG.
5.dan
Po jajčkih ala RNZ, obisk Raba, kjer kupimo trnke in nalovimo ribe na Dolfinu.
Dolga plovba na molat, kjer se v lepem zelenem okolju vežemo vsi trije na bojo v Brguljah. Cena za skupno dolžino 16m je 105kun+laško pivo.
6.dan
Plovba v uvalo Dumboščica na Sestrunju, kjer Mile ob najinem nadzoru speče nalovljene ribe in nato gas do Ugljana - zaliv Muline.
Tam nas počaka na žalost precej neaktivni član Zo-Zo in pri njemu v kampu zapečemo prave čevape.. Po večerji pa hitro na ogled tekme Španija-Portugalska, ki smo jo zalivali z Graševino..
7.dan
Slovo. Mile proti Sakarunu na Dugi, z DTM219 pa sva se ločila pri Mandrah, a sva se ponovno srečala v Novalji, ko sem sam raztovoril čoln (človek ne more verjeti kako velik prtljažnik ima čoln
Še nekaj podatkov:
Aquamar Samoa, 5,55m,
Optimax 90,
prevoženih 182NM,
poraba 135l,
največja hitrost 33.1 vozla
povprečna poraba: tričetrt litra na miljo.
Na koncu, Admin, vsaka ti čast za organizacijo rute in ne obupaj! Se vidimo na 5. ruti.