Pozdravljeni.
Prosil bi za kakšno informacijo o refulu 22hm.Gre za fishermana z kabino.Zanima me kakšen motor bi priporočali glede na velikost.teža je cca 8oo brez motorja.na testih so uporabljali hondo 90(kot sem videl na netu).
lep pozdrav
reful
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
reful
sem že sam ugotovil da so napisane različne mere.sam mislim da je razlika ko merijo čez vse,pa vodno linijo pa še kaj bi se našlo...
Letos poleti sem refull 22 HM rental za 1 dan in moram priznati da je čoln kar vredu. Opremljen je bil z 4 taktno yamho 115 ks. Maximalna hotrost sicer ni presegla 30NM ob tem pa je bila poraba 36 l/h. Pri tem je potrebno upoštevati da je bilo na čolnu kar nekaj alg in 4 odrasle osebe. Pri potovalni hitrosti 22 NM se je motor vrtel na 4300 obratov in imel porabo 19 l/h, pri 25NM pa se je vrtel na 5000 obratov in je poraba skokovito narasla na 27 l/h. Povprečna poraba pri kombinirani vožnji nekje okrog 25 NM je bila na koncu dneva 1,3 l na prevoženo miljo, kar se mi je zdelo občutno preveč za 4 taktni motor. Moje mnenje je da bi tak čoln (deklarirana dolžina je 6,20 m in teža nekaj malega čez 800 kg) moral biti opremljen z najmanj 150 KS, tako da ga ne bi bilo potrebno priganjati na visoke obrate za mirno plovbo pri brzini okrog 25 NM.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov