POMOČ T18!!!!
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
POMOČ T18!!!!
Lep pozdrav...
Zanima me ali lahko na navaden Tomos 18 (ročni zagon), montiram elktrični zagon oz. zaganjač!
Zanima me tudi ali ima navadni tomos 18 (ročni zagon) tudi alternator, ki polni batrijo tko kot T18 elktronic?
Hvala za stručne odgovore!!!!
Zanima me ali lahko na navaden Tomos 18 (ročni zagon), montiram elktrični zagon oz. zaganjač!
Zanima me tudi ali ima navadni tomos 18 (ročni zagon) tudi alternator, ki polni batrijo tko kot T18 elktronic?
Hvala za stručne odgovore!!!!
Zdravo,
Ima tudi altenator 12V tako, da ti polni akomulator ter skrbi za napajanje pozicijskih luči. Ker pa altenator nima reglerja, ki bi izklopil polnjenje akomulatorja ko je le ta poln (ga stalno polni), mora imeti akomulator kapaciteto večjo od 35 Ah (tako piše v navodilih). Jaz že vrsto let uporabljam isti akomulator kapacitete 55Ah in je vse OK.
LP, Roman
Ima tudi altenator 12V tako, da ti polni akomulator ter skrbi za napajanje pozicijskih luči. Ker pa altenator nima reglerja, ki bi izklopil polnjenje akomulatorja ko je le ta poln (ga stalno polni), mora imeti akomulator kapaciteto večjo od 35 Ah (tako piše v navodilih). Jaz že vrsto let uporabljam isti akomulator kapacitete 55Ah in je vse OK.
LP, Roman
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
Morski_volk napisal/-a:Mene zanima če je že komu med vožnjo kar naenkrat odpovedal impeler(vodna pumpa) pri tomos 18?..sepravi ni metalo več vode....pa me zanima na koliko cajta ste ga menjavali na vaših 18-kah kljub rednim posezonskih konzervacijah?..hvala
Na kratko:
Jaz menjam impeler vsake tri leta, ampak imam čoln v vodi samo tri tedne na leto. Menjava je obvezna, druge rešitve ni, ker se med drugim tudi obrabi guma na lopaticah pa tudi guma sčasoma postane trda.
LP Klemen
-
Morski_volk
- Kapitan
- Kraj: obala
No danes sem zamenjal impeler....vse na novo zatesnil in sestavil...pojavi se naslednji problem....vodo za motorjem z muko meče ven...sepravi je zelo minimalen curek
....škorenj je tudi na novo zatesnjen in zdej res nevem kaj bi bilo narobe
....a je možno da je termostat?.....motor sem sprobal v sodu in je sigurno dovolj pod vodo da vleče vodo...voda ki pricurlja iz motorja je zelo vroča....a ve kdo kaj bi bilo?
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov