Že dalj časa spremljam forum in priznam, da sem se marsikaj naučil.
Tokrat se prvič oglašam in prosim za nasvet pri izbiri plovila. Stvar je sledeča. Pred nekaj leti sem bil ponosen lastnik elana 402 in yamahe 30. Oboje je bilo precej staro pa vendar je plulo in omogočalo obilo zabave. Potem je prišel nov družinski član in elan je šel od hiše. Sedaj ponovno iščemo plovilo, vendar so zahteve nekoliko večje, ker je tu pač otrok in je postalo tudi važno, da na čolnu nisi preveč moker.
Naše želje se končajo nekje pri 8000€ (par € gor ali dol), dolžine nekje do 5 metrov (lahko tudi kak cm več) oz. teže, da se ga lahko z našo xsaro picasso (HDI) spusti po rampi v vodo. Ker velikokrat skočimo na morje čez vikend odpade vsakokratno plačevanje dviga in spusta z dvigalom (pri kakšni eventualno zelo ugodni ponudbi bi se dalo tudi o tem razmisliti).
Zelo dobrodošla je kakšna kabina (opcija je tudi bowrider-se pač s tendo kokpit pokrije da ni preveč prepiha) in seveda motorizacija, ki dopušča smučanje na vodi in pravočasni pobeg v zavetje.
Najraje bi sicer imeli kakšnega fishermana s kabino, vendar kolikor sem iskal po netu smo malo prekratki pri €.
Prosim za predloge oz. tudi kakšno ponudbo v kolikor kdo pozna koga, ki...
hvala za nasvete
lp
Matjaž