Yamaha 25 autolube, l. 1992

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Marjan

Yamaha 25 autolube, l. 1992

OdgovorNapisal/-a Marjan » Ne Apr 15, 2007 21:38

Pozdravljeni, :cry:
sem našel ta forum in se oglašam zaradi začetnih problemov pri zagonu Yamahe25 autolube, 2taktni, 3cilindri, L. 1992, japonski. Motor izgleda kot novi, kupil sem ga v Italiji skupaj s čolnom in prikolico. :
- ali se kje dobijo navodila za ta tip motorja?
- kako se pogleda če je impeler OK?
- kje naj priklopim hladilno vodo če hočem zagnati motor? Ali slušalke ali odvijem čep WASH in priklopim v luknjo vodovodno cev?
- s kako barvo se prebarva propeler?

Bil bi zelo hvaležen, če mi kdo pomaga z nasvetom ali mi napiše kake linke, kjer to vse že piše.

Lep pozdrav, Marjan
GSM: 041 723 073 :cry:
Čisto pravi začetnik...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 16, 2007 11:50

Pozdravljen,

1. Za navodila poskusi malo google in se mogoče kaj najde, čeprav dvomim. Mogoče se najde tudi kdo na forumu, ki ima enak motor. Svetujem ti, da pogledaš po oglasnikih, kdo prodaja tak motor, ga pokličeš in ga lepo prosiš, če ima mogoče navodila...
Sicer pa ne vem zakaj bi jih rabil? Verjetno veš kako deluje motor, kar pa se tiče servisa, pa ti navodila ne koristijo. Za to obstajajo specialni priročniki za mehanike...

2. Impeler je v spodnjem delu noge bolj natančno na stiku pete in noge. Za pregled, če je OK, je potreben kar konkreten servisen poseg in razdrtje dela noge. Če tega nisi vešč in nimaš ustreznega orodja, ti to odsvetujem. Raje plačaj nekomu, da to naredi...

3. Za izpiranje motorja in testiranje delovanja uporabljaj samo slušalnke! Pozabi na čep wash. Impeler mora vodo sesati, ne pa da tlak zagotavlja vodovodno omrežje!

4. O antifoulingih je bilo nekaj napisanega že v temi
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=46
Obstajajo tudi različne variante temeljnih barv o čemer pa se posvetuj v navtični trgovini. Resnica o propelerjih pa je taka, da ga je skoraj nemogoče pobarvati tako, da se barva ne bi luščila. Originalne barve so ponavadi prašne in so na propeler "zapečene", vsi kasnejši nanosi pa se žal luščijo. Če čolna nimaš v vodi več kot 14 dni na enkrat, je najbolje, da propeler obrusiš s finim smirkovim papirjem in ga ne barvaš...

LP
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Po Apr 16, 2007 20:55

Imam enak motor samo, da je letnik 2006.
Navodil za uporabo ne rabiš saj je uporaba v grobem enaka kot pri vseh zunanjih motorjih.
Glede na letnik tvojega motorja,ti svetujem, da ga odpelješ na pooblaščeni servis in šele potem na morje.Zadeva mora namreč na vodi delovati 150%.Ne moreš kar parkirati ob robu ceste in iti peš dalje ....
Verjetno bo potrebno menjati inpeler,obvezno menjati svečke ,olje v peti motorja,nastavitivžig in podobno. Jaz vsako leto odpeljem motor po končani sezoni na Yamaha Delta team Krško in oni postorijo kar je pač treba, ter motor konzervirajo.
Glede vseh informaci ti bodo najlažje ustregli v omenjeni organizaciji , saj so generalni uvoznik za Yamaho
simon
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a simon » To Apr 17, 2007 23:48

Se strinjam z obema pred mano. Kar pa se tiče servisa, pa imaš tudi več marine mehanikov, ki se s tem ukvarjajo. Npr. v Ljubljani je pooblaščen za Yamaho Rožej v Trzinu... Za menjavo impelerja in pregled pa ne rabiš originalnega servisa, takih pa je cel kup. Ponavadi so cenejši, marsikdo pa naredi servis bolj kvalitetno! Se pač posvečajo vsakemu motorju bolj natančno. Jaz imam dobre izkušnje...

lp
mašon007

NAVODILA

OdgovorNapisal/-a mašon007 » Sr Maj 09, 2007 13:11

Marjan, imam navodila za tvoj motor - samo so v IT jeziku. Če želiš me lahko kontaktiraš na: jozef.lavtizar@gmail.com

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti