PREVOZ PLOVILA PULA

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

somebody
Višji štabni vodnik

PREVOZ PLOVILA PULA

OdgovorNapisal/-a somebody » Ne Mar 13, 2011 14:27

Pozdravljeni
V Zadru bom kupil motorni čoln dolžine 6m, čoln je na Ameriški prikolici .
Prepeljal bi ga do Pule. Zanima me , ali ga je možno , kar peljat na prikolici do Pule( ameriška) in po kateri poti ali boljše plačat prevoz, da v kompletu prepelje ali ima gdo kontakte od kakšnega prevoznika v hr , ki prevaža čolne.
lp
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Mar 13, 2011 14:51

Živjo,

glede prevozov na USA prikolici nimam izkušenj, eni kar vozijo čolne tudi po SLO....jaz zase vem da ne bi reskiral ker si na HR pač tujec... in to zelo ljub MUPovcem... tako da... tukaj se boš po mojem mnenju moral sam odločiti a li boš reskiral ali ne...

za prevoz pa se obrni na Serđa v Baderno..... +385 98 420 425
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Mar 14, 2011 14:20

Pelješ lahko, ampak seveda na svojo odgovornost :!: Ameriške prikolice niso nič slabše od evropskih, problem je, ker so navadno "oskubljene", nimajo predpisanih luči, odsevnikov, ipd.... Registrirat je ne moreš, ker imajo navadno hidraulične naletne zavore, kar pa ni skladno z EU prepisi.
Ker presegaš maso 750kg, tudi ne moreš montirat ponovljene tretje tablice, ampak potrebuješ reg.oznako za priklopnik.
Če si urediš svetlobna telesa, najdeš kakšno ustrezno reg.tablico in prometno, mogoče celo od kakšne prikolice, ki je registrirana, če ga ne boš preveč lomil po cesti, boš mogoče še zlezel skozi, tudi, če te ustavijo. Če pa se ti kaj zgodi, pa si itak pogorel, na koncu ti bodo obesili še ponarejanje. Še najvarneje se bo peljat po avtocesti 80km/h.
Zato se mi zdi brez veze, da sprašuješ takšne neumnosti. 329 jih je peljalo čolne na tak način, 330-ega so dobili in pribili na križ.
Če boš najel hrvata za prevoz, bo itak vlekel na tvoji prikolici, še luči in tablic ne bo montiral, pa še z slabšim avtom, kot ga imaš ti, bo vlekel. Ampak, koštalo te bo verjetno manj, kot kazen.
So pa policaji lani okrog Pulja začeli težačit tudi domačinim, ki čuvajo prikolice in ti jih po želji tudi spomladi privlečejo do parcele in postavijo. Vsi, ki se ubadajo z tem, so morali nabavit neke vrste preiskušnje tablice, ki jih lahko selijo iz prikolice na prikolico, plačat seveda vse dajatve, zavarovanja, in celo napravit montažne luči, ker tako na nobeni prikolici po 20 letih svetlobna signalizacija več ne dela.
Misli, da bo najvarneje in najugodneje, da si poiščeš nekoga, ki se bavi z tem. Pojdi malo okrog depojev v okolici Pulja in se dogovori, ali pa v Vodnjanu se tudi eden ubada z čuvanjem in prevozom plovil, žal ima telefon.št. na morju, ima pa jo gotovo kdo od naših članov.
daerzen
Poročnik korvete
Kraj: kranj

OdgovorNapisal/-a daerzen » Pe Apr 01, 2011 07:55

Lahko ti jo jaz peljem051809022 je moj tel.
lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: MKN in 6 gostov