Barakuda
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Barakuda
V pristaniscih juznega Mediterana se pozimi zadrzujejo mlade barakude in sicer jih najveckrat vidimo ponoci, ko pocasi krozijo pod reflektorji ki osvetljujejo pomole.Dolgo vitko telo prepoznamo po sivo kovinski barvi z precnimi temnejsimi lisama in spicasti glavi z svetlimi ocmi. Zelo elegantno in pocasi plavajo na meji osvetljenega in teme in cakajo na manjse ribe, ki jih nato bliskovito zgrabijo z svojimi ostrimi zobmi. Lovi se jih lahko z lazjim priborom za spining in Rapalo manjsi dimenzij . Najboljse rezultate sem dosegel z sivo-srebrnimi, ki ne plavajo globoko ali pa samo po povrsini. Barakuda je posebej, ce je mlajsa, zelo radovedna in bo sledila vabi, a ce jo vlecemo precej hitro, jo bo instiktivno napadla. Njeno meso je okusno, toda neketeri opozarjajo, da se pri njih kakor pri vecini plenilcev nabirajo v organizmu skodljive snovi iz manjsih rib s katerimi se hrani.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Knjiga o ribolovu
Ne vem iz katerh knjig si bogatite znanje o ribolovu, jaz si največ pomagam iz knjige " S TRNKOM PO JADRANU". Avtor knjige je gospod
Žarko Benčić. Dobi se jo tudi preko spletne trgovine.
Lep pozdrav.
Vsem ribičem pa dober ulov!
Lep pozdrav.
Re: Knjiga o ribolovu
Krašnjan napisal/-a:Ne vem iz katerh knjig si bogatite znanje o ribolovu, jaz si največ pomagam iz knjige " S TRNKOM PO JADRANU". Avtor knjige je gospod
Lep pozdrav.
Pa tudi knjiga starejšega datuma; Sportski ribolov na Jadranu, je precej uporabna.Avtor Josip Bassioli, se mi zdi.
Dober prijem!
LP
Trenutno sem z barko v genovi in tukaj sem slisal ze celo vrsto zanimivih zgodb o 2kg oradah, velikih brancinih in se marsikaj. Trenutno je morje se precej mrzlo in se ni uspehov. Nazadnje sem ujel par kalamarov, ki sem jih zmrznil za vabo za kasneje, bom pa porocal, ko se zacne lov. Pred zunanjim valobranom so ribici pred par dnevi na dnu ujeli z kocami 2 toni razne ribe, tako, da riba je, le se do obale mora.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov