Vinjeta Hrvaška

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
MIHOLD
Kapitan korvete

Re: Vinjeta Hrvaška

OdgovorNapisal/-a MIHOLD » Po Jul 24, 2023 00:27

andrejv napisal/-a:
MIHOLD napisal/-a:
andrejv napisal/-a:
Lahko prosim opišeš na kratko postopek ?

1. Greš na stran https://enautika.pomorstvo.hr/#/public/dashboard, klikneš PRIJAVA DOLASKA U MORE RH
2. Preusmeri te na stran za avtentikacijo, čisto na dnu izbereš opcijo za državljane Eu, ki nimajo prebivališča v RH, v drop down meniju izbereš Slovenijo
3. Preusmeri te na slovensko Eidas avtentikacijsko stran. Potrebuješ novo osebno z aplikacijo Eosebna na telefonu, ali čitalcem. Ko izvedeš postopek, te vrže nazaj na hrvaško stran.
4. Tam vpišeš registrsko plovila, ime in državo in vsi podatki se izpišejo. Potem samo še klikneš na plačilo in ko je plačano, dobiš potrdilo po emailu. Potrdilo je popolnoma enako kot prejšnja leta, ko so ti ga natisnili v kapitaniji, samo elektronsko je žigosano.

Najlepša hvala za razlago oz. odgovor.
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Sr Jun 12, 2024 14:27

Hoj!

Ali kdo ve, če ob sobotah dela Lučka kapetanija Murter? Na spletu piše, da delajom samo od PON-PET. Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Jun 12, 2024 17:12

Veliko večja verjetnost, kot da dela ob nedelovnem času je, da še pol delavnih dni ne dela.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Sr Jun 12, 2024 21:47

AEgir napisal/-a:Veliko večja verjetnost, kot da dela ob nedelovnem času je, da še pol delavnih dni ne dela.

Dosedanje izkušnje z Murtersko kapetanijo so pozitivne, bom pa preveril direktno, da vidim kaj in kako. Javim tukaj.
UrbanBatic
Kontraadmiral
Kraj: Waj

OdgovorNapisal/-a UrbanBatic » Sr Jun 12, 2024 22:10

Npr. lučka ispostava Cres ima sila zanimive 'napomene' glede delovnega časa. Dodali so nekaj nepoznanih spremenljivk v svojo obrambo in to je to. :D Lahko samo upaš, da jih u subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom ne rabiš.
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Če Jun 13, 2024 09:53

Hoj!

V času turistične sezone lučka kapitanija Murter dela samo v času PON-PET, tako so mi odgovorili. Čakam odgovor iz Šibenika. Javim.
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » To Jun 25, 2024 16:37

Wisdom napisal/-a:Hoj!

V času turistične sezone lučka kapitanija Murter dela samo v času PON-PET, tako so mi odgovorili. Čakam odgovor iz Šibenika. Javim.

Hoj!

Iz prve roke, kapetanija Murter dela samo med tednom, tako kot piše na njihovi strani https://mmpi.gov.hr/more-86/lucke-kapetanije-102/sibenik/murter/13965.

Plačilo samo s kartico.

Mirno morje!
primozk
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a primozk » Sr Jun 26, 2024 15:50

Enako na Rabu. Na internetu sicer piše da delajo poleti čez vikend vendar ne (vsaj pred 10 dnevi ni bilo v soboto nikogar).
Po internetu pa z e-osebno kakor je že bilo zapisano.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Jun 26, 2024 18:49

Npr. lučka ispostava Cres ima sila zanimive 'napomene' glede delovnega časa. Dodali so nekaj nepoznanih spremenljivk v svojo obrambo in to je to. :D Lahko samo upaš, da jih u subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom ne rabiš.

Ja zelo so okrnili delovni čas. Jaz sem se letos gladko zaj..bal in nisem mogel na ruto zaradi tega.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Po Feb 10, 2025 08:47

A je komu letos uspelo kupiti vinjeto preko interneta?

Meni se ne uspe logirati z osebno izkaznico, tqko da zdaj čakam v Umagu da popravijo POS avtomat (gotovine ne vzamejo). :oops:
tamare
Desetnik

OdgovorNapisal/-a tamare » Po Feb 10, 2025 12:13

Tudi jaz bi letos prvič podaljšal preko neta, ker imajo kar omejen delovni čas na LK. Zato vnaprej hvala za informacije - pozitivne izkušnje :) :) :) )
wolkec
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a wolkec » To Feb 11, 2025 16:50

Ne dela, probavam že od začetka januarja dalje :mrgreen:
Teden nazaj sem jim pisal in dobil odgovor:
Trenutno smo u fazi realizacije certifikata potrebnog za uspostavu komunikacije, te se nadamo skorom otklanjanju poteškoće koja se javlja prilikom prijave putem eIDAS-a.
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » Sr Feb 12, 2025 17:22

Do septembra bo začelo delat, pol pa nekje decembra spet nehalo. :D
primozk
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a primozk » Sr Feb 12, 2025 23:00

Zdaj ko ni gužve na kapetaniji so zelo prijazni in radi tudi poklepetajo. Tako da se splača osebno oglasit (seveda če so tam in nimajo lite urnik). Jaz sem bil prejšnji petek pa sem uredil za letos.
Uporabniški avatar
Bo_4
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bo_4 » Sr Feb 12, 2025 23:09

Ne vem če je tole pametno objaviti ampak morda je vzrok nedelovanja eIDAS za plačilo "naknade za sigurnost..." 8)
Torej julija 2024 sem preko njihovega sistema eIDAS s Slovensko OI in Mastercard cartico plačal in dobil potrdilo (vinjeto), ampak 45€ niso do danes pobrali iz mojega računa :mrgreen:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov