Raymarine ST60+
Moderatorji: moderator2, moderator
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Raymarine ST60+
Lahko da prosim kakšen nasvet, kje iskati napako. Raymarine ST60+ mi naenkrat ne deluje. Kazalec miruje in stoji navpično (po uri na številki 12). Na spodnjem ekrančku inštrumenta so 3 črtice. V ta element se je postavil ko sem ga prižgal, še prejšnji dan je deloval (v vmesnem obdobju 12 ur ni bilo nobenega močnejšega ali sunkovitega vetra), čeprav sem opazil, da mi je kazal enako hitrost vetra na True kot App (načeloma bi morali biti te dve hitrosti različni, v kolikor pluješ proti vetru). Hvala.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
- 1stofficer
- Admiral
Re: Raymarine ST60+
Vzrok da ne deluje je lahko od vetrnice do naprave. Js bi najprej preveril kontakte SeaTalk in napajanje.
Ce ti kaze true in app enako so lahko kaki kontakti ali pa ne dela mlincek, mam enako tezavo s tem obcasno. Spucaš dol alge pa spet dela
Ce ti kaze true in app enako so lahko kaki kontakti ali pa ne dela mlincek, mam enako tezavo s tem obcasno. Spucaš dol alge pa spet dela
CAR napisal/-a:Na spodnjem ekrančku inštrumenta so 3 črtice.
Morda koristno:
viewtopic.php?f=22&t=27743&p=389501&hilit=#p389501
-
CAR
- Admiral
Najlepša hvala. Bom naredil, kot svetuje NT. V kolikor ne bo delovalo, vzamem vetrnico in inštrument ter odnesem na servis v podjetje Harpoon, kjer so mi že enkrat kvalitetno, ugodno in hitro rešili podoben problem.
-
CAR
- Admiral
Grega295 napisal/-a:CAR napisal/-a:Na spodnjem ekrančku inštrumenta so 3 črtice.
Morda koristno:
viewtopic.php?f=22&t=27743&p=389501&hilit=#p389501
Izvedel vse teste kot navaja NT, pri četrtem mi izpiše pri zadnjem testu št.4 na ekranu Fo5, za katero pa ne najdem opisa kaj bi pomenila. Drugače pa so na ekranu 3 črtice občasno pa se pojavi 0.0. Pogledal in namazal s Crownom vse kontakte na inštrumentu, bom enako napravil še na jamborju.
-
CAR
- Admiral
NT odpravil napako in rešil zadevo, kot vedno. Zamenjal konektor, podmazal ležaje in kalibriral. Zmontirano nazaj, deluje kot Švicarska ura.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
...pa še tesnilo je novo. Pravzaprav je prav tesnilo pri teh modelih šibka točka in težava izvira prav iz tega, ker je tesnilo zaradi starosti počilo in je voda prišla notri. Konektor s kabelčkom 30cm, ki se nahaja v sami vetrovnici je bil uničen medtem, ko se je ostalo še dalo rešiti.
Care, srečno plovbo vama želim.
Care, srečno plovbo vama želim.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost