Na misel mi je padla ideja o temi, kjer bi se "dobivali" začetniki v navtiki in debatirali glede vsega, kar je vezano na začetek, štart vsakega morjeplovca.
Vsak začetnik ima nešteto vprašanj, strahov, sanj,...in včasih se je najlažje pomeniti s sebi enakim. Vedno ne potrebujemo le nasveta izkušenega morskega volka, včasih pomaga že: "Ah, meni se to dagaja/poskušam drugače/barka ne uboga/mož ne uboga (žene itak vedno vemo kaj je prav
Večkrat sem opazila, da se na forum prijavljajo "frišni" morjeplovci, ki tu iščejo sveti gral ali odgovor na vsako postavljeno misel. Na žalost se dostikrat na kakšno nerodno postavljeno vprašanje vsujejo tri strani obsojanja, norčevanja, žalitev ipd. Vsi, ki se radi pozibavamo na svojih ali izposojenih barčicah, jahtah, napihljivih čolničih ali le v sanjah, se nismo rodili staršem, ki so obpluli svet ali pa morda na svet celo že prišli z vso morjeplovsko modrostjo tega sveta.
Verjamem, da večina nas, ljubiteljskih morjeplovcev, nima pomorske fakultete in torej nismo profesionalci (čeprav človek marsikdaj na forumu dobi prav nasproten občutek), nekateri še priznamo, da vsega ne znamo, kaj vsega, saj smo ravno dobro zapluli.
Če admin in moderator menita, da podobna tema že obstaja, prosim, moj prispevek zbrišita.
Lp, Bouges Nina