Odkriti ukradeni izvenkrmni motorji
Moderatorji: moderator2, moderator
Odkriti ukradeni izvenkrmni motorji
https://www.24ur.com/novice/crna-kronik ... orjev.html
Morda kdo prepozna motor, ki mu je bil v preteklosti ukraden.
Morda kdo prepozna motor, ki mu je bil v preteklosti ukraden.
Lep pozdrav.
Re: Odkriti ukradeni izvenkrmni motorji
He he, glih berem, Litvanec.... 
Ravno videl novico in želel na forumu objavit, pa vidim da sta že 2 temi na to novico ...
https://novice.svet24.si/clanek/novice/ ... ne-motorje
"Policija ob tem primeru svetuje, da lastniki v času turistične sezone na izvenkrmne motorje namestijo tehnične naprav, ki zagotavljajo varnost in morebitno sledenje. Možna je tudi namestitev zvočne alarmne naprave na ključavnicah ter povečan fizični nadzor pristojnih služb in namestitev videonadzora."
Ker sem začetnik in se ne spoznam še toliko, bi vprašal, kako vi zaščitite izvenkrmne motorje? Kaj vse obstaja pa da vsaj malo pomaga?
https://novice.svet24.si/clanek/novice/ ... ne-motorje
"Policija ob tem primeru svetuje, da lastniki v času turistične sezone na izvenkrmne motorje namestijo tehnične naprav, ki zagotavljajo varnost in morebitno sledenje. Možna je tudi namestitev zvočne alarmne naprave na ključavnicah ter povečan fizični nadzor pristojnih služb in namestitev videonadzora."
Ker sem začetnik in se ne spoznam še toliko, bi vprašal, kako vi zaščitite izvenkrmne motorje? Kaj vse obstaja pa da vsaj malo pomaga?
Da vsaj malo pomaga je samo kljucavnica cez oba pritrditvena vijaka, najboljse je ce si ga kar pospravis v stanovanje, drugace pa, ce ti je namenjeno, ti pac je.
99,9% jih pusca in upa da ga pocaka.
Ce si vsak dan na njemu ni problem, slabse je ce ti po cel teden stoji na boji, ti si pa doma, takrat shodijo izvenkrmniki.
99,9% jih pusca in upa da ga pocaka.
Ce si vsak dan na njemu ni problem, slabse je ce ti po cel teden stoji na boji, ti si pa doma, takrat shodijo izvenkrmniki.
-
al
Škoda, da tega Litvanca ne pripeljejo v mandrač, kjer je ropal motorčke in ga prepustijo rokam ribičev. To bi bila pravična kazen.
Z glavo pod vodo bi mi ga nazaj nasraufal. Kok bi ga tauhal.
sportivo napisal/-a:Ker sem začetnik in se ne spoznam še toliko, bi vprašal, kako vi zaščitite izvenkrmne motorje? Kaj vse obstaja pa da vsaj malo pomaga?
Jaz sem potem, ko so mi ukradli (175kg težko!) Yamaho F115, v novo montiral GPS tracker, ki mi je poslal SMS, ko so jo naslednjič spet poskušali ukrasti
H2O napisal/-a:sportivo napisal/-a:Ker sem začetnik in se ne spoznam še toliko, bi vprašal, kako vi zaščitite izvenkrmne motorje? Kaj vse obstaja pa da vsaj malo pomaga?
Jaz sem potem, ko so mi ukradli (175kg težko!) Yamaho F115, v novo montiral GPS tracker, ki mi je poslal SMS, ko so jo naslednjič spet poskušali ukrasti. Potem sem imel pa dovolj in sem čoln prestavil v marino.
Jaz imam strašno grdo kapo gor, nobenega ni blizu
Jaz sem pokrov motorja pobarval na oranžno, pa so ga kljub temu poskušali ukrasti. Najboljša zaščita je imet čim starejši izvenkrmni motor, ki ni dosti vreden. Novejšega imet pa v marini, če hočeš mirno spat.
H2O napisal/-a:Jaz sem potem, ko so mi ukradli (175kg težko!) Yamaho F115, v novo montiral GPS tracker, ki mi je poslal SMS, ko so jo naslednjič spet poskušali ukrasti. Potem sem imel pa dovolj in sem čoln prestavil v marino.
Kje in kdaj pa so ti to ukradli, oziroma poizkušali ukrasti, če ni skrivnost
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
V Strunjanu pred štirimi leti. Čez pol leta so pa še enkrat poskusili, pa jim je GPS tracker prekrižal načrte (oziroma policija). Itak jih niso dobili, ker so pobegnili, čim so jo zagledali.
Hvala H2O
Ima še kdo drugi takšne ali podobne izkušnje
Ima še kdo drugi takšne ali podobne izkušnje
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
-
al
Jožko a ti jih nimaš?
H2O napisal/-a:sportivo napisal/-a:Ker sem začetnik in se ne spoznam še toliko, bi vprašal, kako vi zaščitite izvenkrmne motorje? Kaj vse obstaja pa da vsaj malo pomaga?
Jaz sem potem, ko so mi ukradli (175kg težko!) Yamaho F115, v novo montiral GPS tracker, ki mi je poslal SMS, ko so jo naslednjič spet poskušali ukrasti. Potem sem imel pa dovolj in sem čoln prestavil v marino.
Kako jim je uspelo tak motor na morju odšraufat in odpeljat? To je dirtno nek mini žerjav moral imet na kaki ribiški barki.
Itak večina motorjev gre v dele. Zanima pa me, če motor zakleneš z ključem, ali je zaklenjen prav motor, ali samo elektronika pri obvolanskih komandah. Recimo če ukradejo motor, priklopijo druge komande za gas, a potem motor dela?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov