Najprej vas vse lepo pozdravljam!
Forum vsakodnevno prebiram že kakšne tri mesece in sem od vas dobil res veliko koristnih informacij, tako da se bom tokrat spet obrnil na vas malo bolj "aktivno" - torej tudi kaj napisal in ne samo bral zanimive teme
Letošnje poletje sem si omislil svoj prvi čoln (ni za se hvalit glede na to, da že 27let živim tik ob morju) in sicer zložljiv 4m gumenjak Honda z 20 konjskim Honda 4T motorjem (ročni zagon, ročno upravljanje). S čolnom sem zelo zadovoljen vendar se je porajala želja po "nekaj več"
Želja je:
-malo več konjev
- malo bolj "fancy" izgled in upravljanje (volan, elektro zagon, sedež,.. rollbar zaradi izgleda in uporabnosti glede luči)
-plastična kobilica zaradi boljše plovnosti v malček slabšem morju (pa ne mislim nevihte
Trenutno se na mornarju prodaja SACS 410
Kar se tiče dolžine in širine je podobnih mer kot Honda, tako da mi je dovolj (za dve osebi (punca + jaz) oz. kdaj pa kdaj 4 osebe (še kolega s punco) vsi dokaj vitke postave), motorizacija pa se mi tudi zdi ustrezna (sej si želim kakšnih 50 konjev ampak to spet potegne stroške za sabo, tako da bo teh 30 dovolj:).
Zdaj pa bi potreboval od poznavalcev SACSov nekaj informacij (Google ne da nobenih pametnih informacij):
- vrsta materiala PVC ali hypalon? v vpisniku morskih čolnov piše GUMA?
če je PVC je "varno" kupovati tako star gumenjak?
MOTOR: Yamaha 30 DEO 2T l.2002
Zanima me ali je to že "injection" varjanta?
Hvala za pomoč, ter lep pozdrav!
Davor