Morjeplovci, zanima me kaj je to narobe, da mi trim ne obstane v položaju kot ga nastavim?Počasi se spusti dol.Motor je mercury 50 letnik 1995.
Ali moraš imeti motor pri prevozu dvignjen in če ga nimaš ali lahko to vpliva na elek. trim?
hvala in lep dan
trim
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
barbariga500
- Višji vodnik
-
barbariga500
- Višji vodnik
Re: trim
barbariga500 napisal/-a:Morjeplovci, zanima me kaj je to narobe, da mi trim ne obstane v položaju kot ga nastavim?Počasi se spusti dol.Motor je mercury 50 letnik 1995.
Ali moraš imeti motor pri prevozu dvignjen in če ga nimaš ali lahko to vpliva na elek. trim?
hvala in lep dan
Pozabil si napisati kako hitro ti gre motor dol. In pa ali ima trim kakšen čuden glas? Če je temu tako, imaš verjetno že morsko vodo v posodici za olje. In če ne boš popravil, ti bo sol do konca uničila trim.
-
barbariga500
- Višji vodnik
Re: trim
tomaz_slo napisal/-a:barbariga500 napisal/-a:Morjeplovci, zanima me kaj je to narobe, da mi trim ne obstane v položaju kot ga nastavim?Počasi se spusti dol.Motor je mercury 50 letnik 1995.
hvala in lep dan
Pozabil si napisati kako hitro ti gre motor dol. In pa ali ima trim kakšen čuden glas? Če je temu tako, imaš verjetno že morsko vodo v posodici za olje. In če ne boš popravil, ti bo sol do konca uničila trim.
Glas ima normalen če ga čisto dvignem mi obstane kakšni dve uri.
Sem imel isti problem na nekoliko novejšem E-tecu.
Pri meni je popustilo tesnilo med motorčkom in spodnjo posodo. Slana voda je prišla v olje in najedla jeklene kroglice v batu. Te kroglice imajo funkcijo protipovratnega ventila in ker so bile korodirane niso več držale.
Zamenjal sem jih z drugimi iz ležaja in sedaj je vse OK.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=7873&postdays=0&postorder=asc&start=15
Mogoče za prvi test nekaj časa tišči motor v spodnjo in zgornjo lego. Če imaš le problem z ostružki bo ta metoda sčistila nepovratne ventile. Če je kaj drugega bo treba podret.
Pri meni je popustilo tesnilo med motorčkom in spodnjo posodo. Slana voda je prišla v olje in najedla jeklene kroglice v batu. Te kroglice imajo funkcijo protipovratnega ventila in ker so bile korodirane niso več držale.
Zamenjal sem jih z drugimi iz ležaja in sedaj je vse OK.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=7873&postdays=0&postorder=asc&start=15
Mogoče za prvi test nekaj časa tišči motor v spodnjo in zgornjo lego. Če imaš le problem z ostružki bo ta metoda sčistila nepovratne ventile. Če je kaj drugega bo treba podret.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov