Vandalizem na Pašmanu

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

Vandalizem na Pašmanu

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Jul 23, 2012 13:36

Ravnokar dobil od našega člana slabo novico, da je pri njem ponoči nepridipravi odvezali par plovil, nekaterim zmetali blazine, rezervoarje in opremo v vodo , njemu pa prerezali gumenjak na dolžini 50cm. :twisted: :twisted: :twisted:

Tukaj je pa nadaljevanje, ker ne poznam točne lokacije ne bi rad komu škodo delal.

http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... sc&start=0
Nazadnje spremenil kocka, dne Po Jul 30, 2012 12:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jul 23, 2012 14:02

Verjetno je bil kakšen domačin, ki so mu dokurčili turisti... kdo jih bo pa prenašal :twisted:
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Jul 23, 2012 14:21

kje se je to zgodilo, sem ravno dva dneva nazaj prišel od tam iz Dobropoljane.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Po Jul 23, 2012 16:52

Je bil prejšnji teden podoben primer na Čiovu, kjer so bili tudi vandali na terenu.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jul 23, 2012 17:42

Takih nekaj malopridnežev vrže slabo luč na vse ostale.
Ampak da popizdiš! Tisti edini dopust v letu, za katerega garaš celo leto in ga komaj čakaš, ti uničijo vandali :twisted:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Mat2000

OdgovorNapisal/-a Mat2000 » Po Jul 23, 2012 17:44

--
Nazadnje spremenil Mat2000, dne To Mar 19, 2013 12:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Jul 23, 2012 17:45

Ja res je, sam jaz osebno sem mnenja, da to dela politika :!:
Ure dnevi leta tečejo....
bobiboss
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Jul 23, 2012 18:54

zanimivo, na Pašmanu smo bili letos tretjič na dopustu, prvič pred dosti leti še brez čolna,no z kanuji, predlani in letos s čolnom in nobenega problema, je pa res, da sem imel privez direkt pred hišo v kateri smo bivali.
bostjan9
Admiral

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Po Jul 23, 2012 21:55

Mogoče sem slabo prebral, vendar ne vidim v katerem kraju na Pašmanu se je to dogajalo.

sam se zadržujem v krajih Ždrelac, Banj in Dobropoljana pa so tu domačini super O.K.

l.p. b9
bobiboss
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a bobiboss » Po Jul 23, 2012 22:02

bostjan9 napisal/-a:Mogoče sem slabo prebral, vendar ne vidim v katerem kraju na Pašmanu se je to dogajalo.

sam se zadržujem v krajih Ždrelac, Banj in Dobropoljana pa so tu domačini super O.K.

l.p. b9

sem že jaz tudi vprašal pa še ni odgovora.
metodp
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a metodp » Če Avg 02, 2012 22:18

No zgodilo se je meni in sicer v Kraju na Pasmanu. V noci na ponedeljek so prijatelji prestavili coln v notranjo luko zaradi mocne burje, ker je nas privez malce izpostavljen in so ga vezali na coln prijatelja, ki ima tam cez sezono privez. Njemu so prerezali vse blazine, ker ima plastiko in vse privezne vrvi razen ene, meni pa so prerezali sprednjo levo tubo z dvema 50cm rezoma, ter vse privezne vrvi, da je coln pluntal v lucici.
Hec pri vsem je, da so domacini rekli da bi bilo pametno prestavit coln zaradi vremena. Ob tem je bilo se nekaj privezov v lucici prostih in nihce v tem vremenu ne bi ostal zunaj.
Mogoce res ni ravno prav da se "userjes" kar na en privez, ampak malce razumevanja zaradi vremena menda mora bit.
Ocitno ga ni bilo in so raje v z burjo razpihani noci okrog 4h zjutraj dali lekcijo "Janezom".

Coln imam zavarovan in sem ga sel se isti dan iskat dol in odvlekel takoj nazaj na popravilo, da sem ga lahko ta ponedeljek vlekel spet dol na svoj dopust.

Stroski in sitnosti ter slaba volja...

Danes je v lucici festa in sem coln privezal na bojo stran od obale. Naj se vsaj zmocijo, ce ga mislijo spet rezat. :)
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Če Avg 02, 2012 23:18

Kaj pa, če se najde kak Robin Hood. Tudi metanje osti ne bi bil slab šport in tvoj gumenjak za tarčo zdaj, ko je že vsega hudega vajen ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Avg 03, 2012 08:12

Pineta pri Novem Gradu,ležim na plaži in opazujem kormorana kako se sonči na moji gumici 2,5m.pride tip s punco in začne streljat z fračo in kamenčki kormorana.prvič ga fali drugič zadane čoln.zažvižgam in se obrne punca kateri nakažem naj opozori fanta,katri se dela kot da ni nič.povem jima da jih opazujem in naj neha streljati v moj čoln pa mi pravita da le malo mečeta kamenčke.dobro da sem bil dobre volje in len da bi vstal,pomoje bi mu zatlaču tisto fračo sej veste kam :evil:
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Avg 03, 2012 10:18

pale napisal/-a:Pineta pri Novem Gradu,ležim na plaži in opazujem kormorana kako se sonči na moji gumici 2,5m.pride tip s punco in začne streljat z fračo in kamenčki kormorana.prvič ga fali drugič zadane čoln.zažvižgam in se obrne punca kateri nakažem naj opozori fanta,katri se dela kot da ni nič.povem jima da jih opazujem in naj neha streljati v moj čoln pa mi pravita da le malo mečeta kamenčke.dobro da sem bil dobre volje in len da bi vstal,pomoje bi mu zatlaču tisto fračo sej veste kam :evil:

Jaz bi od jeze kar njegovo "fračo" nate..o! :D
Uporabniški avatar
mungo
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mungo » Po Avg 20, 2012 13:28

Vsako selo ima vaške "originale".

Da vas pomirim: pred leti sem v Pagu pred hotelom reševal gliser od lastnika diving centra (Hrvata), ko mu ga je nek imbecil ravno ko sem prihajal odrezal z veza, pa ni da bi ga tisti moment kdo potreboval.
Tipa sem napizdil, on je potegnil nož, jaz sem imel tudi enega, potem sva ugotovila da je moj daljši, pa je bil mir. Lahko bi bila pa jeba. Maš budale povsod, samo malo moraš pogledati okoli sebe.

S čolnom se vlačimo naokoli ze 11let, s tem da malo potujemo naokoli, vsake 5-7 dni gremo v "bazo" zamenjat cunje, malo očistit, pa spet v lajf. Dali smo skozi od Paga (zaliva) do Žirja, kar za 5.10m kabinca ni slabo, spali smo "na divje", po vaških, mestnih vezih, zelooo redko v kaksni marinci, pa moram reči da še nisem naletel da bi mi kdo hotel kaj slabega. Res pa je da vedno malo povprasam ce koga kaj moti ce se tu vežem, pa do zdaj ni še nobenega.

Verjamem pa, da imajo marsikje poln kujac turistov (ja, tudi slovenskih), pa ne zaradi politike ampak ker se obnasajo kot svinje. Enkrat je ze mene prijelo da bi koga nametal, ko so v Metajni, kjer smo prenocevali krulili pozno v noc, potem so sli na pomol, se pokozlali tri metre od colna, kar je seveda blagohotno zaudarjalo, potem je za pol ure potihnilo, potem pa je na nek balkon v drugem nadstropju (ob cca pol stirih zjutraj) prilezel zavaljen stajerc v gatah in zacel trobiti s trobento. Glas razuma v obliki moje zene mi je preprecil nocno plezanje, ampak dejstvo je da je vsakega heca enkrat konec. Konec koncev ljudje ki tam zivijo gredo zjutraj na siht, ne zivijo vsi od 3 mesecev turizma.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti