Začetek
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Začetek
Z ribolovom se nisem nikoli ubadal. Mislim pa, da je prišel čas, ko bi malo več časa namenil temu. Do sedaj sem samo z jadrnice nekaj fratru ulovil in to je to. Saj ne, da ni bilo dosti ampak, bi rad malo več časa posvetil temu. Ker sem laik, brez pribora in brez znanja, bi prosil če mi lahko date kak nasvet za začetek glede opreme pa seveda vabe in tudi kaj drugega. Vidim, da tu je kar nekaj dobrih ribičev, ki po morju lovite. Vsakega nasveta bom vesel in tudi kakega povabila na kak ribolov.
Lep dan.
Lep dan.
pomisli in zgodilo se bo
pešekan napisal/-a:V razmislek, malo za šalo, v dobro vabo prime še krščena riba![]()
, pa brez zamere
Zakaj bi zameril sej mi nisi nič slabega naredil. Vse je za nekaj dobro. Tudi ta tvoja pripomba je dobra in za razmislit. Kar si želim to bom dobil. Tudi te informacije če ne od tebe pa od koga drugega.
Pa brez zamere to kar seješ to žanješ.
pomisli in zgodilo se bo
Ljubo,
morda pa ti lahko povem, kako sem sam začel... S prijatelji, ki so bili že pravi profiji sem rad odhajal občudovat njihovo početje in spretnosti, pa sem se nekega dne odločil probati še sam. En prijatelj mi je naredil predveze za grund, sestavil nekaj opreme in me naučil osnov in nekaj tehnik. Tako sem lepo (in še danes to počnem) lovil na grund, včasih se ujame tudi kak lep šarun ali arbun, tudi dva kovača smo že potegnili ven. Ko pa se lepo počasi vozimo ob obali pa včasin privežem kakšnega Yozuri ali pa x-rapa in se ujame še kakšna ušata ali palamida. Užitek, ti povem!
Gremo pa tudi na kaj večjega, zlasti zubatca, ampak to pa ne grem sam, ker nimam ne opreme ne dovolj znanja. Smo pa letos ujeli med dopustom na lepo lico, 123cm in 14kg. Ca. 25 minut borbe in je bila v čolnu. To je bil pa vrhunec vrhuncev in lahko rečem, da verjetno še lep čas ne bo kaj podobnega. Ko smo jo pekli nas je bilo 20, pa nismo vsega pojedli.
Skratka, ni fora v rekordih, pač pa v tem, da na ribolovu uživaš in seveda tudi kaj prineseš domov za spečt
Probaj, morda te potegne...
Veliko užitkov!
morda pa ti lahko povem, kako sem sam začel... S prijatelji, ki so bili že pravi profiji sem rad odhajal občudovat njihovo početje in spretnosti, pa sem se nekega dne odločil probati še sam. En prijatelj mi je naredil predveze za grund, sestavil nekaj opreme in me naučil osnov in nekaj tehnik. Tako sem lepo (in še danes to počnem) lovil na grund, včasih se ujame tudi kak lep šarun ali arbun, tudi dva kovača smo že potegnili ven. Ko pa se lepo počasi vozimo ob obali pa včasin privežem kakšnega Yozuri ali pa x-rapa in se ujame še kakšna ušata ali palamida. Užitek, ti povem!
Gremo pa tudi na kaj večjega, zlasti zubatca, ampak to pa ne grem sam, ker nimam ne opreme ne dovolj znanja. Smo pa letos ujeli med dopustom na lepo lico, 123cm in 14kg. Ca. 25 minut borbe in je bila v čolnu. To je bil pa vrhunec vrhuncev in lahko rečem, da verjetno še lep čas ne bo kaj podobnega. Ko smo jo pekli nas je bilo 20, pa nismo vsega pojedli.
Skratka, ni fora v rekordih, pač pa v tem, da na ribolovu uživaš in seveda tudi kaj prineseš domov za spečt
Veliko užitkov!
Green to green or red to red, safely go ahead!
BOJA napisal/-a:Ljubo,
Skratka, ni fora v rekordih, pač pa v tem, da na ribolovu uživaš in seveda tudi kaj prineseš domov za spečt![]()
Veliko užitkov!
Hvala za lepo povedano. Pač z jadrnico se vozim okoli in ko smo po dva dni v kakem zalivu bi bilo lepo it s tenderjem na kak ribolov ali pa se z jadrnico ustaviš na kaki plitvini in seveda probaš kaj upecat. Počasi bom prišel tudi do tega.
pomisli in zgodilo se bo
-
al
Marchi napisal/-a:Tudi jaz se pridružujem Ljubotovim željam po znanju ribičije.
A ima kdo izkušnje z vršami in kakšni so zakoni okoli tega na HR? Že nekaj časa se ogrevam za zložljivo vršo. Recimo, da jo zvečer ko pripluješ v zaliv postaviš in zjutraj pobereš kar se nabere. A ima kdo kaj izkušenj s tem?
Na Hrvaški si tako rekoč niti scat ne upam več v vodo.
No zložljivo vršo sem si letos omislil in jo namakl v Grčiji a brez uspeha.
Mislim, da sem zaj.. ker nisem imel kake smrdljive vabe.
Sej veš a la Deadliest catch
A ima kdo izkušnje z vršami in kakšni so zakoni okoli tega na HR? Že nekaj časa se ogrevam za zložljivo vršo. Recimo, da jo zvečer ko pripluješ v zaliv postaviš in zjutraj pobereš kar se nabere. A ima kdo kaj izkušenj s tem?
Za takšne podvige bo po mojem treba barko registrirat v HR. Za nas, tujce bodo vedno imeli neko cako.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
S športno dovolilnico ne smeš lovit na vršo, parangal, mrežo,...
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Zakaj bi jo kupoval, če so pa na vsakem metru že nastavljene
Ne resno, bog ne daj da te zasačijo z vršo...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost