Tako je... Za ta denar dobiš tudi morda kaj boljšega, oziroma je vsaj občutek boljši, ker si kupil v pravi "ribiški" trgovini. Kvaliteta teh v Lidlu je sigurno boljša od tistih palic na hrvaških štantih.
Če boš vzel to za oradolov je CW 200g boljša!
To pomeni da lahko mečeš 200g svince, vendar kitajci imajo drugačne grame pomojem. Itaq kot začetniku ti ne priporočam svincev večjih od 50g, ker z težjimi ne boš vrgel nič dlje, le laks in palice boš trgal in lomil.
ne razumem sicer @morskii zakaj odmisli oradolov. Oradolov je nekaj najboljsega, sploh, ce si z kolegi. Vzames pivo in iha. V osnovi glede opreme zelo enostaven. Res pa je, da je je to na koncu že prava znanost in če si tip za to tudi odvisnost.
Ker če realno gledaš je spinanje še precej težje in predvsem dražje. Plovčkanje s pomola pa je "za otroke" saj je v kakih turističnih središčih nemogoče ujeti kaj večjega od 5cm.
Ti samo navali na nakup in veliko sreče pri oradolovu. Če te še kaj zanima pa vprašaj.
Edit: jaz sem začel z oradolovov in sem bil že na začetku kar uspešen, čez nekaj let pa že psihič, samo potem mi je preveč piva pasalo zraven že

Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!