VHF iz Amerike

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Sr Apr 24, 2013 07:51

No kaj se tiče postaj iz Amerike. Sam imam stabilno in ročno postajo iz USA že 5 leto in sicer stabilna od Westmarina(mnda standard horizont) in ročno standard horizont HX270 stabilna deluje brezhibno na njo uspem poslušat italjansko napoved v Malinski na Krku Pri ročni pa sem uspel uničit baterijo ker sem jo pustil prazno čez zimo na barki. Baterijo sem brez problema dobil v servisu v Sloveniji za normalen denar. Vsaka postaja je stala 100usd in prinesel sem jih sam pa brez carine :D Kar se navodil tiče še kar dobro obvladam angleščino tko da ni problema z navodili edino se pri takem nakupu lahko posloviš od garancije :( Samo sam imam izkušnje z robo iz amerike da je tudi cenejša roba zlo kvalitetna saj kakor vem majo oni edini doživljensko garancijo za določene izdelke. Če crkne ti takoj zamenjajo z novo ali vrnejo denar :D
LP Marjan
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Apr 24, 2013 08:19

škoda, edino, ker si potem tisto "doživljensko garancijo" vsak razlaga po svoje ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Apr 24, 2013 20:23

bladzo napisal/-a:
admin napisal/-a:
Ampak nekaj pa ne razumem... Kje je tukaj DDV v tvoji ceni??? A boš rekel, da je država "pozabila" na to?

Prosil sem jih, da mi na račun ne dajejo poštnine (prodajalca v ZDA), saj ti potem čez vse naračunajo davek.

Tako je pošiljko spremljal račun v višini 99$, oziroma po naše --> 76,48€...(torej ddv-ja je bilo 15,30€).

To pa spet ne pije vode oziroma si v davčnem prekršku!
Ko pride pošiljka na carino po novem pogledajo če je na fizično osebo ali na firmo. Če je na fizično osebo, potem od tebe zahtevajo potrdilo o plačilu v tujino preko kartice, računa, Paypala.... In ko to pokažeš, ti verjamejo, da je račun pravi! Če je na firmo, pa se itak vse vidi na izpiskih in te davkarija zahaklja za zavčno utajo nekaj kasneje... :wink:
Lahko si imel srečo in nesposobnega carinika in je šlo skozi, samo ni rečeno, da je zgodba zaključena!
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Sr Apr 24, 2013 20:38

admin napisal/-a:
bladzo napisal/-a:
admin napisal/-a:
Ampak nekaj pa ne razumem... Kje je tukaj DDV v tvoji ceni??? A boš rekel, da je država "pozabila" na to?

Prosil sem jih, da mi na račun ne dajejo poštnine (prodajalca v ZDA), saj ti potem čez vse naračunajo davek.

Tako je pošiljko spremljal račun v višini 99$, oziroma po naše --> 76,48€...(torej ddv-ja je bilo 15,30€).

To pa spet ne pije vode oziroma si v davčnem prekršku!
Ko pride pošiljka na carino po novem pogledajo če je na fizično osebo ali na firmo. Če je na fizično osebo, potem od tebe zahtevajo potrdilo o plačilu v tujino preko kartice, računa, Paypala.... In ko to pokažeš, ti verjamejo, da je račun pravi! Če je na firmo, pa se itak vse vidi na izpiskih in te davkarija zahaklja za zavčno utajo nekaj kasneje... :wink:
Lahko si imel srečo in nesposobnega carinika in je šlo skozi, samo ni rečeno, da je zgodba zaključena!

Kljub temu, da sem naročil na firmo, so pri pripravi novega računa napisali le moje ime. Torej nisem kupil na firmo, ampak nase (fizično osebo). Povprašali so me po računu, oziroma izpisku iz interneta, pa sem jim odgovoril, da ga nimam in naj ga kar poiščejo v škatli z napravo.

In so ga...
Lahko bi zadevo še preverili na internetu (mogoče so celo jo, saj je bila na računu zapisana tudi spletna stran nakupa) in bi videli, da se zadeva ujema z njihovo ponudbo (vsaj približno).

In tudi če bi bila cena nekoliko višja, se to vse skupaj ne bi poznalo več kot par eurov...

Carine pa na znesek do 150€ NI. In tudi za to tarifno oznako carine NI!
Birikino
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Birikino » Pe Maj 31, 2013 16:01

Vsi imate neka podjetja obračate miljone utaja davkov na koncu se pa prerekate za par sto euro. Sam sem jo kupil v italiji in dela kot je treba cena je pa bla normalna tam 100-200 euro nekje vmes pa še eno anteno sem reku da mi da zraven.

Vsi danes obračajo miljone nobeden nima 50 euro za dat za rundo......
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Maj 31, 2013 20:28

Pozdravljen na forumu in še veliko užitkov ob prebiranju,
pazi le da si kaj hudega ne storiš, ker foušija je huda bolezen, alkoholizem pa še hujša.
Za rudno pa lahko daš že 13. junija ob 20h na srečanju pri Jelenu v Ljubljani.
Dobrodošel v naši družbi.
https://medisken.si
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Pe Maj 31, 2013 21:00

gregor.n napisal/-a:Pozdravljen na forumu in še veliko užitkov ob prebiranju,
pazi le da si kaj hudega ne storiš, ker foušija je huda bolezen, alkoholizem pa še hujša.

LAJK :D :D

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Jun 02, 2013 16:24

gregor.n napisal/-a:Pozdravljen na forumu in še veliko užitkov ob prebiranju,

:lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
blazsonc
Poročnik fregate
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a blazsonc » Sr Jul 03, 2013 12:33

Evo naročil sem VHF v ZDA.
Prinese mi ga bratranec konec avgusta. Ko ga sprobam, javim.

Drugače pa cena 90€ v ZDA, tukaj pa 270€ !!!???

http://www.amazon.com/Cobra-Waterproof- ... f+mr+hh475
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Jul 03, 2013 18:47

heh, svetujem ti, da jih naročiš cel kovček in tu odpreš prodajo ročnih vhf postaj !

No, jaz sem kupil pri nas in dobil dober popust, in za vse tehnične težave so mi vedno na voljo, to pa šteje mnogo več, kot prihranek nekaj eu !
SlikaSlika

Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Sr Jul 03, 2013 19:31

Če se mu pokvari, lahko naroči dva nova za ceno slovenskega, kaj bo z garancijo :twisted: :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Jul 03, 2013 20:36

ja sam mora še bratranca z kufram u ameriko poslat :twisted: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » Sr Jul 03, 2013 23:03

kupovanje v tujini je lahko dražje kot pri nas. takoj ko bo kaj crknilo bo to spoznal :D
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Jul 04, 2013 00:46

Dobr, dobr. Če ima tam prjatla, naj mu vzame to stanico, ker se res splača. Tako, kot je že nekdo omenil. Dve, za ziher.
Drugače pa spet mešate jabke in hruške, tako da druzga, k't kompot ne bo ratal. Cena, kje pa je prevoz, pa carina, pa davek, pa stroški distribucije, pa EU tipizacija, pa prevodi navodil, pa sklad za garancijo, pa...
Tako da, USA cena in naša res nista primerljivi. Je pa šokantno: X3 :shock: No, to je možno le v navtiki. Mi smu tud zadnič pr Janezu na Žutu plačali povprečen vin po 100 kun, na Štajerskem pa odličnega prodajajo po 2€. :twisted:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
blazsonc
Poročnik fregate
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a blazsonc » Če Jul 04, 2013 12:11

Tex napisal/-a:heh, svetujem ti, da jih naročiš cel kovček in tu odpreš prodajo ročnih vhf postaj !

No, jaz sem kupil pri nas in dobil dober popust, in za vse tehnične težave so mi vedno na voljo, to pa šteje mnogo več, kot prihranek nekaj eu !

No, zdaj mi pa povej kolikokrat v dveh letih garancije si že imel postajo na servisu in zakaj?

Lp, Blaž

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov